Založ si blog

Do boja proti koronavírusu sa zapojili aj odborárski kápovia. Po svojom. Vyhrážkami.

Konfederácia odborových zväzov nezaprela svoju DNA, ktorú získala už pred voľbami v roku 2006 podpisom zmluvy so Smerom, ktorý sa rozhodla oficiálne podporiť. A odvtedy ho aj aktívne podporuje. Či so zmluvou, alebo bez nej. Včerajšie vyhrážky odborárskych bossov (S)smerom k vláde o sociálnych nepokojoch, ktoré vraj hrozia, pretože vláda ich neprizvala k rokovaniam o dopadoch koronavírusu na zamestnancov, sú jedinečným dôkazom toho, že plnia domácu úlohu zadanú hlavným ideológom zo Súmračnej. Inými slovami, vyvolávať paniku, nepokoj, vytvárať v ľuďoch pocit všeobecného ohrozenia. Odborárski kápovia sa zhostili tejto úlohy naozaj skvostne. Škoda, že ich „hromový prozamenstnanecký hlas“ nebolo nebolo počuť v minulosti. Napríklad vtedy, keď sa tuneloval Váhostav a dodávatelia tovarov a prác, najmä drobní živnostníci, prišli o svoje oddrené peniaze. Živnostníci, z ktorých boli nepochybne mnohí členmi odborov. Vtedy odborárski kápovia čušali ako milenec v skrini. Alebo vtedy, keď rôzni forraiovci a tety Anky tunelovali zdravotníctvo a pracujúci si museli nosiť do nemocnice okrem choroby aj pyžamo, príbor, toaleťák. A pomaly už aj vlastného lekára a hrobára. Kde ste boli, keď taliansky podvodník nevyplatil mzdy šičkám zo Svidníka, alebo iný podvodník urobil to isté s platmi obuvníkov zo Sobraniec? A mnohí z týchto pacientov, šičiek, či obuvníkov boli tiež členmi odborov. Kde ste boli, keď sa v Prievidzi balili do aolobalu peniaze, ktoré boli určené na rozvoj baní, alebo zlepšenia pracovných a sociálnych podmienok baníkov? Ale možno ste v tej chvíli ani pomáhať nemohli, lebo ste vtedy spoza tmavých skiel odborárskych limuzín bedlivým okom sledovali okolie napríklad švajčiarskych Álp, či Monackého kniežatstva, kam ste cestovali na nepochybne ľudstvu prospešné medzinárodné odborárske hýrenie.

Ak tvrdíte, že v návrhu novely zákonníka práce sú aj veci, ktoré zasahujú do práv zamestnancov, s tým sa dá súhlasiť. Nepriniesla to však súčasná vláda, ale koronavírus. Mimochodom, mohli by ste zverejniť vaše platy, za ktorie „driete“ v prospech vašich členov? Nože im prezraďte, v koľkých dozorných a správnych radách a za akú odmenu ste nadžganí vy a vaši rodinní príslušníci. Nech vaši členovia vidia, akú veľkú veľkú „obetu“ kladiete na oltár ich práv a záujmov!

História nás naučila, že za robotnícku triedu sa v minulosti skrývala vždy najväčšia zberba. Lenin, Stalin, či Hitler. Nechcite, aby sme mali pocit, že niečo podobné sa deje aj na Slovensku. Že o právach pracujúcich kvičia tí, ktorí v živote okolo poriadnej práce ani len neprešli. Alebo sa držali zásady, že k robote sa treba postaviť tak, aby sa tam zmestili aj iní. Tak ste im to miesto blahoslklonne uvoľnili. Aby ste im tú skutočnú prácu prenechali napokon úplne naplno! Pretože ak sa vám niečo v živote úprimne hnusí, je to skutočná robota!

Takže súdružky a súdruhovia odborári. Ak sa chcete zapojiť do ukľudnenia situácie okolo koronavírusu a do jej riešenia, urobíte to najlepšie tak, že sa nebudete do jej riešenia vôbec zapájať.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.