Založ si blog

Vyhosteniu ruských diplomatov bráni zbrojárska loby.

Nie, nejde o žiadny strach zo straty pracovných miest, o ktoré by naše zbrojárske podniky prišli. Napokon vďaka ich odovzdaniu súkromným firmám, zahmlievaco nazývaným „hľadanie strategického partnera“, pričom ide o úplne jasnú privatizáciu, jedinými skutočnými zamestnancami týchto akože „štátnych“ spoločností je ich manažment. To znamená správna rada a dozorná rada. Nejde dokonca ani o predaj slovenských zbrojárskych výrobkov do Ruska a vylepšovanie absolútne pasívnej obchodnej bilancie s ním. Ide o obyčajné kšefty veľmi úzkej skupiny ľudí, ktorí sú nacicnutí na vemeno deblokácií ruského dlhu a na dodávku náhradných dielov na ruskú vojenskú techniku, ktorá sa dodnes v našej armáde používa. No a pochopiteľne na opravu ruských migov, či vrtuĺníkov. Celý tento proces vždy bol a vždy bude prikrytý na vládnej úrovni z oboch strán. Z viacerých „pochopiteľných“dôvodov. Keďže ide o obrovský balík peňazí, už za éry Veľkého Bula sa k nemu dostali iba vybraní a oddaní ľudia. Ľudia, u ktorých mal sám Bulo istotu, že odvedú desiatky, dvadsiatky, tridsiatky, či päťdesiatky na účet, ktorého číslo im bolo dané k dispozícii. Tento kšeft je natoľko výnosný a natoľko lukratívny, že skupina ľudí, ktorých mená má síce autor k dispozícii, ale každý kto aspoň trochu číta noviny, si ich domyslí aj sám, je ochotná urobiť čokoľvek, zdôrazňujem čokoľvek(!), aby k vyhosteniu nedošlo. Ak by sa tak stalo, bola by totiž zničená štruktúra, ktorú roky budovali svojím vplyvom a dnes  už dokonca svojimi príkazmi(!), adresovanými vládnym činiteľom.

Napíšem to ľudskou rečou. Ak Slovensko vyhostí z ambasády v Bratislave ruských diplomatov, alebo rovno povedané agentov(v ruskom ponímaní odjakživa platí rovnica diplomat=agent), musí ruská strana v zmysle diplomatických zvyklostí pristúpiť k rovnakému kroku. To znamená, že musí vyhostiť rovnaký počet našich diplomatov, akreditovaných v Moskve. A sme pri jadre nie Európskej únie, ale problému. Ak tak urobí, naruší významne štruktúru, ktorá našej ambasáde zabezpečuje záujmy zbrojárskej loby! Precízne a dlhodobo budovaná štruktúra, sa otrasie v základoch. A prídu obrovské straty na zbrojárskych kšeftoch. Ak si pozriete vyjadrenia posledných dní na tému „vyhostenie, nevyhostenie ruských diplomatov“zistíte, kto proti tomu najviacc bojuje. Smer a SNS. A hádajte, na ktoré strany sú naviazaní napríklad Miroslav Výboh(osobný priateľ R. Fica), alebo vedúci služobného úradu ministrestva obrany Ján Hoľko?

Ak si odpoviete na tieto otázky, budete mať jasno, či nadpis tohoto blogu zodpovedá realite, alebo nie.

P.S. Pre milovníkov štýlu vlády Vladimíra Putina si dovoľujem zanechať jeden odkaz. Ja osobne neviem, že by na Slovensko mieril ruský investor ktorý plánuje postaviť fabriku na výrobu žigulíkov, alebo moskvičov. Ale viem o investororvi z Veľkej Británie, ktorý buduje pri Nitre fabriku Land Rover, ktorá primárne zamestná tisícky ľudí a sekundárne ďalšie desaťtisíce.

Takže podpora Veľkej Británie po útoku na ruského ex-agenta a jeho dcéry na jej území je nielen naša diplomatická povinnosť, ale rovno ľudská slušnosť!

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.