Magori v tejto krajine určite neprevažujú. Ale sú disciplinovaní a zomknutí!

28. septembra 2016, petercvik, Nezaradené

Slovenskou raritou je, že v jednom šíku dnes pochodujú marxisti, fašisti, nacionalisti, alebo kriminálnici, predtým často odsúdení za násilné trestné činy. Základným idelogickým tmelom tejto „všehochuti“ je láska a obdiv k niekomu a niečomu a nenávisť voči všetkým ostatným, ktorí nevyznávajú ich „hodnoty“, alebo si dokonca dovolia s nimi verejne nesúhlasiť! Ďalším spoločným znakom tohoto „celebritného“ zoskupenia je skutočnosť, že majú minimálne, ale väčšinou absolútne žiadne vedomosti o historických faktoch, sprevádzajúcich dejiny nimi vyznávaných ideológií a o ideológiách samotných.

Spýtajte sa iba tak námatkovo trebárs marxistu a milovníka boľševickej krutovlády, kedy bol vydaný Manifest komunistickej strany a kto sú jeho autori. Spýtajte sa „hrdého“ slovenského nacionalistu, v ktorom roku a za ktoré mesto bol zvolený do uhorského snemu Ľudovít Štúr, alebo ako znie 3. sloha slovenskej hymny. Spýtajte sa ho, aké sú symboly slovenskej štátnosti. Spýtajte sa fašistu, kde fašizmus vznikol a prvýkrát sa verejne a masovo prezentoval. Spýtajte sa znovu boľševika, čo viedlo Stalina k „líbánkám“ s Hitlerom a podpísaniu paktu Molotov- Ribbentrop. A na úplný začiatok tohoto politického milostného vzťahu takmer súbežné napadnutie Poľska a vraždenie jeho civilistov. Odpoveďou bude mlčanie a hodenie rukou. Ale všetci vám jednohlasne odpovedia : Podstatné je, že bol poriadok!        P O R I A D O K ! Zdôraznia niekoľko krát svoje presvedčenie.

Zasadnite si v krčme za jeden stôl s fašistom, boľševikom a nacionalistom. Uisťujem vás, opakujem usiťujem vás, že po prvých 3 minútach diskusie sa všetci traja spoja proti vám! Budú  miešať myšlienkové gebuziny o židovskej svetovláde, vykorisťovaní ľudí kapitalistami, snahe Ameriky zničiť Rusko, či o podpore islamského terorizmu kým iným, ako znovu prekliatou Amerikou. Budú vás zahlcovať „overenými“ informáciami prevzatými z úchylných konšpiračných webov, budú predkladať „zaručené fakty“ typu: „Môj kamarát má syna v Nemecku, Írsku, Anglicku, Rakúsku (doplniť ďalej podľa ľubovôle)  a ten povedal…“. Za 5 minút rozhovoru sú schopní otvoriť 10 absolútne nesúvisiacich tém a „utlčú“ vás argumentami, ktoré sa navzájom vyvracujú. Fašista sa zhodne s komunistom, že masové vraždenia páchané Hitlerom a Stalinom boli vlastne v záujme nastolenia poriadku v morálne rozvrátenej Európe, nacionalista sa pridá tiež svojou troškou a zdôrazní, že arizácie a odvlečenie do táborov smrti za slovákštátu si spôsobili samotní Židia svojou chamtivosťou.

Fašista vás odpáli argumentom, že Hitler síce nechal povraždiť milióny, ale vybudoval v Nemecku diaľnice, aby vás vzápätí boľševik priškrtil vyhlásením, že milióny povraždených pri otrockej práci(to otrockej nemyslím obrazne) v ruských gulagoch, vlastne otvorili cestu k vybudovaniu vodných elektrární na Sibíri. A nacionalista dodá, že za vojny Slovensko ekonomicky napredovalo…

Najväčšou tragédiou týchto ľudí však nie je to, že niečomu chcú veriť. Oni tomu totiž skutočne aj veria…

A naša tragédia zase spočíva v tom, že väčšina z nás mlčí…