Založ si blog

Fico sa dištancuje od Širokého. Smolu má v tom, že opačne to neplatí.

fico hladi do buducnostiSamoúnos, samovýbuch, samozbitie, samoamnestia, samovytunelovanie.

Základné kategórie slovenského politického žumpáctva.

Keď apo národa V.M. kedysi vyhlásil, že syn prezidenta Kováča sa samouniesol a Róbert Remiáš samovybuchol, značná časť občanov tomu vtedy nielenže uverila, ale vo svojich diskusiách to obhajovali tak zanietene, ako obhajuje advokát masového vraha, tešiac sa v prípade uznania procesnej chyby na lukratívnu odmenu.

Keď premiér Fico spolu s ministrom Kaliňákom na tlačovej besede oznámili, že Hedviga Malinová sa samozbila, všetci tí, ktorí verili ešte pred pár rokmi apovi  zakladateľovi a našli si medzitým novú sochu spasiteľa, ku ktorej sa denne modlia, to pokladali a dodnes pokladajú, za nové vydanie Písma svätého!

Keď som asi pred pol rokom na tomto mieste napísal, že najdlhší slovenský tunel vedie zo žilinského Váhostavu do centrály Smeru, označovali ma poniektorí za Judáša, Maďara, Žida, amerického agenta, špióna Mossadu, ľudožrúta a čo ma „ranilo“ najviac, slovákožrúta. Pritom som nenapísal vlastne nič iné, ako to, že Váhostav vlastne tuneluje sám seba. Takže som len predbehol o nejakú dobu včerajšie Ficove vyhlásenie, keď pripustil, že major ŠTB zo Žiliny dostal svoju firmu do problémov úmyselne.

Áno, ide o toho istého majora ŠTB, ktorý sa nespočetne krát fotil s premiérom, ktorých médiá až príliš často zachytili pri dôverných rozhovoroch a ktorý má byť podľa “klebiet” jedným z Mečiarových privatizérov, ktorí v skutočnosti zakladali Smer. A ak zakladali, aj financovali.

Treba si ešte vyjasniť termín “dostal Váhostav do problémov”. V skutočnosti totiž táto veta znamená, že do problémov nedostal Váhostav, ale jeho dodávateľov. On má svoje, vlastne ich peniaze dávno na Novom Zélande, Cypre a v Kostarike. Tunel vo Váhostave bol dlho a precízne pripravovaný.

Včerajšia reakcia Fica na dianie vo Váhostave, bola len Nutná obrana( autor publikácie R.Fico,2001). Premiér síce nezabudol dodať, že na vine je vlastne Radičovej vláda, s ktoru Váhostav podpísal zmluvu o výstavbe diaľnic za cenu, ktorú mimochodom sám v súťaži navrhol, ale to už chápem len ako geometricky sa zvyšujúci počet výrokov slovenského premiéra, ktorými sa naozaj netreba zaoberať.

Fico musel rýchlo reagovať na chýry, podľa ktorých sa tí, ktorých Širokého Váhostav okradol, chystajú stanovať pred úradom vlády až do času, kým nedostanú vyplatené svoje peniaze.To znamená, prihlásia sa tam k trvalému pobytu….A takýto kemping rok pred voľbami neriskne žiadny premiér.

Včera sa už premiér snažil pred médiami hrať rolu politika, ktorý meno Široký pozná len z detskej rozprávky ktorá sa mu navyše aj tak nikdy nepáčila. Nuž, ak by sa mal živiť ako herec, veľmo by biedu trel. A keby aj prípadne dokázal akokoľvek presvedčivo túto úlohu zahrať, musí myslieť na jeden neodškriepiteľný fakt. V tejto hre sú dvaja herci.On a Široký. A ten druhý má až príliš dobre naštudovaný a hlavne v archíve (nielen) na Bahamách zdokladovaný svoj part. Presne tak, ako ho majú takto “ošetrený” ostatní zakladatelia ochotníckeho divadla Smer-sociálna demokracia.

Ficove vyhlásenia evokujúce dojem, že s Váhostavom a Širokým nikdy a už vôbec nie na večné časy, sú možno zaujímavé pre niektoré médiá, ale v tejto hre už dávno nie je on tým, kto rozdeľuje úlohy a určuje pravidlá.

Na fotografii vidíte dvojicu, ktorá sa podľa Fica vlastne “nikdy nepoznala”v čase. keď sa poznala až príliš dobre a príliš dôverne.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.