Založ si blog

Sorosove majetky na Slovensku a umelá inteligencia opantali našu krčmu.

Krátky prehľad udalostí týždňa, ktoré otriasli základmi našej krčmy. Pôvodne sme si mysleli, že otriasli aj nami, ale to nás striasla 52°lavór brandy.

Pondelok- Všetci sme si zhlboka vydýchli, keď minister Lajčák vzal späť svoju demisiu. Imro síce povedal, že to je ako keď dá riaditeľ školy študentovi vysvedčenie a potom mu ho zoberie, ale…

Utorok-Zoli niekde zachytil senzačnú správu podľa ktorej Danko povedal, že žiadny kapitalizmus na Slovensku nikdy nebude, lebo on ho nedovolí vybudovať! Toho sa hneď chytil Mišo a s nadšeným výrazom v tvári skonštatoval: Takže jeho família vráti štátu aj Lesostav Revúca, ktorý sprivatizovala(Feri brblal, že ukradla)ešte počas mečiarovskej rabovačky. A vyplatí všetky mzdy, ktoré vtedy robotníkom nevyplatila. Hneď sme začali závidieť rodinám z Gemera bohaté Vianoce, lebo keď sme si predstavili sumu, o ktorú ich vtedy privatizéri ohobľovali, začali sme na nich aj žiarliť. „To bude kaprov, kapustnice a klobás na vianočnom stole…“, so zasneným výrazom v tvári skonštatoval Ďuso. Paľo síce namietal, že Danko iba odrbáva, ale Ďuso rázne zasiahol : „Keď Andráš(takto familiárne volá predsedu)sľubil, že kúpi transportéry, tak ich kúpil! Keď sľúbil, že kúpi stíhačky, tak ich kúpil! Nech to stojí, čo to stojí!Tak aký väčší dôkaz o jeho pravdovravnosti ešte potrebujete“??? Zakončil takmer výhražne svoju obhajobu kapitána.

Streda- Zistili sme, že poslanec Fico má naozaj pravdu ak tvrdí, že prsty Georga Sorosa siahajú až na Slovensko. Vlastní napríklad aj horský prechod Soroska pri Košiciach a aby robil zle nášmu malému, mierumilovnému, bohabojnému a kresťanskému Slovensku, počas sneženia sa oň vôbec nestará, takže sa stáva nepriechodným a celý východ ostáva odrezaným od zvyšku sveta. Karči hovorí, že je to naopak, a celý svet ostáva odrezaný od východu. Imro mudroval, že Soros s tým nič nemá, ale ako nemôže s tým nič mať, keď Fico hovorí, že má a navyše ten prechod je naozaj jeho? To tvrdí Kamil, ktorý niekoľko rokov držal na stavbách zameriavaciu tyč pre geodetov a tak je naším odborníkom na kartografiu.

Štvrtok – minister dopravy Érsek oznámil, že do Košíc budeme jazdiť po diaľnici až od roku 2026. „Za toto by mu mal poslanec Fico rozbiť ciferník!“, penil Kálman. „Veď Fico povedal, do Košíc budeme jazdiť po diaľnici už od roku 2010“!

Piatok- v médiách sa zjavila správa, podľa ktorej budúcnosťou ľudstva je umelá inteligencia. Nikto z nás síce netuší, čo to má byť, a preto sme o to zanietenejšie začali o téme debatovať. Pišta povedal, že umelá inteligencia je vyrobená z umelých kvetov, ktoré každý inteligent nosí na hrob svojej svokry. Jano čosi mochlal o tom, že sú to umelé zuby, lebo nech je vraj ktokoľvek aký inteligent, ale bez zubov sa nedokáže najesť. Aspoň umelých. Ale napokon sme usúdili, že najbližšie má k pravde Miro, ktorý nám na fotografii vysvetlil, ako to s tým zázrakom vlastne je a ako funguje. „Postavte sa do rady a pozrite“, vyzval nás všetkých. Na fotografii vidíte dievčinu, ktorá má umelé „predpoklady“. A keďže predovšetkým vďaka nim to dotiahla až na hlavnú štátnu radkyňu je jasné, žo to je tá umelá inteligencia“! Večný oponent Šaňo síce tvrdil, že predpoklady na fotke by sa skôr dali nazvať pohlavná inteligencia, ale jeho už neberieme vážne odvtedy, čo dokázal ako jediný z nás vyrátať rovnicu o jednej neznámej, pokiaľ my sme nedokázali vyrátať ani rovnicu o dvoch známych. Mudrlant jeden! Myslí si, že diplomy z jadrovej fyziky a aplikovanej matematiky sú všetko! Takých sme tu už mali! A všetci časom pochopili, že nielenže je všetko ináč, ale dokonca je to vždy tak, ako povie preceda, prípadne potpreceda!

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.