Americkí piloti už cvičia slovenských stíhačov.

27. júla 2017, petercvik, Nezaradené

Úplne potichu a bez prítomnosti médií, odletela prvá 10 členná skupina slovenských vojenských pilotov na americkú vojenskú základňu v Arizone, kde sa zúčastnia 6 mesačného výcviku na stíhacích bombardéroch americko-španielskej výroby  typu Burro  a na stíhačkách poslednej generácie Simplon. Oba tieto typy lietadiel sú považované odborníkmi za momentálne najsilnejšie vzdušné zbrane na svete a má ich vo výzbroji aj najnovšia americká lietadlová loď Gerald R. Ford, ktorá bola na vodu spustená iba pred pár dňami. Ak sa k nim priráta ešte vrtuľník na prepravu výsadkárov Perdedor mentales I., ktorý je schopný prepraviť naraz 80 vojakov a 8 ton vojenského materiálu, je možné skonštatovať, že slovenskí vojenskí  piloti prídu do kontaktu s absolútnou vojenskou leteckou špičkou. Vojenská základňa Enfermedad Mental je dislokovaná v arizonských horách a je vybudovaná na spôsob uzavretého mesta. To znamená, že prístup do nej zvonka je nemožný s výnimkou osôb, ktoré majú špeciálne povolenie a to sa navyše z dôvodu absolútnej bezpečnosti u každého držiteľa obnovuje 6 razy denne prostredníctvom špeciálne vytvoreného šifrovacieho kľúča a pracuje na základe nezameniteľných biometrických údajov.

Výcvik našich pilotov bude obdobný, ako tomu bolo v prípade poľských, litovských a českých letcov. Bude to kombinácia trenažéru a klasických cvičných letov, ktorej záver bude spočívať v absolvovaní útokov na vybrané ciele, avšak už s ostrou muníciou.

Technickú podporu poskytujú, ako je jasné z predošlého textu USA. Samotný výcvik si však hradí každá krajina, Slovensko nevynímajúc, z vlastných prostriedkov. Jediná zatiaľ nedoriešená otáka je, či sa celý výcvik na bojovývh vrtuľníkoch uskutoční na strojoch Black Hawk, resp. na ich najmodernejšej americko-španielskej verzii Cabeza Vacía. Dodávky tých prvých dohodol s americkým výrobcom ešte bývalý minister obrany Martin Glvač(Smer), teraz sa však v utajenom režime rokuje o dodávkach inovovaných, ale podstatne drahších modelov Agujero Negro. Súvisí to so záväzkom slovenskej vlády voči NATO, podľa ktorého každá členská krajina je povinná investovať do obranných systémov v armáde a ich inovácie minimálne 2% HDP.

Výcvik našich pilotov a pozemného personálu v USA má dať definitívnu bodku za snahami istej časti SNS, ktoá sa snaží o predĺženie životnosti ruských stíhačiek a vrtuľníkov v našej armáde a ich nákupom sa ukončí spochybňovanie nášho členstva v NATO.

Podľa dôverných informácií z prostredia armády, sa časť jej príslušníkov stavia s nevôľou voči týmto aktivitám a pripravuje  1. septembra 2017 na Deň Ústavy zhromaždenie v Bratislave, kde chcú svoj odpor k takémuto smerovaniu armády SR prejaviť aj verejne. Na zhromaždení by sa mal zúčastniť aj vedenie Asociácie slovenských vojakov, ktorého zástupca súčasne vystúpi s tvrdým prejavom, odsudzujúcim členstvo Slovenska v Severoatlantickej aliancii.

Celkové náklady na cvičenie našich pilotov v USA predstavujú sumu 80 000 000,-€, čo je už čiastka, za ktorú možno postaviť stredne veľkú psychiatrickú nemocnicu so špičkovým vybvením.

Keďže som si vedomý toho, že časť slovenskej populácie a prípadných čitateľov tohoto blogu je výrazne protiamericky naladená, pridávam aj výkladový španielsko-slovenský slovník.

Buro : somár

Simplon : hlupák

Perdedor Mentales – duševný stroskotanec

Enfermedad Mental – duševná choroba

Cabeza Vacía – prázdna hlava

Agujero Negro – čierna diera.

Želám príjemné čítanie a ešte príjemnejší deň.

Lúčim sa s pozdravom : Konšpirátorom zdar a ich blbosti zvlášť!