Založ si blog

Putinov kritik Boris Nemcov bol zavraždený. Kto je na rade ďalší?

Rusko je ríšou zla.Už  to musia pripustiť aj tí, ktorí ešte donedávna váhali.Politici, vedci, umelci, športovci, proste ktokoľvek z tých, ktorí ešte donedávna tvrdili, že prvý muž Kremľa a Ruska Vladimír Putin iba vládne tvrdou rukou, lebo v Rusku sa  “ináč nedá”.Vraždy nepohodlných novinárov, či ideových, alebo politických odporcov Putina sa stali už bežnou výbavou boja proti ruskej opozícii.Vražda Borisa Nemcova je posledným činom, kde ruská vládna brutalita potvrdila, že sa v záujme zachovania moci nezastaví pred ničím a pred nikým!Ak som napísal “posledným” činom, myslím tým samozrejme poslednú popravu v zmysle číselného radu.Nie poslednú popravu ako takú!Ak tu boli predtým, budú samozrejme aj potom.Vraždenie nepohodlných odporcov budú v Rusku pokračovať.Viem, že sa hneď dnes vyroja putinofili a konšpirátori, ktorí budú klásť “intelektuálnu” otázku typu: A načo by to Putinovi prospelo?A hneď budú mať aj vysvetlenie, ako k vražde prišlo.Podľa nich stoja za ňou Američania, Židia, Nemci, Angličania, alebo najlepšie momentálne Ukrajinci! Takže odpoviem vám jednoducho.Presne s takouto reakciou objednávateľ vraždy ráta.”Prečo by som to robil, veď ma budú všetci podozrievať”? Takže to urobil práve preto.Je to taká malá politická negácia negácie.Rusko dnešných dní je štátom organizovaný zločin.”Bojím sa, že ma Putin zavraždí,” citoval Nemcova 10. februára ruský server Sobesednik.Už sa bohužiaľ nemá čoho báť…Vyšetrovaniu vraždy ruskou políciou sa dá veriť rovnako, ako keď poslanci Smeru z výboru na kontrolu spravodajských služieb rozhodli, že podozrenie z krádeží a tunelovania vo Vojenskom spravodajstve majú vyšetriť samotní podozriví.Alebo keď Mečiar nechal odvolať vyšetrovateľov únosu M.Kováča mladšieho a poveril tým „stredoslovákov“.Dá sa očakávať, že bdelá ruská milícia “vyšetrovaním” zistí, že Nemcov bol zapletený do obchodu s drogami, zbraňami, bielym mäsom či najlepšie do pedofílie.A išlo samozrejme o vyrovnávanie si účtov za nezaplatené pozdlžnosti.Alebo: “Boris Nemcov sa strelil do chrbáta sám nelegálne držanou zbraňou a potom si dal ešte tri rany istoty”.Neodmysliteľná je samozrejme aj ukrajinská stopa, dievčina, ktorá s ním išla po moste, bola predsa z tejto krajiny.Nech vyznieva akokoľvek morbídne to, čo som napísal, neviete si predstaviť, koľko putinofilov a konšpirátorov by mu veľmi rado uverilo a navyše ako fakt šírilo ďalej.

Nie je náhodu, že Nemcova zavraždili demonštratívne na ulici.Je to výstraha pre všetkých, ktorí mali v pláne zúčastniť sa nedeľnej opozičnej demonštrácie v Moskve.Takto skončíte všetci, aj s rodinami-odkázal im architekt Nemcovovej popravy!

Kedysi čeký exilový politik Zdeněk Mlynář napísal:Z Kremľa prichádza mráz.Dnes by to mohol doplniť : A vraždy!

V roku 1936 poriadalo Nemecko Olympijské hry.Hitler ich využil na vtedajšiu dobu na nevídanú propagandu.O 2 roky prišiel anšlus Rakúska a to bol predobraz 2.svetovej vojny, ktorá začala o rok neskôr.

V roku 2014 poriadalo Rusko olympiádu v Soči a Putin ju využil na politickú propagandu takých rozmerov, že zmysel samotnej olympiády sa pri nej takmer úplne stratil.Už o pár mesiacov po nej nariadil okupáciu Krymu a takmer súbežne s ňou aj povstanie ruských “bojovnikov za slobodu” na východe Ukrajiny.

Svet a Európa zvlášť sa dnes musí veľmi rýchlo rozhodnúť, ako ďalej.Či prijme naozaj rázne a efektívne opatrenia voči zločineckej kremeľskej klike, alebo začnú ruskí agenti vraždiť Putonových kritikov po celom svete.Manuál a skúsenosti na to majú, stačí si spomenúť na Trockého vraždu v Mexiku, alebo nedávnu Litvinenkovu v Anglicku.Pozostalí po zavraždených Putinových kritikoch v Rusku by nám mohli o tom porozprávať svoje vlastné príbehy.

Vraždou Borisa Nemcova síce bol prekročený Rubikon v našom ponímaní, ale nie v ponímaní ruskej moci.Vraždami a “samovraždami” Putinových kritikov to začalo, Nemcovom to však určite nekončí.

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?