Založ si blog

Prijať, či neprijať Rusov, utekajúcich pred vojenskou službou?

Potom, ako Putin po potupných porážkach ruskej regulárnej armády pri bojoch na Ukrajine vyhlásil všeobecnú mobilizáciu a úrady začali povolávať do armády brancov, zdvihla sa vlna útekov z Ruska. Hranice so susednými štátmi sa stali takmer nepriechodnými. Gruzínsko, Kazachstan, predtým dokonca niekoľko dní aj Fínsko zažívali a doteraz zažívajú exodus Rusov, ktorí už nechcú bojovať za Veľké Rusko(rozumej za vládcu celého sveta). Už nechcú bojovať za majetky ruských miliardárov na čele s najbohatším človekom planéty Putinom.

Paradoxom je, že kým sa Rusom darilo vlastne beztrestne okupovať Krym a časť Donecka a Luhanska, kým sa jeho zabijakom darilo v prvé dni vojnenskej agresie beztrestne útočiť na ukrajinské mestá a vraždiť ukrajinské ženy, deti, mužov, kým zvery oblečené v uniformách ruskej armády beztrestne znásilňovali ukrajinské dievčatá, často ešte iba deti, kým masovo, ako na poľovačke vraždili na uliciach iba tak, zo zábavy ukrajinských mužov, kým tieto obludy bombardovali a zaživa pochovali tisíce ľudí trebárs v Mariupole, kým tieto príšery bombardovali humanitárne konvoje, odvážajúce ukrajinských civilistov, kým vraždili rodičky a ešte nenarodené deti v pôrodniciach, kým vraždili celá rodiny, nemluvňatá nevynímajúc a hádzali, áno, hádzali ich do masových hrobov v Irpine, Buči, Iziume a v mnohých ďalších mestách a dedinách, dovtedy, dovolím si tvrdiť, drvivá väčšina dnešných „emigrantov“ si hrdo lepila na autá, alebo priečelia domov písmeno „Z“, ktoré sa stalo symbolom a synonymom zločinov opísaných vyššie! Ležali doma na gaučoch, sŕkali západniarske pivo a grgajúc a vypúšťajúc vetry do paplónov s potešením pozerali v televízii, ako v prvé dni ich hrdinskí vojaci „denacifikujú“Ukrajinu, s uznaním prikyvovali, aký je ten ich Putin chlapík, ako sa ho bojí už celý svet. Keď už teraz hrozilo im samotným, že sa stanú ovcami idúcimi na porážku za „večnú slávu“ Putina jeho spoluzločincov, masových vrahov, sadistov, sexuálnych úchylov a deviantov, ani nestihli tie Z-tká strhnúť a už žobronili o povolenie na vstup do krajín, v ktorých by sa mohli pred mobilizáciou schovať. Dnes, v dobe sociálnych sietí a internetu je ľahké zistiť, kto z nich aspoň slovkom odsúdil besnenie ruských vojakov, Prigožinových a Kadyrovových zabijakov. A toto môže byť jedno z množstva kritérií, na základe ktorých budú krajiny posudzovať ich žiadosti o azyl.

Lebo ak je niečo absolútne isté okrem toho, že Putin je vojnový zločinec a masový vrah, absolútne istá je aj skutočnosť, že ruské spravodajské služby vyslali ako prvé svojich agentov medzi húfy utečencov.

Použijem voľný citát , ako sa vyslovil na ich adresu jeden Kazach, žijúci vo Francúzsku:“Choďte na front a vzdajte sa Ukrajincom. Alebo sa vyberte do Moskvy a ak vás budú milióny, obsaďte ju a Putin zdochne. Spoločne so svojimi spoluvrahmi“!

Takže pri udeľovaní pobytov v krajinách Európskej únie týmto „utečencom“ by som bol mimoriadne, skutočne mimoriadne opatrný!

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Zakladateľ kryptomenovej burzy FTX ide na 25 rokov do väzenia, klientov obral o 10 miliárd dolárov

28.03.2024 17:13, aktualizované: 17:41

Americká justícia označila prípad za jeden z najväčších podvodov v americkej histórii.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.