Založ si blog

Sme národ géniov a nedocenených vedeckých kapacít.

Napríklad taký Jožo z krčmy. Nevie si zapnúť gombík na gatiach, ale vie si zapnúť počítač a a hneď sa pripojiť na humusácky web. Tam sa dočíta, že na Ukrajine bojujú Američania proti Rusom, lebo práve Rusi im zničili podzemné laboratóriá. Jožo síce nevie, čo také laboratórium vlastne je, ale vie, že je to niečo strašné, lebo bolo americké.
Fero, rovnako z krčmy, skončil základnú školu v 4. ročníku, ale presne vie vyrátať, o koľko nás svine z Bruselu obrali. Nevie síce aký je rozdiel medzi desiatkami, stovkami, miliónmi, miliardami, ale to, že nás Únia okráda o ťažké peniaze, dokáže vyrátať na prstoch jednej ruky. V druhej zatiaľ drží poldecák.
Paľo zase presne vie, o koľko pracovných miest nás obrali Rumuni, Srbi a samozrejme Ukrajinci, aj keď on je verný celý život jedinej profesii – nezamestnaný.
Ďuso, tiež z krčmy, ale tentoraz z inej, chodil demonštrovať počas covidu pred domy lekárov, bľačal, že sú vrahovia a chcel im stavať šibenice. Keď ho pri návrate z krčmy zrazilo auto, žobronil u  tých istých lekárov, aby ho zachránili.
Jano, vyučený nevyučenec sám doma nekúri síce ničím, alebo ak, tak starými bagančami a tým, čo dokáže nájsť a ukradnúť na zbernom dvore, lebo od plynu ho odpojili pred 10 a od elektriny pred 15 rokmi, ale s istotou vie, že ruský plyn je najlacnejší a najlepší na svete.
Mária, známa tým, že v kostole okupuje výlučne prvú lavicu rovnako, ako kedysi okupovala prvú radu na komunistických schôdzach zase presne vie, že na fotografiách povraždených ukrajinských detí sú iba bábiky dovezené z Ameriky a masové hroby s celými rodinami sú rekvizity,  ktoré tam ostali po natáčaní filmu. Samozrejme amerického. A vie aj to, že americký prezident nesiaha Putinovi v politike ani po členky, vie aj to, že za vojnou na Ukrajine stoja Židia, mimozemšťania, križiaci, kosoštvoráci, trojuholniaci, samozrejme Američania, Mongoli, Tatari, a tak ďalej, a tak ďalej. Tento zoznam permanentne mení a dopĺňa, akurát ani raz sa v ňom neobjavilo Rusko.
Potom všetci títo vypočujú volanie vodcu aby prišli na námestia a povalili vládu, ktorá sa nechce pchať do análu ani Rusku, ani Putinovi osobne! Prídu pred parlament, alebo Úrad vlády, opití už z cesty v autobuse, bľačia nesúvislé slová a ešte nesúvislejšie vety, ktorých leitmotívom je : Smrť nepriateľom slovenského národa! Pričom tým národom sú výlučne oni samotní. Po sebe zanechajú bordel, špinu, rozbité fľaše a ogrcané, dožmochľané slovenské a ruské zástavy, symboly toho, čo vraj milujú najviac. Teda hneď po borovičke, slivovici, terkelici. A úplne najviac ich milujú, ak ich má kto zaplatiť.
Potom sa vrátia domov, Jano si s rozopnutými gaťami pozrie fotografie ďalšieho zničeného laboratória, Paľo pôjde spraviť krik na úrad práce, lebo mu deň meškala nezamestnanecká podpora, Jano bude skúmať, ako sa načierno pripiť na elektrinu a Mária poletí rovno na spoveď. Lebo síce kričala, že prezidentka je…, kričala tiež treba všetkých minsitrov obesiť a dosť sa aj opila, ale veď spoveď je na to, aby jej pánbožko odpudtil.
A takto si tu žijeme, na našom na malom, bohabojnom, pohostinnom a úprimnom Slovensku. Veď cudzie nechceme a svoje si nedáme. Aj keď Márii by sa fakt hodil kus susedovej záhrady, alebo aj celá a samozrejme zadarmo, veď ten nenažranec má ešte ďalšie tri, Janovi čierna prípojka na elektrinu(napokon fungovala mu 15 rokov), a Jožo by chcel aspoň 5 gatí, ktoré nie sú na gombíky. Tiež zadarmo.
P.S. Ak ste v článku objavili osoby, ktoré sa až príliš podobajú na tie reálne, ktoré denne stretávate, nie je to náhodná podobnosť. Je to realita.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

vojna na Ukrajine, Kyjev, cintorín

ONLINE: Rusi obišli nedávno vybudovanú ukrajinskú obranu. Balík pomoci schválil aj americký Senát

24.04.2024 06:00, aktualizované: 07:54

Dobytie Očeretyne znamená, že sa Rusku podarilo obísť severné krídlo nedávno vybudovanej ukrajinskej prednej línie, vrátane mínových polí a zákopov.

Martina Šimkovičová, Robert Fico

Zmeny pre RTVS. Narazí zákon na Čaputovú alebo sa čaká na Pellegriniho? Šimkovičová ešte nemá meno nového riaditeľa

24.04.2024 06:00

Nový zákon o STVR dostal od Legislatívnej rady vlády zelenú. Vláda má o ňom rokovať na výjazdovom rokovaní.

Ukrajina, Charkov

Dokážu zastaviť Rusov? Západné zbrane prídu, ale Ukrajincom chýbajú vojaci, obávajú sa experti

24.04.2024 06:00

Prichádza západná vojenská pomoc pre Ukrajinu neskoro? Rusko dokázalo za posledné mesiace na bojisko posielať stále viac mužov.