Hra Smeru na dobrého a zlého mafiána beží na plný výkon.

22. januára 2019, petercvik, Nezaradené

Pamätáte si časy, keď holohlaví, bezkrkí „intelektuáli“ chodili v časoch „krehkej slovenskej štátnosti, demokracie a slovenskej svojstojnost“i-citujem autorov a vyberali výpalné od podnikateĺov, živnostníkov, ba dokonca aj menších mafiánikov? Bolo to v časoch, keď apo národa Mečiar budoval svoje impérium. Osobné, aj majetkové. „Intelektuáli“to mali premyslené. Najprv prišli za vyhliadnutým človekom úplné hovädá v šuštiakoch a potom, ako sa povyhrážali zlomením nôh, prestrelením kolien, znásilnením manželky, alebo dcéry, čakali na reakciu obete. Ak táto nebola pozitívna, čo v preklade znamenalo, že sa zdráhal platiť výpalné, podpálili mu auto, alebo mu na dvore vybuchol granát. Potom nasledovala etapa číslo 2. Za obeťou prišiel uhladený chlapík v obleku, ktorý nemal holú hlavu, mal dokonca aj normálny krk a často titul Judr. „Dobrým slovom a ešte lepšie mienenými radami“prehovoril do duše nešťastníka. „Pozrite sa. Ide vlastne o vaše dobro. Ak nebudete platiť za ochranu našim(rozumej slovenským)chalanom, prídu Rusi, Albánci, Ukrajinci(doplňte si podľa uváženia) a tí sú podstatne horší a brutálnejší“. A vysypal z rukáva množstvo mien nešťastníkov, ktorí odmietli platiť domácim „ochrancom“ a potom ich pred zlými cudzincami nemal kto ochrániť. A tak postupne dotlačil nešťastníka k tomu, že súhlasil s platením výpalného za „ochranu“

Podobné divadlo hrá dnes na občanov Slovenska aj Smer. Akurát hercami nie sú anabolickí „intelektuáli“, ale smerácki politici. „Zlí“ Fico s Kaliňákom, najnovšie aj s Glváčom a „anjelsky“ dobrí Pellegríni s prezidentským kandidátom Šefčovičom. Oni sú tí, ktorí nás presviedčajú miesto parlamentárov yvholených hláv, že ak neprijmeme „pomocnú“ ruku od nich, bude to s nami veľmi, veľmi zlé. Pritom do včera boli rovnakí rovnakí „výpalníci“ako tí vyššie menovaní a hneď po našom prikývnutí na ochotu platiť za ochranu, pôjdu informovať svojich skutočných kápov o tom, že „objekt súhlasil s podmienkami“. Je to proste hra na dobrého a zlého smeráka, alebo ak chcete, je to fraška o „dobrých“ smerákoch.

V skutočnosti ide iba o distingvovanejších výpalníkov v skvele padnúcich oblekoch a rozdávajúcich široké strojené úsmevy.