Rusko zvláda boj s koronavírusom brilantne! Ale ohrozuje ho zákernejšia epidémia.

16. júla 2020, petercvik, Nezaradené

„Konštatujem, že podľa úspešnosti jedného z hlavných ukazovateľov našej práce, to jest počet mŕtvych na 100 000 infikovaných, zvládame náš boj s koronavírusom brilantne. Omnoho lepšie, ako európske krajiny s rozvinutým systémom zdravotnej starostlivosti-„. Toto je voľná citácia vyjadrenie prezidenta, vedúceho, majstra  a majiteľa Ruska v jednej osobe pre moskovskú Pravdu  pri vlastnom hodnotení boja s celosvetovou pandémiou.

Keďže ruské štatistiky sú najpresnejšie a predovšetkým najdôveryhodnejšie na svete, zvyšok ľudstva musí iba v nemom úžase rozmýšľať, ako sa to Rusku, vlastne jeho prezidentovi, podarilo? Pri svojom rozmýšľaní sa musíme odraziť od základnej axiómy, že ruskí politici hovorili, hovoria a budú hovoriť vždy iba pravdu a nikdy inak. A čítať budú tiež vždy iba Pravdu. Moskovskú. A tiež nikdy inak. Na podporu svojich tvrdení o ich pravdovravnosti predkladám niekoľko faktov z nedávnej histórie. Napríklad : „Na Kryme neboli a nie sú žiadni ruskí vojaci“ A tých neexistujúcich vojakov potom ruský prezident vyznamenal rovno na Červenom námestí za okupáciu polostrova.. „Na východe Ukrajiny nebojujú žiadni ruskí vojaci!“ A keď vyšetrovanie zostreleného malajzijského lietadla dokázalo, že 298 cestujúcich bolo zavraždených ruským Bukom, snažili sa ruskí pohlavári sa túto vraždu pripísať : ukrajinskej stíhačke, ukrajinskému Buku, či dokonca ruské konšpiračné médiá riadené a platené Kremľom tvrdili, že cestujúcich naložili do lietadla už mŕtvych v Amsterdame! Alebo ak sa vrátime do histórie, po výbuchu v Černobyle bola radiácia úplne v norme a neustále sa znižovala… Akurát ruská štatistika zabudla uviesť, že na následky „radiácie v norme“ zomreli desaťtisíce ľudí. Ale možno sa tak stalo pre chýbajúcu kolonku „počet mŕtvych“.

Trošku ma zaráže iba tvrdenie Putina, že v európskych krajinách s rozvinutým systémom starostlivosti sú na tom horšie, ako v samotnom Rusku. Lebo by sa to dalo vysvetliť tak, že v Rusku je zdravotnícky systém nerozvinutý… A tomu predsa nemôžeme uveriť! Veď kde inde na svete nájdete nemocnicu vzdialenú od najbližšej dediny 300 km? Alebo nemocnicu, kde je ortopédia na 4. poschodí v budove bez výťahu?

Iba ak by to bolo tak, ako tvrdí Imro z našej krčmy. „Keď privezú do nemocnice trebárs v Moskve pacienta s dvomi diagnózami – koronavírusom a otlakom na zadku a on po týždni zomrie, ako príčinu smrti určia ruskí patológovia práve spomínaný otlak na zadnici. Vlastne môžu ako príčinu úmrtia určiť aj koronavírus a nedostatočnú lekársku starostlivosť spôsobenú okrem iného aj nedostatkom liekov, ale potom sa im môže prihodiť, že vyskočia z okna zo 6. poschodia v budove, v ktorej nemali čo hľadať. A u nich sa zase ako príčina smrti uvedie, že zablúdili v cudzej budove, stratili orientáciu a vypadli z obloka mysliac si, že vyliezajú z pivnice…“. V skutočnosti boli z toho okna „vyskočení“.

Takže vírusy falšovania štatistík a zatĺkania pravdy sú epidémie, ktoré dnes najviac ohrozujú matičku Rus. Imro tvrdí, že to ešte môže byť aj ľudská hlúposť, ale súčasne dodáva, že v tom prípade sme ohrození aj my na Slovensku, lebo mozgová syfilitída sa na našom území vyskytuje pomerne často. Stačí si prečítať statusy trebárs takého Ľuboša B. , Mariána K., alebo Štefana H.