Založ si blog

Ako sa z Tibora Gašpara stáva gašparko.

Na svojej facebookovej stráke oznámil bývalý prezident Policajného zboru SR súhrn trestných oznámení, ktorými zavaľuje Inšpekciu ministra vnútra a smeuje ich výhradne voči tým ktorí si dovolili písať o mafiánskych praktikách, panujúcich v polícii v čase, keď jej šéfoval práve Gašpar. Niežeby by mu malo byť upreté právo na podávanie trestných oznámení, ale ako bývalý vrchný policajt by nemal robiť zo seba pajáca. Stačí si pozrieť jeho oznámenie o jednom z mnohých jeho podaní : „Trestné oznámenie na neznámeho páchateľa (pravdepodobne hlavného vyšetrovateľa Juhásza) z tímu, ktorý vyšetruje vraždu novinára a jeho priateľky, pre podozrenie zo zneužitia právomocí verejného činiteľa za nevyužívanie zákonnej možnosti odmietnuť nahliadnutie do vyšetrovacieho spisu oprávneným osobám (napr. Lipšicovi, Kvasnicovi). V tomto konaní dochádza veľmi závažným spôsobom k mareniu priebehu vyšetrovania práve zo strany splnomocnencov poškodených, ktorí verejne deklarovali, že budú informácie zo spisu poskytovať vybraným médiám (Denník N, Aktuality.sk, SME)“.

A teraz si to rozmeňme na drobné . „trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, pravdepodobne hlavného vyšetrovateľa Juhásza“. Toto môže naozaj napísať iba schizofrenik. Na jednej strane tvrdí, že ide o neznámeho páchateľa, aby ho súčasne identifikoval ako Juhásza.

Alebo „nevyužívanie zákonnej možnosti odmietnuť nahliadnutie do spisu“. Možnosti, zdôrazňujem! Ak teda vyšetrovateľ nevyužije nejakú možnosť(nie povinnosť!)podľa Gašparových chúťok, podľa samotného Gašpara sa dopúšťa trestného činu! Ak by takto odpovedal na skúške prvák na právnickej fakulte, nepochybne by si musel hľadať inú školu! A ďalej tvrdí, že takýmto „konaním dochádza závažným spôsobom k mareniu vyšetrovania“. On to neuvádza ako domnienku, alebo podozrenie, ale konštatuje to ako skutočnosť. Otázkou teda je, ako, alebo odkiaľ to vie? Veď on prístup do vyšetrovacieho spisu nemá. To znamená, že buď mu z neho vynáša informácie nejaký jemu ešte stále verný policajt a tým obaja páchajú trestný čin, alebo si Gašpar v živote neprečítal vcelku Trestný zákon a Trestný poriadok. A proste tliacha. Ja si myslím, že pravdepodobnejšia je varianta číslo 2. Chápem, že Gašpar je prekvapený, že v polícii sú aj kriminalisti a vyšetrovatelia, ktorí dokážu vyriešť dvojnásobnú vraždu na objednávku, alebo prípad falšovaných zmeniek za desiatky miliónov €. Zrejme viedol policajtov ako ich najvyšší šéf k tomu, aby ich najväčším úspechom bolo odhalenie študentov z Nitry, ktorí si chceli zabezpečiť skúšku klobáskami pedagógovi.

Hlavne by však mal dbať na to, aby nerobil dobrovoľne zo seba gašparka.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.