Štefan Harabin je právnický nedouk a justičný šarlatán.

25. mája 2020, petercvik, Nezaradené

Takto to skonštatoval Ústavný súd SR, ktorý označil jeho sťažnosť na výsledok prezidentských volieb za „špekulatívne a nespôsobilé spochybniť ich výsledok“. Inými slovami, balada o „brilantnom právnikovi“ skončila v justičnom smetnom koši.

Vlastenec a vlastník Vlasti, či ako sa nazýva to pomätené zoskupenie, ktoré chcelo „očistiť Slovensko od korupcie a nastoliť vládu zákona“, dostalo vysvedčenie a potvrdenie súčasne, o mentálnej a odbornej nespôsobilosti na základné právne úkony. Záhadou iba ostáva, prečo Ústavnému súdu trvalo skoro rok, kým určilo jeho konzílium túto diagnózu? Bezdomovec Karol z našej krčmy tvrdí, že keď mu kedysi zobrali zbrojný preukaz spoločne s brokovnicou, stačili na to policajtom 2 týždne. Lebo vraj predstavoval nebezpečenstvo pre svoje okolie. Pretože je na hlavu.

Takže Vlastencovi v poslednej dobe nejde karta. Napriek tomu, že vyhral prezidentské voľby(prosím chápte tento výrok v priamej súvislosti s Karolovou diagnózou) nestal sa prezidentom. Napriek tomu, že podľa neho(tiež chápať v kontexte Karolovho postihnutia) pri parlamentných voľbách : „chýbali preferenčné krúžky, iní mi zasielali fotky s porušenými plombami na urnách pre nepoužité volebné lístky a na pochybenia sa sťažovali aj voliči zo zahraničia. Dokonca, že boli zámerne znižované počty hlasov odovzdaných strane VLASŤ a aj fyzicky likvidované lístky s číslom 17″.

Ale možno sa iba Ústavný súd inšpiroval jedálnym lístkom z jednej reštaurácie v Bosne a Hercegovine, kde sme sa kedysi vybrali na ich vyhlásenú pochúťku, kohútí paprikáš. Mali sme však smolu, lebo tú dobrotu pripravovali iba do konca júla. Keďže my sme sa dostavili až v septembri, čašník nám žalostne povedal : „Sezona kokota završena“. Čo v preklade znamená „sezóna kohútov skončila“. Ak si to vy vysvetlíte inak, prosím. Brániť vám v tom nemôžem.

P.S. : Teraz musíme byť zvedaví na to, či Vlastenec podá sťažnosť voči rozhodnutiu Ústavného súdu na Európsky súd pre ĺudské práva v Štrasburgu. Z praktických skúseností vieme, že najviac sa európskym právom a jeho súdnymi ustanovizňami oháňajú práve tí, ktorí nenávidia Európsku úniu ako celok. Dalo by sa to nazvať schizofrénia nenávisti a vidina vlastného možného prospechu. My sa v našej krčme však trochu bojíme, aby nedopadol ako Karol, ktorému po neúspešnom odvolaní proti odobratiu brokovnice dali aj papiere na hlavu.