Založ si blog

Potvrdené! Smer nikdy nespolupracoval s mafiou!

Rezolútne to vyhlásil v našej krčme Einstein a tým spustil prehľad udalostí posledných dní na našom malom, svojstojnom, tvojstojnom, obstojnom a bohabojnom Slovensku.

Pondelok. Keď sa bývalý minister financií Kažimír zašil do Národnej banky Karol povedal, že mu to pripomína seba samého. Onoho času si vzal z banky pôžičku a keďže nemal ani náhodou v úmysle splácať ju, presunul hneď túto milú povinnosť na ručiteľov. Tak isto aj minister s prvým „vyrovnaným“ rozpočtom v histórii, ktorého práve tento „vyrovnaný“rozpočet skončil hádam ešte dva dni predtým, ako zabuchol za sebou dvere na bývalom úrade. A tak po jeho „vyrovnanom“ hospodárení zostala sekera, ktorú nebude samozrejme splácať on osobne, ale aj dnes ešte nenarodené deti. Karol to na záver vyhodnotil slovami, že aj on je už dávno vyrovnaný s problémom alkohol a cigarety, preto kľudne pije a fajčí ostošesť. A má na háku kadejaké nezmyselné novoročné záväzky. Rovnako, ako mal a má na háku svoj „vyrovnaný“ rozpočet Kažimír.

Utorok. Do práce podľa Slovenskej televízie prišlo 12 687 ľudí. Deje sa tak v rámci ekologického hnutia proti znečisťovaniu životného prostredia. Veríme, že ďalších 1 500 by na bicykli prišlo tiež, ale v noci im ich ukradli. V ten istý deň zasahovala NAKA a urobila domové prehliadky v bytoch Miroslava Kriaka a Štefana Mlynarčíka kvôli sledovaniu novinárov pre tutti di capa Kočnera. Imro povedal, že po dvoch rokoch už mohli nájsť u nich jedinú cennosť. Zlatú žilu.

Streda. Colníci vraj o podozrivých aktivatách Antonia Vadalu na Slovensku netušili. Juro povedal, že ak netušili o 400 miliónoch ukradnutých na cle pri podvodoch s textilom, samozrejme nemohli tušiť ani o Vadalovom kokaíne. Veď kam by sme prišli, ak by sme si trebárs predstavovali, že lekári tušia, že majú liečiť, hasiči hasiť a colníci hľadať drogy?

Štvrtok. Premiér Pellegrini sa po dvojhodinovom čakaní v Petrohrade skutočne dočkal Putina. Pozval ho na oslavy SNP a rozhovory s ním označil za konštruktívne. Podobne sa o nich aj o Pellegrínim vyjadril aj Putin, iba sme nechápali, čo mala znamenať jeho veta „poslušne hryzkal“. Akurát Jožo povedal, že nabudúce už možno Pellegrinímu zavelí „aport“.

Piatok. Bývalý český prezident Klaus zakvílil, že mu strašne prekáža multikulturalizmus, lebo keď si vyvážal zadnicu na luxusnej výletnej lodi po Atlantiku, obsluhoval ho personál asi 15 národností. Už menej, vlastne vôbec mu nevadilo, že na tej istej lodi sa plavili spolu s ním turisti možno 30 národností. Einstein povedal, že Klaus objavil skutočne veľký problém. Dali sme mu za pravdu a prijali sme uznesenie v ktorom vyzývame, aby sa raz všetci magori sveta plavili spoločne na jednej lodi. Fero to navrhol ako bývalý lodník, ale prílohu tohoto odporúčania sme utajnili, lebo keď nám vysvetlil praktické dôvody, mohli by nás obžalovať z prípravy masovej vraždy.

Sobota. Keďže každý piatok mávame dlhšie analýzy produktov liehovarníckeho priemyslu, stretli sme sa až poobede, slovami Karola dozglúmaní ako prvákova písanka. Einstein nám prečítal vyjadrenia expremiéra, v ktorom sa dôsledne dištancuje od spolupráce Smeru s mafiou. Náš bezpečnostný analytik Béla sa hlboko, decákovo zamyslel a vyriekol: „Samozrejme, že Smer nemôže spolupracovať s mafiou. Veď ako môže mafia spolupracovať sama so sebou“?

Po tomto vysvetlení sme všetci povstali a zaspievali si zborovo hymnickú pieseň Smeru z filmu Krstný otec. A zároveň sme prijali uznesenie, ktorým odporúčame Smeru, aby uvedenú pieseň zahrali ako svoju hymnu na najbližšom sneme. Ktorý bude súčasne aj snemom posledným.

Nedeľa. Všetci čakáme na Blahu. Dočkáme sa? Ďuso tvrdí, že určite. Nedeľa je totiž podľa akéhosi ázijského kalendára dňom bláznov.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.