Založ si blog

Krvavé Putinove ruble a slovenskí hokejisti.

Po skvelej zimnej olympiáde sme si mysleli, že slovenský hokej sa už vyškriabal zo dna svojej (ne)výkonnosti. To sa zrejme s veľkou pravdepodobnosťou aj stalo. Práca tímu odborníkov okolo Miroslava Šatana a Craiga Ramsaya prináša úspechy a výsledky. Hokejový svet nás znovu začína vnímať ako relevantného hráča a kanadsko-americká NHL siaha po našich talentoch. Tiež to nie je náhoda, pretože pred rokmi odštartovaná práca trénera Jána Filca spoločne s fínskymi mládežníckymi trénermi prináša to najchutnejšie ovocie v mládežníckom sade. Slafkovský, Nemec, Mešár. Ale aj ďalší, zatiaľ menej nápadní hráči.
Ak sme sa vyhrabali z dna nevýkonnosti, niektorí slovenskí hokejisti nás ponárajú na dno morálky. Hráči, ktorí napriek ruskej barbarskej vojne voči Ukrajine podpísali zmluvy s celkami ruskej KHL : Rybár, Krištof, Buček, Húska, Čajkovský, Jaroš. Priamo, či nepriamo legitimizovať zločinecký Putinov režim sa teda  snaží rovno šestica Slovákov. Tvrdenia niektorých z nich, že vojnu síce odsudzujú, ale musia živiť rodiny, možno síce zobrať na vedomie, ale to je asi tak všetko. Putin už pri zakladaní KHL urobil z tejto súťaže svoju propagandistickú trúbu. Nič viac a nič menej. Pri svojich cirkusových vystúpeniach na ľade, keď sa v propagandistických zápasoch pravidelne stával najlepším strelcom, hoci zjavne nevie korčuľovať(!), mu zdatne a radostne asistovali mnohí jeho kolaboranti z radov bývalých ruských reprezentantov. U nich bol dôvod presne rovnaký, ako je tomu dnes so slovenskými borcami. Peniaze. Kontinentálna hokejová liga sa dnes stala Kriminálnou a zločineckou ligou.
A tak chlapcom zo Slovenska iba želám, aby si pri preberaní výplat aspoň trošku spomenuli na povraždené ukrajinské deti, ženy, starcov, aby si predstavili zbombardované nemocnice a so zemou navždy zrovnaný Mariupoľ, aby si predstavili tisícky mŕtvych, ktorí zostali dodnes ležať pod rozvalinami.
A mňa teraz nevdojak napadlo, ako sa bránili mnohí zločinci z nemeckých koncentračných táborov, keď ich postavili pred súd. Na otázku sudcov, prečo sa dali naverbovať do SS, viacerí odpovedali : Nemal som prácu a musel som živiť rodinu.
Takže rubľov chtiví hokejisti. Ak tvrdíte, že ste napriek pôsobeniu v Rusku proti vojne, nastúpte na každý zápas na drese s fotografiou iného zavraždeného ukrajinského dieťaťa. Začnite trebárs Polinou, ktorá bola Rusmi zavraždená medzi prvými a jej fotografia obletela svet. A potom pridávajte ďalšie a ďalšie fotografie. Toľko zápasov, ako je povraždených detí, neodohráte ani za 10 sezón.
A ja vám potom uverím, že vojnu skutočne odsudzujete a smrteľný zápach šíriace ruble, sú pre vás až na druhom mieste.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?