Založ si blog

USA pripravujú brutálny útok na slobodu slova!

Týmto strašným zistením sme odštartovali v našej krčme politologický seminár s názvom Mlčať nebudeme, aj keď už večer nevieme artikulovať! Primäla nás k tomu správa, ktorú doniesol Ďuso a tvrdil, že amíci majú plán, ako nás okradnúť o najväčší výdobytok demokracie, o slobodu slova! Chcú vraj všetkých magorov pripraviť o vymoženosti ich techniky. Odpoja nás od internetu, televízie, mobilnej siete a odporučia nám pripojiť sa na ruské technické produkty tohoto druhu. Jano sa rozčúlil, lebo má trvalé bydlisko asi 300 kilometrov od našej krčmy a odmieta naťahovať taký dlhý telefónny kábel. Tomu sa však potešil Paľo, ktorý je známy ako zberač cenných kovov a pri predstave 300 kilometrovej roboty mu zažiarili očká. Stano povedal, že on veru nebude znášať z povale televízor Rubín, lebo okrem toho, že je celý os…ý od holubov, nefungoval ani ako nový. A na hrozbu, že ostaneme bez internetu zareagoval ako prvý Zoli, ktorý v tom hrozbu nevidí, lebo nemá nielen internet, ale asi 10 rokov ani elektriku. A presne túto dobu je miesto zázraku internet pripojený na fernet. A nakoniec sa pridal aj Jaro, ktorý nám napísal, že obmedzenie slobody slova mu nevadí, lebo sa chudák narodil ako nemý.
Ďalšia téma. ktorú sme rozoberali, boli sankcie, ktoré Európska únia stále pritvrdzuje voči Rusku. Keďže Rusko a Putin zvlášť tvrdia, že sankcie vôbec neškodia, naopak, pomohli matičke Rusi zvýšiť vlastný vedecký potenciál, vyzvali sme listom Európsky parlament, aby ich ešte pritvrdil! Veď aj my máme záujem na zúrení vedecko-technickej revolúcie v Rusku. Lebo Jano hovorí, že Rusi majú naozaj všetko a jediné čo im chýba, je rozum.
Chladných nás nenechala ani správa ruskej televízie, podľa ktorej zomrel otec Vladimíra Putina ako hrdina pri obliehaní Leningradu v roku 1942. Samotný Putin sa narodil v roku 1952, čo je skutočne rukolapným dôkazom o fantastickej úrovni ruskej genetiky! Potom, ako sa im nepodarilo kedysi vyklonovať širokorozvetvenú pšenicu, ktorá mala hádzať klasy úplne odspodu až nahor, sa im podarilo aspoň toto. Jano síce hovoril, že to mohlo byť radšej opačne a že sa mu zdá, že ruská genetika produkuje až priveľa blbov, ale v rámci slobody slova sme mu iba rozbili hubu.
Pravá ruka Putina Jevgenij Prigožin vyznamenal ruského vojaka, ešte donedávna v base za dvojnásobnú vraždu sediaceho vraha, za udatnosť na fronte. Ako jediný totiž prežil zo skupiny ruských kriminálnikov, ktorých Prigožin naverboval vo väzniciach a poslal na front. Vyznamenanie si určite zaslúžil, veď predtým, ešte na slobode, stihol zavraždiť ženu tak, že ju bodol 29 krát a potom hneď zavraždil ďalšiu ženu zaškrtením, pretože bola svedkyňou. No hlavne, že majú Rusi ďalšieho hrdinu… A všetci dúfame, že sa o ňom budú učiť deti v ruských školách.
Týmto sme aj ukončili zasadnutie našej politologickej konferencie, lebo krčmár zhúkol, že čo je veľa, to je moc aj na neho.
Boli sme aj trošku urazení, ale keďže skoro každý máme u neho sekeru, môžeme sa na neho hnevať iba do jej výšky.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.