Založ si blog

Andrej Danko sa vrátil. Tentokrát v úlohe ekonomického mysliteľa a socialistu.

Ono je tých Dankových snemovývh návratov a postáv podstatne viac, ale do nadpisu by sa mi všetky nevošli. Treba ich doplniť napríklad ešte o odborníka na médiá a o autora príručky „Ako milovať Slovensko“. Ale aby znovu objavil v sebe Cicera, na tlačovke po sneme oznámil :“Slovenská národná strana prijala víziu, kde sme schválili víziu silného sociálno-trhového Slovenska.“

.A rozviedol detaily svojho zlepšováku : Trinásty plat pre každého robotníka, zamestnanca v štátnej aj súkromnej správe a čo najnižšie daňové a odvodové zaťaženie pre podnikateľov a zamestnávateľov,. „Ja snívam svoju predstavu o tom, že raz to bude povinné (rozumej vyplácanie 13. platu) pre každého zamestnávateľa,“ povedal Danko. .A svoj sen dôvodí nasledovne :V Rakúsku či v Portugalsku je normálne, že zamestnanci majú 13. či 14. plat. Znamená to, že je to ucelená zložka mzdy zamestnanca, ktorá sa pravidelne vypláca v júni alebo v decembri po splnení všetkých povinností. Môžeme sa baviť, že ak niekto poskytne 13. plat, môže prísť k daňovému a odvodovému zvýhodneniu,“ pripustil.

Živióóó! Mohli by sme zvolať! Nejak ale zabudol spomenúť, že žiadny minister v týchto krajinách nie dôvodne podozrivý z napojenia na organizovaný zločin, napríklad na podvodníkov s nadmernými odpočtami s DPH. Rovnako žiadny minister nevypísal nástenkový tender, ani nepredával emisie garážovej firme tak, ako to robili ministri SNS v čase, keď bol Andrej Danko už jej významným funkcionárom. Takže Dankov odkaz pre živnostníkov a podnikateľov znie : Ak vás napríklad okradol Širokého Váhostav, ešte netušíte, čo na vás pripravuje SNS. Za pár rokov si budete hovoriť „zlatý Juraj“.

„Prečo by ľudia mali mať len stravné lístky? Prečo by nemali mať aj cestovné šeky?“ ide vo svojich úvahách ďalej predseda SNS.Najmä ak jeden zo silných mužov zákulisia SNS Víťazoslva Moric vlastní fabriku, ktorá vyrába vagóny pre slovenského železničného, alebo Dankovim slovami „národného“dopravcu.Takže úmera je priama : Čím viac cestovných šekov bude vydaných, tým viac bude predaných „národnému“ dopravcovi železničných vagónov! To som vyrátal zase ja.

„Radšej by som sa nehral na verejnoprávnosť RTVS a zrušil všetky koncesie a hlásim sa k štátnej televízii,“ povedal Danko.Výborne! Teraz si už musí iba vyžiadať organizačnú štruktúru takejto inštitúcie z Kuby, alebo zo Severnej Kórei. Aby nemusel vymýšľať už vymyslené a funkčné!

„Slovenská národná strana pripravuje zmeny v oblasti kúpeľníctva a daňové stimuly a pripravuje ústavný zákon na ochranu pôdy“. Kriticky sa Andrej Danko vyjadril aj aplikácii Uber, ktorá „okráda našich taxikárov“. Nuž, teraz už treba iba začať googliť, kto zo sponzorov SNS vlastní kúpele a taxislužbu.

Danko pripomenul, že SNS dostala dôveru voličov, dotkla sa riadenia štátu a uchopenia moci. „Keď som preberal SNS, bol som osočovaný. Nielen spôsobom, že sme nacionalisti, ktorí nechcú nič okrem peňazí, ale aj tým, že sme ľudia, ktorí nemajú hodnoty, nedokážu riadiť štát a patríme na perifériu. A útoky na predstaviteľov SNS pretrvávajú,“ povedal.

Nuž, aby sme si poplakali nad toĺkou skrivodlivosťou…

Šéf národniarov však upozornil, že je naučený bojovať. „Zlo, ktoré bolo v SNS, som vytlačil. Dnes tu máte 250 delegátov, ktorí majú jednotný názor. Zmena SNS sa nám podarila,“ dodal.

Mimochodom, tých 250 delgátov s „jednotným názorom“ malo rovnako „jednotný“ názor aj pred pár rokmi, keď snemovanie SNS viedol Ján Slota.Nuž, mať jednotný názor je skvelé. Od toho je lepší už len jeden názor. Predsedov.

Nepochopenou zostáva pre mňa iba skutočnosť, že SNS sa venuje vízii Slovenska až po roku 2020. Snáď by bolo rozumnejšie, aby riešili súčasnosť.Trebárs ich minister školstva žobračenky pre učiteľov, honosne nazývane platmi.

Danko v nedeľu v diskusii na TA3 zopakoval, že najradšej by celkom zrušil koncesionárske poplatky a televízia by bola oficiálne štátna. „Nehral by som sa na verejnoprávnosť,“ dodal. Trvá na tom, že súčasného riaditeľa Václava Miku treba vymeniť. „Verím, že RTVS bude mať to šťastie, že do vedenia príde človek, ktorý bude milovať Slovensko.“

Návod  SNS, ako milovať Slovensko, nájdete na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku, kde momentálne beží proces s nominantami SNS, ktorí okradli Slovensko o desiatky miliónov €..

 

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.