Založ si blog

Senzačný posun v kauze Bonaparte! Opozícia totálne otočila!

Po obviňovaní premiéra Roberta Fica, že býva v dome daňového podvodníka a výzvach, aby sa vysťahoval, po demonštráciách, ktoré organizovala opozícia pred týmto bytovým komplexom, nastal v kauze Ficovho domáceho pána Bašternáka neuveriteľný zvrat! Opoziční politici prijali uznesenie, podľa ktorého ich postoj v kauze nabral úplne nové rozmery.

Aspoň podľa toho, čo nám včera tvrdil Imro v krčme, udialo sa tak na základe jeho osobného odporúčania opozičným lídrom. Imro tvrdí, že k takejto rade dospel potom, ako vyhodnotil všetky dostupné fakty a okolnosti prípadu a po analýze skúseností s podobným prípadom vo vlastnej rodine. A opozícia si jeho návrh osvojila.

O čo vlastne ide? Imro nám to vysvetlil celkom logicky a dopodrobna. „V rodine máme jedného bezdomovca, ženinho brata. Kedysi to bol veľmi šikovný a vyhľadávaný automechanik. Bol síce vždy trošku čudák, lebo ako mládenec miesto dikoték a zábav radšej opravoval motorky a autá, ale najradšej zo všetkého sedel na brehu rieky a iba tak hľadel do vody a podľa vlastných slov meditoval. Nikdy sa neoženil, lebo podľa neho sloboda je viac, ako čokoľvek iné. Asi pred 20 rokmi predal dom a nasťahoval sa k jazeru, kde si postavil chatrč. Z lepenky, papiera, slamy, proste zo všetkého, čo mu dalo okolie, alebo smetisko. Prešlo pár rokov a my sme sa so ženou dohodli, že ho začneme dostávať nazad do normálneho života. Zobrali sme ho k sebe na Vianoce. Bol prekvapený, ale prišiel. Dokonca sa chvíľu vydržal tváriť spokojne, aby nám po 2 dňoch povedal. Ďakujem, ale idem nazad medzi svojich.Okolie jeho chyže sa medzitým totiž rozrástlo o niekoľko jemu podobných obyvateľov. Ja sa tam cítim najlepšie, to je moja spoločnosť, to je moja rodina. To je moja krvná skupina. Tam som na domácom ihrisku. Takže naša snaha vyšla nazmar, lebo švagor sa najlepšie cíti medzi jemu podobnými, alebo úplne rovnakými, ako je on. Tak som teda napísal všetkým opozičníkom, pokračoval Imro. Vysvetlil som im, že nemajú právo, aby vytrhávali premiéra z prostredia, kde sa cíti komfortne, kde je medzi svojimi. Sú to síce hochštapleri, grázli a (nielen)daňoví podvodníci, ale sú jeho. V ich spoločnosti je mu fajn, hovká si a spokojne odfukuje. A na základe tohoto môjho odporúčania, vytrčil Imro hrdo prsia, opozícia pripraví historcké vyhlásenie nasledovného znenia: Pán premiér Robert Fico! Žiadame Vás, aby ste už nikdy v budúcnosti neopustili brloh daňového podvodníka, nech by Vás k tomu vyzýval trebárs aj generálny tajomník OSN! Nikdy! Máte právo, tak ako každý iný občan, cítiť sa spokojne a fajn medzi svojimi! K tomu nech Vám Pán Boh pomáha!

P.S. Mišo na záver povedal, že s tým bytom v Bonaparte je to aj tak úplne inak a nikto nemá právo premiéra vyháňať z vlastného domu. Imro stíchol a po jeho dlhom „hmmmmm…?“, sme sa všetci presunuli medzi tých, ktorí stáli pri pulte.

Tam sa aj my cítime najlepšie. Medzi svojimi.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

zubár, zuby, zubný kaz,

Dolinková sa chystá šetriť na pacientoch. Zdravý chrup sa stáva výsadou bohatých

16.04.2024 17:00

Náplasťou na rastúce ceny za zdravý chrup boli aspoň sčasti benefity zdravotných poisťovní. Od mája však pacienti o ne prídu.

Ján Mazák

Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka z jej čela, zo zasadnutia odišiel

16.04.2024 16:58

Návrh podalo sedem členov Súdnej rady pre podozrenie zo zneužitia funkcie, čo Mazák považuje za nepravdu.

Dlhé diely / Karlova Ves /

Nepriateľ zelene v Karlovej vsi? Bratislavskú mestskú časť trápi poškodzovanie stromov

16.04.2024 16:46

Na neznámeho páchateľa, ktorý poškodzoval zdravé dreviny, upozorňovala mestská časť napríklad aj vlani v máji.