Založ si blog

Štefan Harabin je právnický nedouk a justičný šarlatán.

Takto to skonštatoval Ústavný súd SR, ktorý označil jeho sťažnosť na výsledok prezidentských volieb za „špekulatívne a nespôsobilé spochybniť ich výsledok“. Inými slovami, balada o „brilantnom právnikovi“ skončila v justičnom smetnom koši.

Vlastenec a vlastník Vlasti, či ako sa nazýva to pomätené zoskupenie, ktoré chcelo „očistiť Slovensko od korupcie a nastoliť vládu zákona“, dostalo vysvedčenie a potvrdenie súčasne, o mentálnej a odbornej nespôsobilosti na základné právne úkony. Záhadou iba ostáva, prečo Ústavnému súdu trvalo skoro rok, kým určilo jeho konzílium túto diagnózu? Bezdomovec Karol z našej krčmy tvrdí, že keď mu kedysi zobrali zbrojný preukaz spoločne s brokovnicou, stačili na to policajtom 2 týždne. Lebo vraj predstavoval nebezpečenstvo pre svoje okolie. Pretože je na hlavu.

Takže Vlastencovi v poslednej dobe nejde karta. Napriek tomu, že vyhral prezidentské voľby(prosím chápte tento výrok v priamej súvislosti s Karolovou diagnózou) nestal sa prezidentom. Napriek tomu, že podľa neho(tiež chápať v kontexte Karolovho postihnutia) pri parlamentných voľbách : „chýbali preferenčné krúžky, iní mi zasielali fotky s porušenými plombami na urnách pre nepoužité volebné lístky a na pochybenia sa sťažovali aj voliči zo zahraničia. Dokonca, že boli zámerne znižované počty hlasov odovzdaných strane VLASŤ a aj fyzicky likvidované lístky s číslom 17″.

Ale možno sa iba Ústavný súd inšpiroval jedálnym lístkom z jednej reštaurácie v Bosne a Hercegovine, kde sme sa kedysi vybrali na ich vyhlásenú pochúťku, kohútí paprikáš. Mali sme však smolu, lebo tú dobrotu pripravovali iba do konca júla. Keďže my sme sa dostavili až v septembri, čašník nám žalostne povedal : „Sezona kokota završena“. Čo v preklade znamená „sezóna kohútov skončila“. Ak si to vy vysvetlíte inak, prosím. Brániť vám v tom nemôžem.

P.S. : Teraz musíme byť zvedaví na to, či Vlastenec podá sťažnosť voči rozhodnutiu Ústavného súdu na Európsky súd pre ĺudské práva v Štrasburgu. Z praktických skúseností vieme, že najviac sa európskym právom a jeho súdnymi ustanovizňami oháňajú práve tí, ktorí nenávidia Európsku úniu ako celok. Dalo by sa to nazvať schizofrénia nenávisti a vidina vlastného možného prospechu. My sa v našej krčme však trochu bojíme, aby nedopadol ako Karol, ktorému po neúspešnom odvolaní proti odobratiu brokovnice dali aj papiere na hlavu.

 

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.