Utečenci zomierajú a marxista Blaha mlčí. Bohužiaľ. . . Jeho kolega Martvoň nemlčí. Bohužiaľ. .

5. septembra 2015, petercvik, Nezaradené

Jediný, kto ešte verí, že Smer je ľavicová strana, sú úž podľa mňa len mamka Pôstková a bezdomovec Imro z našej krčmy. Podľa mňa je to hlavne strana mysliteĺov, filozofov, odborníkov ma migráciu a ekonomických gigantov.

Marxistovi Blahovi vyrástol v Smere obrovský konkurent. Jeho stranícky kolega Anton Martvoň. Ten napriek svojmu právnickému (vraj) vzdelaniu, sa zo dňa deň stal najváženejším európskym ekonomickým vedátorom.Možno neprejde ani pár mesiacov a aj taký renomovaný časopis ako je The Economist, otvorí na svojich stránkach rubriku : Ekonomickým okom Andreja Martvoňa.

Dôvod bude viac ako prostý. Nechať bez povšimnutia Martvoňove výroky o tom, že 95% utečencov zo Sýrie sú ekonomickí imigranti, môže len periodikum, ktoré pokladá Martvoňa za (nielen)ekonomického hlupáka. A keďže toto si o Andrejovi redaktori The Economist zjavne nemyslia, bude tá rubrika.

Po marxistovi Blahovi, ktorý dokáže svojimi výrokmi zabaviť nielen odbornú obec, ale pomaly už naplniť aj cirkusové šapitó, sa vynoril ďalší smerácky mysliteľ. Smer je proste slovenskou zásobárňou mozgov, bez ohľadu na to, koľko závitov majú. Nájdeme tam členov Mensy(Kaliňák), až po vlastníkov do hladka vybrúsených pa útvarov, ktorým z pôvodného určenia zostala už len vonkajšia podoba. Prípadne vlastníkov zaujímavého anatomického javu, ktorí majú veľký mozog majú ako malý a ten malý nemajú vôbec.

Človek by od marxistu Blahu očakával, že sa ako chlap postaví k utrpeniu utečencov a vyjadrí s nimi aspoň solidaritu. Nestalo sa Blaha mlčí ako citový kastrant. Človek by od Martvoňa očakával, že ak už nemá povedať niečo rozumné, bude aspoň mlčať. Nestalo sa.

Martvoň je dokonca  presvedčený, že „celá SR bude stáť za premiérom a podporovať ho v boji proti nezodpovednej a ľahostajnej imigrantskej politike EÚ“. Nuž, kolesom svetových dejín krútiaci poslanec Martvoň, musím vás sklamať. Ja osobne za ním v tejto protiutečenckej demagógii stáť nebudem, doknca nebudem stáť ani vedľa neho. Neviem, či vás raní tento môj iný postoj, ale musím vám povedať, že ak sa vám aj môj postoj nepáči, na váš názor zvysoka….Proste je to dané asi aj tým, že v živote som za nikým nechcel stáť aj kvôli tomu, aby ten predomnou nenabudol dojem, že mu leziem do …priazne.

Preto sa zajtra vyberiem buď do Budapesti na Keleti, alebo do Nickelsdorfu v Rakúsku a deťom utečencov zoberieme nejaké sladkosti, džúsy a ovocie.

Možno tiež budeme musieť stáť v rade, ale ten rad bude úplne iný, ako ten váš, politický.