Založ si blog

Rusko zvláda boj s koronavírusom brilantne! Ale ohrozuje ho zákernejšia epidémia.

„Konštatujem, že podľa úspešnosti jedného z hlavných ukazovateľov našej práce, to jest počet mŕtvych na 100 000 infikovaných, zvládame náš boj s koronavírusom brilantne. Omnoho lepšie, ako európske krajiny s rozvinutým systémom zdravotnej starostlivosti-„. Toto je voľná citácia vyjadrenie prezidenta, vedúceho, majstra  a majiteľa Ruska v jednej osobe pre moskovskú Pravdu  pri vlastnom hodnotení boja s celosvetovou pandémiou.

Keďže ruské štatistiky sú najpresnejšie a predovšetkým najdôveryhodnejšie na svete, zvyšok ľudstva musí iba v nemom úžase rozmýšľať, ako sa to Rusku, vlastne jeho prezidentovi, podarilo? Pri svojom rozmýšľaní sa musíme odraziť od základnej axiómy, že ruskí politici hovorili, hovoria a budú hovoriť vždy iba pravdu a nikdy inak. A čítať budú tiež vždy iba Pravdu. Moskovskú. A tiež nikdy inak. Na podporu svojich tvrdení o ich pravdovravnosti predkladám niekoľko faktov z nedávnej histórie. Napríklad : „Na Kryme neboli a nie sú žiadni ruskí vojaci“ A tých neexistujúcich vojakov potom ruský prezident vyznamenal rovno na Červenom námestí za okupáciu polostrova.. „Na východe Ukrajiny nebojujú žiadni ruskí vojaci!“ A keď vyšetrovanie zostreleného malajzijského lietadla dokázalo, že 298 cestujúcich bolo zavraždených ruským Bukom, snažili sa ruskí pohlavári sa túto vraždu pripísať : ukrajinskej stíhačke, ukrajinskému Buku, či dokonca ruské konšpiračné médiá riadené a platené Kremľom tvrdili, že cestujúcich naložili do lietadla už mŕtvych v Amsterdame! Alebo ak sa vrátime do histórie, po výbuchu v Černobyle bola radiácia úplne v norme a neustále sa znižovala… Akurát ruská štatistika zabudla uviesť, že na následky „radiácie v norme“ zomreli desaťtisíce ľudí. Ale možno sa tak stalo pre chýbajúcu kolonku „počet mŕtvych“.

Trošku ma zaráže iba tvrdenie Putina, že v európskych krajinách s rozvinutým systémom starostlivosti sú na tom horšie, ako v samotnom Rusku. Lebo by sa to dalo vysvetliť tak, že v Rusku je zdravotnícky systém nerozvinutý… A tomu predsa nemôžeme uveriť! Veď kde inde na svete nájdete nemocnicu vzdialenú od najbližšej dediny 300 km? Alebo nemocnicu, kde je ortopédia na 4. poschodí v budove bez výťahu?

Iba ak by to bolo tak, ako tvrdí Imro z našej krčmy. „Keď privezú do nemocnice trebárs v Moskve pacienta s dvomi diagnózami – koronavírusom a otlakom na zadku a on po týždni zomrie, ako príčinu smrti určia ruskí patológovia práve spomínaný otlak na zadnici. Vlastne môžu ako príčinu úmrtia určiť aj koronavírus a nedostatočnú lekársku starostlivosť spôsobenú okrem iného aj nedostatkom liekov, ale potom sa im môže prihodiť, že vyskočia z okna zo 6. poschodia v budove, v ktorej nemali čo hľadať. A u nich sa zase ako príčina smrti uvedie, že zablúdili v cudzej budove, stratili orientáciu a vypadli z obloka mysliac si, že vyliezajú z pivnice…“. V skutočnosti boli z toho okna „vyskočení“.

Takže vírusy falšovania štatistík a zatĺkania pravdy sú epidémie, ktoré dnes najviac ohrozujú matičku Rus. Imro tvrdí, že to ešte môže byť aj ľudská hlúposť, ale súčasne dodáva, že v tom prípade sme ohrození aj my na Slovensku, lebo mozgová syfilitída sa na našom území vyskytuje pomerne často. Stačí si prečítať statusy trebárs takého Ľuboša B. , Mariána K., alebo Štefana H.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.