Založ si blog

Senzácia! Zistili sme, prečo sa Harabin vzdal kandidatúry na predsedu Najvyššieho súdu!

Prišiel na to Fedor, ktorého si ctíme ako odborníka na právo, pretože má odsedených celkovo 17 rokov a jeho vlastnými slovami „celý tento čas som využil na štúdium legislatívy, zákonov a súvisiacich právnych predpisov“. Fedor je vlastne naším tímlídrom pre právny štát. Ale ešte predtým, ako nám oznámil svoju právnu analýzu v kauze „lex Harabinova nekandidatúra“, venovali sme sa rozboru udalostí posledných dní.

Pondelok – Pozerali sme v krčmovej telke film 7 rokov v Tibete a prežívali sme s hlavným hrdinom jeho osud. Zoli sa skončení iba pohŕdavo zaškľabil a povedal. “ Pch! 7 rokov Tibete? Ja som žil 7 rokov v Pribete. U svokry. To nech si príde vysúšať ten frajer Brad Pitt! Tam by zistil, čo je to hrdinstvo“?! Nevieme, ako vychádza so svokrou, akurát nás prekvapuje, že ak ide k nej náhodou na návštevu, nosí jej zásadne orieškovú čokoládu. Pritom svokra má iba 2 zuby…

Utorok – Monika Jankovská opustila váľov štátnej tajomníčky. Na vine boli všetci, vrátane toho, že sa Zem krúti okolo vlastnej osi v smere hodinových ručičiek. Lebo ak by sa krútila proti ich smeru, dal by sa čas vrátiť zpäť a ona by sa vedela vyvarovať esemeskovania s istým vagabundom. Jano povedal, že tým, že sa Zem krúti v smere hodinových ručičiek, krúti sa vlastne proti Smeru. Z toho sme ostali úplne sprostí, lebo ak sa niečo krúti v smere, ako sa môže zároveň krútiť proti Smeru?

Streda – Vláda schválila antikorupčný program. Imro prišiel so zaručenou informáciou, podľa ktorej bude tento boj viesť Ladislav Baštrnák, tajomníka mu bude robiť šéf vojenských tajných Balciar a sekretárku práve Jankovská. „Veď takáta vojna so zločinom potrebuje ľudí z praxe“, zahulákal na nás keď sme sa ho spýtali, či to personálne obsadenie nie je nejaké divné.

Štvrtok – Trojnásobný expremiér Fico vyhlásil, že odsúdený poslanec kotrbovcov Mazurek iba povedal to, čo si myslí o Rómoch väčšina Slovákov. Možno si robil nejaký prieskum, aj keď nie je sociológ. Ale možno sa iba pýtal na názory iba vo svojom najbližšom okolí, napríklad na Súmračnej, alebo v rodine. Lebo ak by sa spýtal nás v krčme, prvý by ho poslal do …., No proste prvý by mu vyvracal jeho názor Ondro, ktorý je bývalý legionár a má ženu Rómku. Obávame sa, že by mu ho vyvracal natoľko vehementne, že by ministerka vnútra Saková musela expremiérovi posilniť ochranku.

Piatok – Hneď v skorých ranných hodinách, to jest v okamihu ako krčmár otvoril našu čitáreň, sme sa od Fedora dočkali právnej analýzy Harabinovej nekandidatúry, „Má to jednoduchý dôvod, ktorý je postavený na mravných zásadách Štefana. Keďže Števo tvrdil a dodnes tvrdí, že Zuzana Čaputová nebola právoplatne zvolená za prezidentku Slovenskej republiky, nemohla by ho vymenovať do funkcie, keďže nie je podľa samotného Pištu prezidentkou. A ak nie je prezidentkou, on by predsa ako bojovník za právnu čistotu justície nemohol z jej rúk menovací dekrét prevziať! A preto hodil už pred voľbou flintu do žita, uterák do ringu a gate do smetiaka. A ak sa navyše v minulosti opakovane vyjadroval, že prezidentské voľby vyhral on, musel by vlastne menovať menovať sám seba. A to sa akosi predsa len nedá“.

Po tomto vysvetlení sme urobili zbierku na kúpu čistiacich potrieb, aby Štefan nemusel Savo, Jar, Vanish a ďalšie produkty použiteľné na očistu justície kupovať zo svojich. Vybrali sme spolu 75 centov, z čoho si Karol hneď požičal 50, pretože išiel podať do stávkovej kancelárie tiket. Samozrejme výherný. Samozrejme ako vždy.

Teraz už iba nevieme, ako Štefanovi tých zvyšných 25 centov doručíme. Asi mu ich pošleme tiež po Karolovi, aby sme mali túto vec navždy vybavenú.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.