Založ si blog

Čo sa ešte musí stať, aby sa už nič nestalo?

Vo Švédsku sa musela porúčať z funkcie ministerka, ktorá si kúpila do kancelárie nábytok v predajni svojho manžela.Kúpila ho presne v súlade so zákonom, ale, ako neskôr sama priznala, v rozpore s politickou morálkou.

V malom paraguajskom meste odstúpil starosta z prostého dôvodu.Na účet mesta prišli peniaze od jedného z rodákov, ktorý sa rozhodol, že pomôže svojmu rodisku vybudovať vodovodnú prípojku.Starosta použil zanedbateľnú časť peňazí na uhradenie faktúr za mestské osvetlenie.Na odstúpenie ho vyzvali samotní občania mesta, ktorí ho obvinili z použitia financií na účel, ktorý sponzor neuviedol v darovacej zmluve.

V Bolívii nakladal starosta mesta s peniazmi občanov tak, že súd skonštatoval, že zmluva, ktorú v mene mesta uzatvoril, bola síce v súlade so zákonom, ale v jasnom rozpore s dobrými mravmi a obchodnými zvyklosťami.Súd zmluvu na podnet zástupcu nespokojných občanov zrušil v plnom rozsahu a predseda senátu dal osobne podnet špecializovanej zložke prokuratúry, aby vo veci začala konať pre podozrenie zo spáchania súbehu ekonomických trestných činov.

Na Slovensku jeden zo zakladujúcich členov Smeru vytuneloval vlastnú firmu na úkor chlapov, ktorí sa nadreli na jeho stavbách.Na obhajobu tunelára sa nepostavil na začiatku nik iný, ako jeho politický syn, predseda vlády.Keď mu začalo byť horúco z podvodu, ktorý množstvo ľudí spája priamo  so Smerom a s premiérom osobne, obrátil.Začal hľadať “držhubné” pre okradnutých.Samozrejme nie u páchateĺa, ale v bankách, ktoré povinne odvádzajú financie na účet, ktorý ma slúžiť na vyplatenie klientov v prípade problémov niektorej z bánk.Takže vlastne ide zaplatiť dlžobu podvodníka z peňazí, ktoré patria niekomu úplne inému.Dobré, že?Apropo, prečo majú dostať okradnutí robotníci len 50% z celkovej sumy?Ukážte mi jediného poslanca Smeru, alebo ministra, či politického nominanta, v preklade vyžierača-to bez ohľadu na politickú príslušnosť, ktorý sa uspokojil s 50% výplatou?!

Na pozemkovom fonde vládne pevnou rukou nominantka premiéra Gabriela Matečná a jej vládne rukou ešte pevnejšou pozemková mafia.Reštituenti, ktorí sa roky nemôžu domôcť svojich oprávnených nárokov na kedysi ich rodinám komunistami ukradnuté pozemky, sú okrádaní znova, možno zase pôvodnými komunistickými zlodejmi.Sú nútení predávať svoje nároky pod cenu pozemkovej mafii, nacicnutej na smerácke vedenie fondu, aby tejto organizovanej skupine vzápätí fond pridelil pozemky natoľko lukratívne, že to človeku vyráža dych!

Polícia nedávno   zastavila trestné stíhanie v kauze “emisie”, pri ktorej mala prísť Slovenská republika o 58 000 000 €.Odôvodnenie bolo lakonické: Skutok sa nestal…

Takže čo sa ešte musí stať, aby sa už nič nestalo….? Musíme presunúť náš Absurdistan na sever Európy do Švédska, alebo až do Južnej Ameriky?

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.