Ako sa z Tibora Gašpara stáva gašparko.

5. augusta 2019, petercvik, Nezaradené

Na svojej facebookovej stráke oznámil bývalý prezident Policajného zboru SR súhrn trestných oznámení, ktorými zavaľuje Inšpekciu ministra vnútra a smeuje ich výhradne voči tým ktorí si dovolili písať o mafiánskych praktikách, panujúcich v polícii v čase, keď jej šéfoval práve Gašpar. Niežeby by mu malo byť upreté právo na podávanie trestných oznámení, ale ako bývalý vrchný policajt by nemal robiť zo seba pajáca. Stačí si pozrieť jeho oznámenie o jednom z mnohých jeho podaní : „Trestné oznámenie na neznámeho páchateľa (pravdepodobne hlavného vyšetrovateľa Juhásza) z tímu, ktorý vyšetruje vraždu novinára a jeho priateľky, pre podozrenie zo zneužitia právomocí verejného činiteľa za nevyužívanie zákonnej možnosti odmietnuť nahliadnutie do vyšetrovacieho spisu oprávneným osobám (napr. Lipšicovi, Kvasnicovi). V tomto konaní dochádza veľmi závažným spôsobom k mareniu priebehu vyšetrovania práve zo strany splnomocnencov poškodených, ktorí verejne deklarovali, že budú informácie zo spisu poskytovať vybraným médiám (Denník N, Aktuality.sk, SME)“.

A teraz si to rozmeňme na drobné . „trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, pravdepodobne hlavného vyšetrovateľa Juhásza“. Toto môže naozaj napísať iba schizofrenik. Na jednej strane tvrdí, že ide o neznámeho páchateľa, aby ho súčasne identifikoval ako Juhásza.

Alebo „nevyužívanie zákonnej možnosti odmietnuť nahliadnutie do spisu“. Možnosti, zdôrazňujem! Ak teda vyšetrovateľ nevyužije nejakú možnosť(nie povinnosť!)podľa Gašparových chúťok, podľa samotného Gašpara sa dopúšťa trestného činu! Ak by takto odpovedal na skúške prvák na právnickej fakulte, nepochybne by si musel hľadať inú školu! A ďalej tvrdí, že takýmto „konaním dochádza závažným spôsobom k mareniu vyšetrovania“. On to neuvádza ako domnienku, alebo podozrenie, ale konštatuje to ako skutočnosť. Otázkou teda je, ako, alebo odkiaľ to vie? Veď on prístup do vyšetrovacieho spisu nemá. To znamená, že buď mu z neho vynáša informácie nejaký jemu ešte stále verný policajt a tým obaja páchajú trestný čin, alebo si Gašpar v živote neprečítal vcelku Trestný zákon a Trestný poriadok. A proste tliacha. Ja si myslím, že pravdepodobnejšia je varianta číslo 2. Chápem, že Gašpar je prekvapený, že v polícii sú aj kriminalisti a vyšetrovatelia, ktorí dokážu vyriešť dvojnásobnú vraždu na objednávku, alebo prípad falšovaných zmeniek za desiatky miliónov €. Zrejme viedol policajtov ako ich najvyšší šéf k tomu, aby ich najväčším úspechom bolo odhalenie študentov z Nitry, ktorí si chceli zabezpečiť skúšku klobáskami pedagógovi.

Hlavne by však mal dbať na to, aby nerobil dobrovoľne zo seba gašparka.