Založ si blog

Rozmýšľam, že zájdem do bordelu.

Dlho som váhal, či urobiť tento krok a váham vlastne ešte aj teraz, keď ťukám do klávesnice, ale moje nutkanie je natoľko silné, že sa mu už pomaly nedá odolať. Raz to asi musí prísť. Sú proste veci, ktoré treba chápať ako výzvu na zásadné rozhodnutie, ako výzvu na nový krok.

Ísť, či neísť? Táto otázka mnou lomcuje ako Karol dverami našej krčmy, keď sa po záverečnej snaží dostať dovnútra. Je to zvláštny súboj. Súboj poznaného s poznaným. Čo ma dohnalo k tejto dileme? Boli to dve veci a samozrejme, obe sú o peniazoch. Tá prvá sa týka Mariána Kočnera, tá druhá mňa a ďalších tisícov výsluhovývh dôchodcov.

Takže po poriadku. Neprejde už pomaly deň, aby sme sa nedozvedeli, koľko milónov €  na vratkách DPH si úspešne uplatnil tento pomaly už celosvetovo známy podnikateľ v oblasti nadmerných odpočtov DPH. Naposledy dnes, keď novinári z Trendu uverejnili : „Vďaka špekulatívnym prevodom nehnuteľností cez britské, maltské a karibské schránky získali firmy blízke Kočnerovi daňové vratky za štyri milióny eur“. Ak k tomu prirátame trestné oznámenie, ktoré podal poslanec SAS Jozef Rajtar, podľa ktorého si Kočner mal „prilepšiť“ o 900 000,-€ pri predaji bytov vo FIVE STAR RESIDENCE, za 3 dni je to naozaj slušný balík zistení o  DPH, ktoré boli vyplatené firmám blízkym Kočnerovi. Vyplácali mu ich príslušné daňové úrady, ktoré spadajú pod Finančné riaditeľstvo. A na jeho čele stojí František Imrécze. Ak k tomu ešte doplníme zmluvy za milióny za údajnú právnu pomoc a právne poradenstvo, uzatvorené v rámci rezortu ministerstva financií a nákup softvérov, ktorých potreba je rovnaká, ako bufet s chladenými nápojmi v Grónsku, začína človek nadobúdať istotu, že najlepšiu dojnicu menom Malina nemajú ustajnenú družstevníci trebárs v Čiernej Diere, ale vybraná skupina „podnikatreľov“ má na Mierovej ulici v Bratislave v sídle Finančnej správy rovno linku na výrobu finančnej smotany, Pretože ak vybraným „podnikateľom“chodí od Finančnej správy pravidelné oznámenie, že im bol vyplatený „oprávnený“ nadmerný odpočet DPH, nám výsluhovým dôchodcom chodí každý polrok tiež pravidelné oznámenie o tom, že nám bol zvýšený výsluhový dôchodok v rozmedzí 0,50 centov až trebárs 4 eurá. A  tom som pri vrchnej hranici možno aj prestrelil. Tak sa pravdepodobne dohodnem s niektorými „tieždôchodcami“,  že sa pôjdeme pána prezidenta spýtať, ako dlho ešte potrvá zasielanie týchto žartovných dopisov?

Predtým však musíme vyriešiť spoločensko-etickú stránku problému. Nemôžeme pochopiteľne do prezidentskej budovy vtrhnúť ako náhodní, aj keď nasr…. nasrdení občania. Všetko musí mať predsa úroveň. Primeranú a vážnosti úradu zodpovedajúcu štábnu kultúru, zdôrazňujem. Vyriešiť musíme napríklad oslovenie. Ak by sme išli do klasického bordelu, tam by sme vedúcu prevádzky oslovili bordel mama. Ale čo ak vojdeme do sídla inštitúcie s názvom Finančné riaditeľstvo? Máme vari vedúceho osloviť bordel tato? To sa mi nejako ťažko derie na jazyk, aj keď zase náš najväčší krčmový askét  Pišta(10 neúspešných protialkoholických liečeníí) tvrdí, že každého človeka treba titulovať podľa toho, čo dokázal urobiť z predtým fungujúcej veci.

No a navyše sme v paradoxnej situácii. Chlapi do bordelu peniaze nosia a my ich z neho každý polrok dostávame.. Aj keď v sumách, za ktoré by sme si mohli prezrieť ten bordel akurát tak zvonku.

Takže poraďte, ako ďalej?

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.