Krvavé Putinove ruble a slovenskí hokejisti.

5. septembra 2022, petercvik, Nezaradené
Po skvelej zimnej olympiáde sme si mysleli, že slovenský hokej sa už vyškriabal zo dna svojej (ne)výkonnosti. To sa zrejme s veľkou pravdepodobnosťou aj stalo. Práca tímu odborníkov okolo Miroslava Šatana a Craiga Ramsaya prináša úspechy a výsledky. Hokejový svet nás znovu začína vnímať ako relevantného hráča a kanadsko-americká NHL siaha po našich talentoch. Tiež to nie je náhoda, pretože pred rokmi odštartovaná práca trénera Jána Filca spoločne s fínskymi mládežníckymi trénermi prináša to najchutnejšie ovocie v mládežníckom sade. Slafkovský, Nemec, Mešár. Ale aj ďalší, zatiaľ menej nápadní hráči.
Ak sme sa vyhrabali z dna nevýkonnosti, niektorí slovenskí hokejisti nás ponárajú na dno morálky. Hráči, ktorí napriek ruskej barbarskej vojne voči Ukrajine podpísali zmluvy s celkami ruskej KHL : Rybár, Krištof, Buček, Húska, Čajkovský, Jaroš. Priamo, či nepriamo legitimizovať zločinecký Putinov režim sa teda  snaží rovno šestica Slovákov. Tvrdenia niektorých z nich, že vojnu síce odsudzujú, ale musia živiť rodiny, možno síce zobrať na vedomie, ale to je asi tak všetko. Putin už pri zakladaní KHL urobil z tejto súťaže svoju propagandistickú trúbu. Nič viac a nič menej. Pri svojich cirkusových vystúpeniach na ľade, keď sa v propagandistických zápasoch pravidelne stával najlepším strelcom, hoci zjavne nevie korčuľovať(!), mu zdatne a radostne asistovali mnohí jeho kolaboranti z radov bývalých ruských reprezentantov. U nich bol dôvod presne rovnaký, ako je tomu dnes so slovenskými borcami. Peniaze. Kontinentálna hokejová liga sa dnes stala Kriminálnou a zločineckou ligou.
A tak chlapcom zo Slovenska iba želám, aby si pri preberaní výplat aspoň trošku spomenuli na povraždené ukrajinské deti, ženy, starcov, aby si predstavili zbombardované nemocnice a so zemou navždy zrovnaný Mariupoľ, aby si predstavili tisícky mŕtvych, ktorí zostali dodnes ležať pod rozvalinami.
A mňa teraz nevdojak napadlo, ako sa bránili mnohí zločinci z nemeckých koncentračných táborov, keď ich postavili pred súd. Na otázku sudcov, prečo sa dali naverbovať do SS, viacerí odpovedali : Nemal som prácu a musel som živiť rodinu.
Takže rubľov chtiví hokejisti. Ak tvrdíte, že ste napriek pôsobeniu v Rusku proti vojne, nastúpte na každý zápas na drese s fotografiou iného zavraždeného ukrajinského dieťaťa. Začnite trebárs Polinou, ktorá bola Rusmi zavraždená medzi prvými a jej fotografia obletela svet. A potom pridávajte ďalšie a ďalšie fotografie. Toľko zápasov, ako je povraždených detí, neodohráte ani za 10 sezón.
A ja vám potom uverím, že vojnu skutočne odsudzujete a smrteľný zápach šíriace ruble, sú pre vás až na druhom mieste.