Slovensko pridalo do chráneného dedičstva UNESCO Mariána Kočnera a Roberta Kaliňáka.

15. júna 2017, petercvik, Nezaradené

Pamiatky zaradené do tohoto zoznamu sa pokladajú za trvalý a nezničiteľný odkaz histórie. Sú až natoľko dôležité, že si zasluhujú osobitnú, či špeciálnu ochranu a nedotknuteľnosť. Neviem, či si Marián Kočner zasluhuje ochranu osobitnú, ale rozhodne požíva ochranu špeciálnu. Ochranu špeciálnej prokuratúry a špecialistov na vyšetrovanie daňových podvodov z NAKA. Nijako inak sa nedá vysvetliť skutočnosť, že očí kolúca vratka DPH v miliónoch €, ktorá mu bola priznaná daňovým úradom sa stala legálnou, keďže jej vyplatenie odobrili aj orgány, ktoré majú takýmto prípadom zabraňovať. Národná kriminálna agentúra v spolupráci s Úradom špeciálnej prokuratúry. To by mohol byť koniec príbehu, keby…

Keby postup zainteresovaných vyšetrovateľov a prokurátorov nebol natoľko laxný a povrchný, že to muselo udrieť do očí aj študentovi prvého ročníka policajnej školy, alebo obecnému strážnikovi z Dolného Trkvasova. Marián Kočner je mútidlom slovenskej politiky už niekoľko desaťročí. Vedel sa votrieť do priazne politikov, vybraných prokurátorov, či niektorých vyšetrovateľov, aby ich neskôr dostal prostredníctvom čudesných nahrávok a fotografií pod svoj vplyv. Proste si ich ochočil tak, že z nich vo svoj prospech vychoval neškodných zajačikov s mašličkou. A spomínaní si vo svojej nabubralosti a často aj hlúposti nechceli uvedomit, že tú mašličku im nedal na krk preto, že ich chcel vyfintiť, ale preto, aby im ju mohol na krku kedykoľvek zatiahnuť.

Najvyšší stupeň ochrany sa dostalo Mariánovi Kočnerovi v čase, keď parlament rušil Mečiarove amnestie. Na základe tlaku Smeru a SNS bol z ich rušenia vyňatý! Dostal sa tak na úroveň egyptských pyramíd, či Machu Pichu v Peru. Tam sa nesmiete dotknúť žiadnych pamätihodností, u nás sa parlament nesmel dotknúť Mariána Kočnera.

Podobný stupeň ochrany požíva aj minister vnútra Kaliňák.Po škandáloch s policajtami, ktorí vďaka bordelu v policajných evidenciách strieĺali do nevinných študentov na diaľnici, potom, ako „protiteroristickí“policajti na letisku v Bratislave poslali výbušninu v lietadle do Írska, či nekresťansky(a to sa tvárime, že sme kresťanskou krajinou) predražených nákupoch v nemocnici sv.Michala a už notoricky známemu podnikaniu s pravdepodnosťou hraničiacou s istotou, s daňovým podvodníkom z Bonaparte, by takéto kauzy stačili v civilizovanom svete na odvolanie asi 150 ministrov. Nie však na Slovensku. Naopak, premiér Fico sa rozhodol osobne zaradiť ministra vnútra medzi nedotknuteľné archiválie slovenskej politiky.

Takže vďaka aktivite príslušných orgánov a jednotlivcov, sa zoznam UNESCO rozšíril o spomínané exponáty.

A to má našliapnuté k zaradeniu do neho aj prezident Finančnej správy František Imrécze. Ale o tom nabudúce.

P.S. : Ak Národná kriminálna agentúra vydrží v nasadenom tempe vyšetrovania zverených prípadov a všetky“citlivé veci“ bude odkladať s odôvodnením „skutok sa nestal“, je na najlepšej ceste stať sa skutočnou národnou kriminálnou agentúrou.