Založ si blog

Nezaslúžený návrat našej „21“ zo šampionátu.

Výhra Talianska s Nemeckom 1-0 vo včearjšom zápase a prehra Česka s Dánskom rozhodli, že naši chalani nepostúpili do semifinále ME. Samozrejme, že sme všetci verili v náš postup a držali palce Dánom a Nemcom. Ale… Ale keď už nemáte vývoj vo vlastných rukách a musíte sa spoliehať na iných, zvyčajne to dopadne vo váš neprospech. Tak ako teraz, keď na náš úkor postúpili Taliani. Chalaniská sú smutní, my s nimi, tréner Hapal možno najviac. Ale dočkali sme sa iba toho, čo si doma sami servírujeme v športe už desaťročia. Možno nás skutočne niekto podrazil, možno sa naozaj niekto s niekým dohodol. Možno. Či tomu tak bolo, musí vyšetriť príslušná komisia UEFA. A vyvodiť konkrétne závery.

My sa zatiaľ zaoberajme tým, ako je to vo futbale u nás doma.

V roku 2006 niekto neznámy, v skutočnosti až príliš známy nechal zbiť predsedu komisie rozhodcov Igora Šramku. Dôvodom mala byť nespokojnosť objednávateľa bitky s tým, že Šramka nenasadzoval na zápasy jeho klubu rozhodcov podľa jeho želania. Prípad nikdy nebol vyšetrený.

V kvalifikačnom zápase na MS v Južnej Afrike v Poľsku na jeseň 2009 vyhrali naši futbalisti 1-0 vlastným gólom Poliakov a kvalifikovali sa na šampionát.. Nesmel by som odohrať ani jeden z tých možno 1 500 zápasov, ktoré som v živote odkopal, aby som mi bolo odopreté domnievať sa, že poľský futbalista nepochopiteľne pri vlastnej rohovej zastávke kľučkoval na zasneženom teréne, pričom mohol loptu dávno odpáliť do bezpečia, alebo aspoň na aut, či roh, aby ju stratil a po centri do šestnástky si jeho kolega z obrany napálil vzorového vlastenca! Alebo kľučkoval pochopiteľne a kolega si napálil este pochopiteľnejší vlastný gól?

Na jeseň 2015 na tribúne počas majstrovského zápasu Slovana B rozvinuli „fanúšikovia“transparent, na ktorom posielali do Osvienčimu utečencov. Slovenský futbal zväz prijal natoľko „tvrdé a rozhodné“ stanovisko voči tomuto jasnému prejavu fašizmu, že Slovanu udelil asi 300 € pokutu! (Foto 1 Ultras Slovan)

Keď po víťaznom zápase v Luxemburgu v októbri 2015 , ktorým sa naši futbalisti kvalifikovali na ME vo Francúzsku rozbili pri bujarých oslavách hotelové zariadenie, futbalový zväz k tomu znova pristúpil tak typicky po našom. Strčil hlavu do piesku a vydal vyhlásenie, podľa ktorého sa skoro nič nestalo a škody boli n ahradené! Takže nič sa nestalo, ale škody boli nahradené! Nahradil ich Futbalový zväz, ktorý je financovaný zo štátneho rozpočtu a teda aj z daní občanov, ktorí si nepozreli ten zápas ani v televízii!

Iba pred pár dňami zanikol futbalový klub Dukla Banská Bystrica, ktorého (spolu)majiteľom bol prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik. Vlastným hráčom roky dlžil peniaze na výplatách. Ak by tomu tak bolo v Nórsku, v Holandsku, či v Rakúsku, nemohol by šéfovať ani asociácii stolného futbalu.

Toľko krátka exkurzia do vybraných prípadov z „dejín“slovenského futbalu. Takže kým si neurobíme poriadok doma, nemúžeme vyžadovať od iných, aby sa správali podľa pravidiel, ktoré sami nedodžiavame.

P.S. : Práve som sa dočítal, že premiér Fico napísal rozhorčený list predsedovi UEFA. Nuž, ak chce človek niečo po…ať dokonale, potrebuje k tomu počítač, alebo politika.

 

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 08:34

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.