Založ si blog

Premiér ukáže prstom na mimovládky, ktoré vytunelovali milardy €.

Podarilo sa to síce po dlhom a namáhavom vyšetrovaní, ale výsledok stojí za to. Keď sa nedávno premiér Fico po vzore Putina a Orbána pustil do mimovládnych organizácií a vyhlásil, že sa treba pozrieť na ich financovanie, vedeli sme, že nás čaká prekvapenie. Ale že bude až takéhoto rozsahu, netušil v našej krčme ani Béla, ktorý roky pôsobil v závodnej stráži v Elektrosvite a jeho bdelému oku na vrátnici uniklo len to čo malo, alebo muselo.

Takže onedlho potom, ako Smer vypátral 20 ročnú rómsku 20 ročnú matku, ktorá ukradla miliardu €,(https://dennikn.sk/blog/smer-nasiel-20-rocnu-romsku-matku-ktora-ukradla-miliardu-e/), premiérovi sa podarí ďalší pinkertonovský úspech! Vypátra mimovládne organizácie, ktoré ulúpili Slovensku miliardy €!

Teraz prejdime na ich zoznam. Upozorňujem, že zoznam je iba základný a zďaleka, ale skutočne zďaleka nepokrýva všetky zlodejstvá mimovládok.

1. PPP projekty na diaľnice : miliarda € v komíne, ďalšia miliarda sfalšovaná.Taký bol výsledok smeráckeho budovania diaľnic. Ak sa chcete dočítať viac, kliknite sem : :https://dennikn.sk/303618/pat-miliardovych-kauz-smeru/

2. Tender na elektronické mýto za 863 miliónov eur vyhrali schránkové firmy s prepojením na daňový raj. Iné firmy pritom dali lacnejšie ponuky, jedna cena bola dokonca nižšia o 221 miliónov eur.

3. Kauza Tipos : Štátna lotériová spoločnosť Tipos uzavrela potajomky, ale s vedomím a súhlasom ministra financií Počiatka pre štát nevýhodnú zmluvu s cyperskou schránkovou spoločnosťou Lemikon, na základe ktorej jej mal štát vyplatiť dve miliardy korún za urovnanie sporu vzhľadom na know-how na prevádzkovanie výhernej lotérie. Celá zmluva bola pritom od začiatku pofidérna rovnako, akou bol pofidérny nárok Lemikonu na údajné dušebné práva, ktoré ku prevádzkovaniu hier vlastnil! Celý podvod sa paradoxne prevalil až potom, ako sa úspešný český zástupca Lemikonu pochválil v českých médiáach! Časť peňazí bola pritom Lemikonu už vyplatená a je zrejmé, že napriek rozhodnutiu Najvyššieho súdu SR v dovolacom konaní, ktorý označil jeho nárok za bezpredmetný, už Slovensko nikdy neuvidí. Rovnako, ako ho neuvidia dôchodcovia, či mamičky na materskej dovolenke.

4. Kauza emisie : Vláda bez verejnej súťaže predala kvóty na emisie CO2 v objeme 15 miliónov ton neznámej spoločnosti Interblue Group, ktorá vznikla len dva mesiace pred podpisom zmluvy. Česká republika získala za podobný obchod viac ako dvojnásobok. Slovensko tak stratilo minimálne dve miliardy korún.

A dôchodcovia spoločne s mamičkami na materskej, sa môžu hrať pri ich hľadaní na slepú babu.

5. Kauza nástenkový tender : Jedna z najväčších káuz smeráckej vlády, tentokrát  pod taktovkou SNS. Minister výstavby Marián Janušek podpísal zmluvu s konzorciom firiem za 3,6 miliardy korún (120 miliónov eur). V konzorciu figurovali firmy Avocat a Zamedia, ktoré boli spájané s SNS. Tender, o ktorom široká verejnosť vôbec nevedela, bol v máji 2007 ohlásený na nástenke na chodbe ministerstva výstavby. Deň po otvorení obálky už ministerstvo s víťazom tendra podpísalo nevýhodnú a ťažko vymožiteľnú zmluvu. O tender sa zaujímala aj Európska komisia, ktorá rozhodla, že nepreplatí peniaze uhradené konzorciu zo slovenského rozpočtu.

Dôchodcovia a mamičky na materskej, pokračujte v hĺadaní.

6. Ján Počiatek, vtedajší minister financíí, sa stretol v roku 2008 so žralokmi z J&T na jachte v Monaku. Výsledkom tohoto stretnutia bola skutočnosť, že na prechode z koruny na euro, zarobili žraloci takmer 2 miliardy korún. 

Tak čo, dôchodcovia a mamičky. Ešte sa vám chce hľadať?

Teraz je teda už jasné, ktoré mimovládne organizácie chce Fico kontrolovať. Aspoň ja si myslím, že sú to práve tie, čo rozkradli miliardy uvedené vyššie. Musia to byť mimovládky! Veď takéto gigantické podvody sa pochopiteľne museli diať bez vedomia vlád, ktorým Fico predsedal.

Takže mimovládky išli absolútne mimo vlády.

Alebo…?

Zdroje : DenníkN, Sme, TI.

 

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.