Založ si blog

Vládny zlepenec dosiahol ďalšiu fázu. Ide rokovať na diaľku!

Ministri pod vedením premiéra Fica dnes na úrade vlády nezasadnú.  Podľa webu aktuality.sk, budú rokovať „per rollam“, teda písomne formou obežníka.

Členovia vlády podľa DenníkaN fyzicky nezasadnú vo vládnej budove. Materiál, o ktorom majú rokovať, im doručia. Oni ho vzápätí schvália a potom sa vráti naspäť na úrad. Vláda takýto štýlom rokuje len výnimočne pri mimoriadnych situáciách. Je to vtedy, keď sa ministri nevedia fyzicky zísť, a je potrebné niečo súrne schváliť.

Teraz sa vynára teda niekoľko otázok, na ktoré ja osobne nepoznám odpoveď.

1. Kto bude roznášať dotazník? Bude to poštárka, DHL-ka, alebo sekretárka predsedu vlády?

2. Dotazník bude tajný, prísne tajný, neuveriteľne tajný, alebo naopak natoľko verejný, že by všetci občania mohli do neho nahliadnuť, alebo si s ním rovno….

3. Čo sa stane, ak kuriér zostane trčať v dopravnej zápche, alebo nedajbože sám dostane zápchu v zápche a materiál nebude doručený niektorému ministrovi? No, vlastne by stalo veľké….. prekvapenie, ale možno aj vôbec nič. Iba ak by tou zápchou bola ohrozená slovenská svojstojnosť a vyhasla by nedoručením materiálu nedajbože niektorá vatra zvrchovanosti!

4. Čo ak niektorý minister bude mať výhrady voči zneniu materiálu a neschváli ho? Bude odvolaný tiež na diaľku? Kto mu doručí odvolávací dekrét? Opäť to bude kuriér, ktorý môže zostať trčať v zápche, atď, atď. , viď vyššie.

Neviem ako vás, ale mňa tieto moje štátotvorné úvahy mimoriadne trápia, keďže mi záleží na politickej stabilite, ktorá prináša rast ekonomiky, ekonomika produkuje pridanú hodnotu, tá je zase matkou dane z pridanej hodnoty a tá zase dokáže postaviť trebárs Bonaparte.

Takže zasadanie vlády na diaľku má v sebe množstvo nebezpečenstiev, ktoré môžu napríklad výstavbu takých Bonapartov ohroziť.

A to som ešte nezobral do úvahy možnosti, že kuriér dostane defekt, alebo mu zavolá žena, že zabudol ráno kúpiť mlieko a nech teda preň okamžite mastí, lebo ona má zamiesené na pagáče.

Proste bojím sa dneška. Lebo hrozí aj to, že niektorému z ministrov nebude písať pero a ak by aj ako chcel, nebude môcť vládny materiál podpísať. Alebo občania zistia, že čím zriedkavejšie vláda zasadá, tým menšie nebezpečenstvo hrozí im samotným.

Uff, koľko zákerností skýta dnešok…

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.

FTX Bankman Fried

Súd poslal zakladateľa kryptomenovej burzy FTX na 25 rokov do väzenia

28.03.2024 17:13

Pred kolapsom v novembri 2022 bola druhou najväčšou kryptomenovou burzou na svete.

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.