Robert Kaliňák sa vyhrážal Bašternákovi smrťou!

24. októbra 2017, petercvik, Nezaradené

Podľa nemenovaného, ale dobre informovaného zdroja sa tak malo stať dokoca opakovane! Prvý krát v roku 1997 pri ich futbalovom zápase, keď Bašternák vo vynikajúcej pozícii netrafil prázdnu bránu, na čo jeho spoluhráč reagoval slovami : Ja ťa zabijem! Druhý raz to bolo o dva roky neskôr, keď mu Bašternák oznámil, že v spoločnom podniku dosiahli zisk iba 13 000 000,- korún, miesto plánovaných 13 000 OO1,- Sk. Vtedy dnešný minister vnútra zvolal : Obesím ťa na lampe pouličného osvetlenia! A aby vyhrážka znela ešte nebezpečnejšie, dodal : Na vypnutej lampe, nech nikto nevidí, čo za kreténa tam visí!

Zdá sa vám to hlúpe a nezmyselné? Máte pravdu, je to absolútna blbosť. Presne rovnaká, akou je zatknutie Pavla Ruska, ktorý si vraj objednal vraždu kedysi svojej obchodnej paartnerky Sylvie Volzovej. To, že s týmto „tvrdením“ prichádza po 20 rokoch niekoľkonásobný, presnejšie masový vrah Mikuláš Černák, dodáva tomuto tvrdenie takú mieru „dôveryhodnosti“, že bulvár sa predháňa, kto napíše „najsenzačnejšiu novinku“ z vyšetrovania, ktorú ešte nestihla uverejniť konkurencia. „Černák prehovoril o objednávke na vraždu, NAKA nasadila najelitnejších detektívov na Ruskovu kauzu, Pavol Rusko mieri do väzenia“ a podobné bombastické názvy článkov, ktorých autori majú úplne „jasno“, ako to vlastne bolo. Pritom môj osobný pocit je taký, že o Ruskovi si môžeme myslieť čokoľvek, ale obviniť ho z príprav vraždy pred 20 rokmi na základe svedectva úchylného vraha môže iba vyšetrovateľ, ktorý je nesvojprávny, alebo až príliš presne inštruovaný.

O čo vlastne ide? Ministerstvo vnútra pre pár dňami dementovalo tvrdenie odborníkov z IT sektoru, poľa ktorých majú nové občainske preikazy tak veľa bezpečnostných dier, že ich použitím sa vystavujú fyzické a právnické osoby mimoriadne reálnemu nebezpečenstvu, že im može byť elektronický podpis hackermi ukradnutý a zneužitý. Preložené do slovenčiny : Hacker im vybieli firemný, aj osobný účet, predá ich nehnuteľnosť, firmu, alebo čokoľvek, čo vlastnia! Po bohorovnom(veď akože inak)vystúpení ministra vnútra Roberta Kaliňáka, keď označil tvrdenia odborníkov za nezmysly a fámy(my v Smere predsa vieme všetko najlepšie), prišla výzva špecialistov, aby minister dal k dispozícii svoj občiansky preukaz a oni mu dokážu opak. Potom už nebol minister taký bohorovný, dokonca ani len vodorovný, naopak, prišla tlačovka, na ktorej sa on sám pochopiteľne nezúčastnil, ale poslal tam štátnu tajomníčku Sakovú a šéfa informatiky abezpečnosti na jeho ministerstve Jozefa Čapušku, ktorí oznámili : Stopneme vydávanie elektornických podpisov a elektronické služby. Kvôli bezepečnostnej chybe, ktorá podľa Kaliňáka neexistuje! Inými slovami, stovky miliónov eur boli zase nadžgané do bezodných gágorov spriaznených firiem, aby minimálne podstatná časť z nich skončila na účtoch v daňových rajoch.

Smer prežíva pri svojich škandáloch vzostupnú krivku. Najprv  70 000 000,- odmena pre Bžána, ešte predtým podobná, takmer 7 000 00O,- pre ďalšieho fiškála Dvorecký a partneri a teraz vyhodené stámilióny za nefungujúci informatický brak na ministerstve vnútra. Na tieto 3 bomby musel nasadiť (ne)známy mediálny maklér Smeru rovno zbraň hromadného ničenia : Pavol Rusko je podozrivý z objednávky vraždy Silvie Volzovej!

A takto si my na malom, dobrosrdečnom a bohabojnom Slovensku žijeme…