Založ si blog

Kto príde na rad po Pavlisovi? Bude to naozaj Fico?

Pavlis je ďalší “sociálne” cítiaci minister, ktorý sa porúčal zo svojej funkcie.Paradoxom doby je, že mu nezlomila väzy schránková firma, ktorá sa súdi so štátom o 60 miliónov € (pre smerofilov preložím do reálneho jazyka : je to suma, za ktorú sa dá postaviť napríklad 30 komplexne zariadených domovov dôchodcov, alebo nakúpiť hrebíčky na MDŽ asi na 10 000 rokov) a ktorú vraj v skutočnosti vlastní samotný Pavlis.Doplatil na prehnanú hygienu a s tým spojenú záľubu v upratovaní.Pavlis klamal, keď popieral svoje prepojenie na firmu SITIS, ktorú vlastní jeho švagor a ktorá má zmluvy na upratovanie práve s Pavlisovým (ex)rezortom.Centrálny register zmlúv je však diabolský vynález a o to viac prekvapuje, že v dobe informatizačnej revolúcie sa snažil Pavlis toto prepojenie zatĺkať ako sopĺavý chlapec, pristihnutý pri kradnutí susedových hrušiek.

Pavlisov pád samozrejme nebol náhodný a súvisí so zúriacim bojom gangov o vplyv a predovšetkým o peniaze v Smere samotnom.Exminister bol priamo človekom Roberta Fica.Mal vplyv, patril medzi zakladajúcich členov Smeru, s premiérom ho spájala aj spoločná minulosť v SDĽ.Jeho defenestráciou dali Robertovi Ficovi najavo ďalšie 3 klany v Smere, že sa nehodlajú zmieriť s vývojom pri prerozdeľovaní vplyvu a peňazí pri získavaní štátnych zákaziek podľa kľúča, ktorý chce držať v rukách predseda.

Je rok do volieb, čas strašne letí, nervozita narastá a Kiskov príklad “vopred prehratého” vyhratého boja je až príliš čerstvý a neskutočne skutočný.

V Smere sa už na chodbách, aj keď zatiaľ len polohlasne, hovorí o predčasných voľbách.A o nástupcovi Roberta Fica.Premiér samozrejme ráta aj s možnosťou ukončenia svojej politickej kariéry na Slovensku.Príklad čekého expremiéra Špidlu, ktorý sa po svojom odchode z premiérskeho kresla stal eurokomisárom, je naozaj lákavý.Aj keď je tu jeden zádrheľ, Fico nekandidoval vo voľbách do europarlamentu a tak by sa eurokomisárom stať nemohol.No ale ono sa vždy nejaký ten flek nájde.Trebárs aj v združení eurosocialistov.

Tomuto všetkému by musela predchádzať demisia premiéra.Vyriešilo by sa tým viacero vecí naraz.Otupilo by sa ostrie škandálov a podvodov, ktoré už denno-denne sprevádzajú vládnutie “socialistov”.Opozícia by dostala len minimálny časový priestor na sformovanie svojho prípadného spoločného volebného bloku.Ale predovšetkým, a to by bol najvážnejší výsledok takéhoto rozhodnutia, vznik novej strany, o ktorej sa už verejne na Slovensku hovorí a na ktorú skutočne značná časť voličov doslova a do písmena túžobne čaká, by bol takýmto krokom vlastne vydeletovaný.

Smer je dnes v najväčších problémoch od svojho vzniku.Ide mu síce o život, ale život zbojníci v jeho vnútri spájajú s eurofondami, podvodne pridelenými reštituovanými pozemkami, dopredu ušitými štátnymi tendrami, či stámiliónovými  súdnymi spormi o fiktívne a vykonštruované pohľadávky.Alebo o vyváranie stravy pacientom, či Paškove cétéčká a Širokého Tunelostavy.

Ak si chcú zbojnícke skupiny predĺžiť pobyt pri štátnom  finančnom váľovem musia zahrať vabank.

Uvidíme, čo na to premiér?

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.