Založ si blog

Šokujúce zistenie slovenského historika! Krym nie ukrajinský, ani ruský! Je slovenský!

krym-foto-kupeleteplice-skkrym-kamnapivo-skPo obsadení tohoto ukrajinského poloostrova ruskými vojakmi, ktorí tam „najprv žiadni neboli, potom tam predsa len boli, ale na dovolenklách a opušťákoch“( citujem ruského prezidenta), aby im napokon práve ruský prezident za ich „prácu v prospech Ruska počas osobného voľna“ udelil vysoké vojenské vyznamenania. „Práca v prospech Ruska“ v skutočnosti znamenala poĺovačku na ukrajinských civilistov a vojakov regulárnej ukrajinskej armády. Pretože ak tam boli mimo riadnych a regulérnych ruských vojsk, už tam mohli byť iba ako žoldnieri a teroristi a tých nikto nezvykne vyznamenávať(samozrejme s výnimkou diktátorov), ale naopak, civilizovaný svet ich stavia pred súdy.

Ale to je iba bezvýznamný úvod k tomu, čo sa nazýva jadro veci.

Významný slovenský historik z Matice slovenskej Pavol Piešťanský vo svojej poslednej práci, zameranej práve na dejiny Slovenska a Slovákov v rokoch 1848- 2015 uvádza konkrétne, dodnes nezverejnené fakty o tom, že Krym historicky patril a dodnes patrí práve našej vlasti. Výsledkom niekoľkoročného bádania v historických dokumentoch, historických mapách a v pozemkových knihách, prišiel k jednoznačnému záveru.

Krym, ako ho spoznal počas svojej mravenčej práce historka, pôvodne vlastnili Reštaurácie a jedálne a sídlil na Šafárikovom námestí, hneď vedľa Univerzity Komenského – foto. č. 2.

Pán profesor Piešťanský sa však pri svojej výskumnej práci dostal do takmer historickej dilemy, pretože sa mu podarilo objaviť ešte jeden Krym. Ten sa nachádza v Trenčianskych Tepliciach a slúži ako kúpeľný dom-foto č.1. Ďalším, dlhoročným bádaním sa mu podarilo určiť, že prvý Krym bol ten bratislavský a až následne sa podarilo vybuidovať ten v kúpeľný.

Na záver svoja práce pán historik vyslovil miernu obavu čo sa stane, ak si na trenčiansko-teplický Krym začne nárokovať Rusko v duchu hesla „Krym bol vždy ruský“. V prípade bratislavského Krymu už takýto scenár nehrozí, lebo bol pred niekoľkými rokmi premenovaný na Trafenú hus. Aj keď s Putinom človek nikdy nevie…

Ako epilóg už iba dodávam, že pán profesor prišiel v skutočnosti ku svojim prevratným zisteniam úplnou náhodou. Stalo sa tak v čase, keď spolu s ostatnými darmožráčmi z Matice slovenskej pátral národnom poklade, ktorý neznámi páchatelia, ktorí sú v skutočnosti až príliš známi, ukradli z matičiarskeho trezoru.

Dalo by sa tak povedať, že ak archelóg potrebuje na svoj najväčší objav šťastie, matičiarsky historik potrebuje zlodejov, ktorí sú rýchlejší ako on a vybielili sejf skôr, ako sa to podarilo jemu.

foto . kamnapivo.sk, kúpeleteplice.sk

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.