Založ si blog

Premiér Fico si ide zameniť euro úspory na ruble?

Začnem citátom súdruha poslanca Ľuboša Blahu : 

“Tlak cien ropy, ktorý je očividne vyvolaný umelo, aby oslaboval Rusko, môže do veľkej miery nahrávať oponentom Vladimira Putina, ktorí sú často na extrémistických pozíciách. Môže to ohroziť relatívnu stabilitu v tomto regióne. Ak by sa v Rusku dostali k moci extrémistickí nacionalisti, tak by to bola veľká hrozba pre celý svet”.Po dlhšom mlčaní takto zakončil v SME svoju ekonomickú, politologickú a vizionársku analýzu dnešného Ruska najväčší súčasný žijúci marxista Blaha.Niekedy mám pri jeho vyhláseniach pocit, že ak by žil Kájo Marx, musel by sa v ich vzájomnom marxistickom súboji uspokojiť s druhým miestom.

Vladimír Putin označil  súčasné problémy Ruska za dočasné.To je naozaj zlá správa pre občanov Ruska, lebo aj my máme  skúsenosti s ruskou dočasnosťou, konkrétne s dočasným pobytom ich okupantskej armády v Československu.A tá dočasnosť trvala vyše 20 rokov…

Viacerí poslanci Smeru vraj pri odvolávaní ministra Počiatka čítali príspevky na jeho obhajobu z ťahákov, ktoré im niekto dopredu pripravil.Toto ja osobne pokladám za absolútne nemožné, veď ak niekto nevie písať, ako môže vedieť z ťaháku čítať?

Český prezident Milkoš sa chystá na návštevu USA.Program má skutočne bohatý, stretne sa napríklad s predsedom mimoriadne vplyvnej komunistickej strany USA, aj keď je zase  pravda, že Biely dom si pozrie len zvonku ako turista.Dúfam, že jeho štáb ho upozornil na nepríjemné úskalie jeho cesty, ktoré spočíva v tom, že v mnohých štátoch USA  platí prohibícia.

Premiér Fico po návrate z Bruselu oznámil, že tam platí zhoda, že sankcie nezmenili postoj Ruska voči Ukrajine.Inými slovami zopakoval, že sú neúčinné.To je naozaj skvelá správa, lebo ak je niečo neúčinné a nikomu to neškodí, netreba to rušiť.Teraz už očakávam, že premiér pôjde vzorom všetkým odporcom sankcií a pôjde si zameniť svoje euro úspory na ruble.

Prezídium SDKU jednohlasne vyzvalo poslancov, ktorí opustili jeho klub, aby vrátili mandát.To “jednohlasne” naozaj nemuseli zdôrazňovať, veď aj podľa posledného prieskumu volebných preferencií to pre SDKU vyzerá v nasledujúcich voľbách na jeden hlas.

Na záver už len jednoduchá otázka  poslancovi Blahovi : Súdruh poslanec, nepochybne ste urobili vo svojom živote okrem plamenných výziev na rovnosť žalúdkov aj množstvo veľmi konkrétnych sociálnych a charitatívnych skutkov smerom k ľuďom v núdzi.Prečo to robíte ilegálne a nechcete nám žiadny prezradiť?

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.