Založ si blog

Slovensko je na stránkach svetových denníkov. Konečne, žiadalo by sa zvolať! Keby. . .

…keby to nebolo vďaka výroku riaditeľa tlačového odboru slovenského ministerstva vnútra Ivana Netíka.Na ňom si naozaj pomaškrtili svetové médiá, trebárs  The Wall Street Journal.Netíkov výrok nebol hovorcovskou perlou ducha, on bol náleziskom hovorcovskej zlatej žily, vlastne bol hovorcovským Klondikom :“Chceme pomôcť Európe s problematikou migrácie.Mohli by sme prijať 800 moslimov, ale na Slovensku nemáme žiadne mešity, tak ako ich môžeme integrovať, ak sa im tu nebude páčiť“?

Inak tu si dovolím poopraviť Netíkovo tvrdenie.Schopní sme prijať možno 5 000 utečencov, ochotní ani jediného.

K takémuto záveru o dôvodoch neprijímania imigrantov musel dospieť výlučne „kvalifikovaný“ slovenský úradník po dlhých, predlhlých  konzultáciách s jemu rovnými odborníkmi.Toto proste nemohol vytvoriť jednotlivec, na tejto slovenskej hanbe musel pracovať špeciálne kreovaný tím.

Nemyslím, že je potrebné nejako zvlášť rozoberať Netíkom vyslovenú kravinu.Na to normálny človek možno má čas, ale určite nie nervy.

Problém migrácie je natoľko veľký, že začína pripomínať malé sťahovanie národov.Na riešenie veľkého problému občas paradoxne stačia malé riešenia. Za predpokladu, že sú včasné a rozumné.Ale medzi ne rozhodne oficiálny slovenský postoj nemožno zaraďovať.

Ak by som sa držal striktne len Netíkovej „profesionálnej“ argumentácie, kúpele Piešťany by prišli o všetkých svojich hostí z moslimského sveta.Lebo ako som pozeral, tak som pozeral, ale minaret islamskej mešity som v Piešťanoch nevidel.

To, že my Slováci vieme posúvať veci aj „dopredu“, dokázali niektorí naši „bigotní“ katolíci v Ladcoch petíciou za odmietnutie sýrskych kresťanov v ich „malebnej“ dedinke.Tí síce nepotrebovali stavať vzhľadom na svoje náboženstvo džamiju, ale narazili na slovenskú „dobrosrdečnosť a pohostinnosť“.Úplne presné a odborné stanovisko vám v tejto veci poskytne autor tejto magoriny a hystérie, organizátor petičnej akcie, civilným povolaním učiteľ, vo voľnom čase venujúci sa provnanániu rozdielov medzi slovenskou a sýrskou kultúrou, pán Sňahničan.

Včera srbský a chorvátsky premiér oznámili, že umožnia bezproblémový prechod nešťastníkov smerom na západ.Súčasne u tých, ktorí požiadali o azyl, začne bežať azylová procedúra.Rovnako rieši tento problém aj Čierna Hora, ktorej ubytovacie a finančné možnosti sú podstatne obmedzenejšie, ako tie naše.Čo je však najdôležitejšie, chorvátsky, aj srbský premiér povedali takmer jednohlasne na adresu utečencov: Sú to v prvom ľudia!Nebudeme a nesmieme na nich používať policajné obušky!

Nemecko sa chystá na prijatie viac ako milióna utečencov a  všetci jeho relevatní politici tvrdia: Tento problém zvládneme.Ak nám s jeho riešením pomôžu aj iné krajiny Európskej únie.A riešením nemyslia stavanie mešít, ako si to vysvetľuje Netík.

Je pravdou, že tlačový mág ministerstva vnútra začal po prevalení sa jeho škandalózneho výroku používať typicky slovenský spôsob vysvetľovania, úplne exaktne povedané, začal zvaľovať vinu na „vety vytrhnuté z kontextu“.

A kto tomuto jeho vysvetleniu neverí, „nech sa strčí do dverí.A kto nechce veriti, veriti, nech sa strčí do….mešity“.

Ale tam vlastne nie, lebo tie na Slovensku nemáme.Ale zase máme množstvo skvelých hovorcov!

Mám obavu, že ak budeme v našej imigrantofóbii pokračovať v nasadenom tempe, takéto tabule budú rozmiestnené v okolitých krajinách na hraniciach so Slovenskom.

Foto : malacky.skSlovensko

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.