Založ si blog

Z Ruska sa môže stať krajina vyvrheľov.

Hneď na úvod upozorňujem, že autorom tohoto vyjadrenia nie som ja, ale minister zahraničných vecí Veľkej Británie Boris Johnson. A zvlášť pre putinofilov dodávam, že ide o toho istého Borisa Johnsona, ktorý bol spolutvorcom myšlienky a referenda o vystúpení Veľkej Británie z Európskej únie. A znovu ide o toho istého Borisa Johnsona, ktorému práve spomínaní putinofili po úspešnom plebiscite búrlivo tlieskali.

Toľko na úvod, aby náhodu neprišlo k zámene osôb a obsadenia v sýrskej tragédii, ktorá Johnsona viedla k takémuto konštatovaniu. Johnson svoje vyhlásenie prioritne spájal s úlohou Ruska v sýrskom konflikte, ale predovšetkým s bombardovaním sýrskeho mesta Aleppo jeho lietadlami. Spájal ho aj s ruským používaním medzinárodnými zmluvami zakázanými kazetovými bombami a fosforom. Aj keď Rusko, USA, Izrael, Čína a ďalšie krajiny svoj podpis pod zmluvu z roku 2008 nepripojili, ratifikovalo ju 118 krajín. V prípade kazetových munície sa Rusko usvedčilo samo hlúposťou svojich novinárov z Rossia Today. Pri návšteve známeho ruského „mierotvorcu“ Sergeja Šojgu v Sýrii, totiž nedopatrením zverejnila táto hlásna trúba ruského imperializmu zábery bombardéra pripravujúceho sa na štart, na ktorom sú videť zavesené kazetové bomby. Tie sú známe svojou strašnou ničivou silou, prinášajúcou smrť predovšetkým civilistom v bombardovaných oblastiach.

Čo je najtragickejšie, zatiaľ sa javí, že ruské a sýrske nálety na oblasti pod kontrolu povstalcov sú prioritne zamerané na civilné ciele. A do dnešného dňa bolo zaznamenaných takmer 60 náletov na nemocnice a humanitárne konvoje. Ale možno nám hovorca Kremľa Peskov vysvetlí, že pokiaľ ničíte humanitárne dodávky, ide vlastne o humanitárne bombardovanie.

Vojna v Sýrii sa dostala do stavu, keď z nej už nie je rozumné východisko. Státisíce mŕtvych civilistov sú denno denne dopĺňané ďalšími a ďalšími zavraždenými. Sýrsky prezident Assad stavil všetko na jeden tromf. Ruské eso. Isteže, pre neho je to momentálne veľmi silná karta. Ide o to, či si uvedomuje, že jediná?

Obávam sa, že ak okamžite neprestane vraždenie nevinných, odnesú si zase, tak ako vždy v histórii, iní nevinní. Nájde sa proste magor, ktorý vyhlási : Za každého zabitého sýrskeho civilistu, zavraždím 2 občanov Ruska. Alebo : Za každé zabité sýrske dieťa, popravím 10 ruských civilistov kdekoľvek na svete.

Pokladáte to za nemožné? Ja by som tiež rád vylúčil takýto scenár. Ale ak diktátori, poloblázni, alebo úplní šialenci môžu vládnuť miliónom ľudí, ktorí si ich dokonca v mnohých prípadoch na úvod zvolili v demokratických, aj keď jediných voľbách, ako môžeme vylúčiť  možnosť výskytu takéhoto, alebo takýchto bláznov?

Na fotografii vidíte kazetové bomby zavesené na ruskom bombardéri tesne pred štartom. Nedá sa teda predpokladať, že sa pilot chystal zhadzovať humanitárnu pomoc, alebo cukríky deťom.

 

Foto : Rossia Today

 

 

kazety

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.