Čaputová nemá podľa Smeru skúsenosti. S telefonovaním do Talianska?

3. marca 2019, petercvik, Nezaradené

Vedúci Pellegríni a jeho zástupca v krúžku šikovných a lepkavých rúk Raši podrobili prezidentskú kandidátku Zuzanu Čaputovú „zdrvujúcej“kritike. Vraj má málo skúseností a je ako nepopísaný papier, ktorý neváhal na ilustráciu vytiahnuť v televíznej diskusii Raši na kameru. No a to je práve to, čím sa odlišuje od Smeru a zároveň základný problém smerákov. Čaputovej skúsenosti sú podľa nich výlučne „motaním sa okolo akejsi skládky v Pezinku“. Takže si to zosumarizujme. To „motanie sa“ Čaputovej zabránilo výstavbe skládky odpadu takmer priamo v centre Pezinka! Celá príprava tohoto obludného útoku na kvalitu života Pezinčanov boila v réžii dvoch smerákov Manovcov! Čaputová napokon ako právna zástupkyňa občanov združených v zoskupení „Skládka nepatrí do mesta“ uspela na Ústavnom súde. A smerákom možno prvý raz cvakli naprázdno tesáky!

Zaujímavá na celej veci je paralela s podobnými prípadmi v zahraničí. Napríklad v Taliansku, kde predovšetkým na juhu krajiny a na ostrove Sicília bohatla mafia na nelegálnych skládkach s odpadom nielen biologického, ale aj stavebného materiálu. A chemického nevynímajúc. Keď sa pozrieme na nedávno zatknutého talianskeho mafiána Vadalu, jeho úzke väzby na politikov Smeru, spoločné fotografie bossa mafie Vadalu s bossmi Smeru, na ktorých všetci žiaria spokojnosťou a šťastím, človek samozrejme začína uvažovať, či im know-how a s ním spojené skúsenosti neponúkol niekto z juhu Talianska. Ak navyše talianske médiá zverejnili informáciu, podľa ktorej expremiér Fico a ďalší smeráci opakovane telefonovali s Vadalom. „Rozhovory sa niesli v priateľskom duchu“, zdôraznili talianski novinári. „V priateľskom duchu“, zdôrazňujem aj ja.

Takže ak by sme ku „neskúsenostiam“ Zuzany Čaputovej pristupovali takto, tak potom je skutočne neskúsená. Nepozná telefonickú predvoľbu +39. Taliansko. Na rozdiel od množstva smerákov na čele s ich predsedom. Ale túto neskúsenosť jej všetci slušní ľudia vo voľbách veľmi radi odpustia.