Vyhosteniu ruských diplomatov bráni zbrojárska loby.

29. marca 2018, petercvik, Nezaradené

Nie, nejde o žiadny strach zo straty pracovných miest, o ktoré by naše zbrojárske podniky prišli. Napokon vďaka ich odovzdaniu súkromným firmám, zahmlievaco nazývaným „hľadanie strategického partnera“, pričom ide o úplne jasnú privatizáciu, jedinými skutočnými zamestnancami týchto akože „štátnych“ spoločností je ich manažment. To znamená správna rada a dozorná rada. Nejde dokonca ani o predaj slovenských zbrojárskych výrobkov do Ruska a vylepšovanie absolútne pasívnej obchodnej bilancie s ním. Ide o obyčajné kšefty veľmi úzkej skupiny ľudí, ktorí sú nacicnutí na vemeno deblokácií ruského dlhu a na dodávku náhradných dielov na ruskú vojenskú techniku, ktorá sa dodnes v našej armáde používa. No a pochopiteľne na opravu ruských migov, či vrtuĺníkov. Celý tento proces vždy bol a vždy bude prikrytý na vládnej úrovni z oboch strán. Z viacerých „pochopiteľných“dôvodov. Keďže ide o obrovský balík peňazí, už za éry Veľkého Bula sa k nemu dostali iba vybraní a oddaní ľudia. Ľudia, u ktorých mal sám Bulo istotu, že odvedú desiatky, dvadsiatky, tridsiatky, či päťdesiatky na účet, ktorého číslo im bolo dané k dispozícii. Tento kšeft je natoľko výnosný a natoľko lukratívny, že skupina ľudí, ktorých mená má síce autor k dispozícii, ale každý kto aspoň trochu číta noviny, si ich domyslí aj sám, je ochotná urobiť čokoľvek, zdôrazňujem čokoľvek(!), aby k vyhosteniu nedošlo. Ak by sa tak stalo, bola by totiž zničená štruktúra, ktorú roky budovali svojím vplyvom a dnes  už dokonca svojimi príkazmi(!), adresovanými vládnym činiteľom.

Napíšem to ľudskou rečou. Ak Slovensko vyhostí z ambasády v Bratislave ruských diplomatov, alebo rovno povedané agentov(v ruskom ponímaní odjakživa platí rovnica diplomat=agent), musí ruská strana v zmysle diplomatických zvyklostí pristúpiť k rovnakému kroku. To znamená, že musí vyhostiť rovnaký počet našich diplomatov, akreditovaných v Moskve. A sme pri jadre nie Európskej únie, ale problému. Ak tak urobí, naruší významne štruktúru, ktorá našej ambasáde zabezpečuje záujmy zbrojárskej loby! Precízne a dlhodobo budovaná štruktúra, sa otrasie v základoch. A prídu obrovské straty na zbrojárskych kšeftoch. Ak si pozriete vyjadrenia posledných dní na tému „vyhostenie, nevyhostenie ruských diplomatov“zistíte, kto proti tomu najviacc bojuje. Smer a SNS. A hádajte, na ktoré strany sú naviazaní napríklad Miroslav Výboh(osobný priateľ R. Fica), alebo vedúci služobného úradu ministrestva obrany Ján Hoľko?

Ak si odpoviete na tieto otázky, budete mať jasno, či nadpis tohoto blogu zodpovedá realite, alebo nie.

P.S. Pre milovníkov štýlu vlády Vladimíra Putina si dovoľujem zanechať jeden odkaz. Ja osobne neviem, že by na Slovensko mieril ruský investor ktorý plánuje postaviť fabriku na výrobu žigulíkov, alebo moskvičov. Ale viem o investororvi z Veľkej Británie, ktorý buduje pri Nitre fabriku Land Rover, ktorá primárne zamestná tisícky ľudí a sekundárne ďalšie desaťtisíce.

Takže podpora Veľkej Británie po útoku na ruského ex-agenta a jeho dcéry na jej území je nielen naša diplomatická povinnosť, ale rovno ľudská slušnosť!