Založ si blog

Česká republika bude kráľovstvom. Budú mať kráľovnú ropuchu?

RopuchaČeský prezident Miloš Zeman sa zjavne neuspokojil s tým, že by mal byť len dočasným nájomníkom pražského Hradu.Ciele má nepochybne vyššie.Rozhodol sa resuscitovať Králevství české.Aspoň súdiac podľa jeho posledných vyhlásení.:  “Môj stisk zaistil obriu investíciu”.Takto bombasticky, skoro bombardérsky Miloš oznámil v Hovoroch z Lá(j)n, že do Česka mieri vďaka jemu niekoĺko miliardová investícia z Číny.Aby celú vec dovysvetli a doviedol do rozprávkového konca, pokračoval :Prisadol si ku mne jeden ( čínsky) podnikateľ a povedal mi.Vy ste mi na recepcii podali ruku.A ja som sa po tom podaní ruky rozhodol, že investíciu za 19 miliárd českých korún namiesto Poľska investujem v Čechách. K podaniu ruky medzi pánom prezidentom a podnikateľom z ČĽR došlo na nedávnom ekonomickom fóre na pražskom Hrade-tvrdil Zemanov hovorca Ovčáček.

Potiaľto by príbeh ako z rozprávky sedel.Čo však nechcel čert a otravní “pisálkovia”  z Lidových novín, začalo sa pátranie po miliardovej investícii.Nebudem vás unúvať podrobnostami, tie si môžete prečítať v Lidovkách.Vysvitlo, že dhodobé rokovania o vstupe čínskej finančnej skupiny CEFC do J&T banky v Čechách prebiehali už dávno pred Milošovým stiskom a boli  úspešné napriek inkriminovanému Milošovmu stisku.Pripomína mi to detský vtip, keď blcha a slon idú spolu po moste.Asi v polovici sa blcha zastaví, pozrie na slona a hrdo vraví : Ale buchoceme! Bájkár Miloš si proste vymyslel rozprávku, ktorú chce  porozprávať (niektorým) Čechom pred spaním.Z Miloša sa stáva rozprávkár a Staré grécke báje a povesti , moja obľúbená kiha z detstva, dostali veľmi zdatnú konkurenciu.Mohla by sa  nazvať trebárs : Čo sa Milošovi chcelo, to sa Milošovi snilo.Alebo : Čo dokáže 15 becheroviek?Ďalšia veľká výzva však českého prezidenta čaká.Verím, že po návrate z USA, kam sa práve chystá, donesie správu : Nedokázal som síce Američanov presvedčiť, aby do Prahy preniesli výskum zo Silicon Valley, ale uistili ma, že nám pošlú aspoň niekoľko krások so silikónmi.A to už nechcem pomyslieť na výsledok jeho cesty trebárs na východ Ukrajiny, ktorá šokuje celý svet : Znepriatelené strany som presvedčil, že zajatcov si nebudú vymieňať doterajším spôsobom, muža za muža, ale budú ich vymieňať za knihy s mojimi bájkami.Dve rozprávky, jeden zajatec. A aby  sankciami  nebolo trestané len Rusko, Ukrajina musí odobrať povinne trojnásobný výtlačok mojich rozprávok.Po ich prečítaní ich už prejde chuť vzpierať sa staršiemu bratovi!

Miloš Zeman sa správa ako drotár Kubo z rozprávky, ktorý si vysnil kráľovstvo.Nerobí mu problém tárať capiny, nerobí mu problém robiť volov nielen zo svojich voličov, ale v záujme dosiahnutia cieľa ani zo seba samého.Teraz by si naši kamaráti spoza Moravy mali dať bacha, aby sa im prezident nevybral na návštevu ZOO.Keďže každý kráľ potrebuje kráľovnú a jeho súčasná manželka nemá modrú krv, mohol by Miloš  v panovníckom ošiali vybozkávať všetky ropuchy z terária.Jedna by sa snáď na princeznú mohla premeniť.

Apropo, história nepozná veľa prípadov, keď sa zo zemana stal kráľ.Ale pozná veľa prípadov, keď poddaní vyhnali zemana z dediny.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.