Založ si blog

Rok 2019 sme v našej krčme vyhlásili za Rok Smeru a Rok prasaťa.

Urobili sme tak po búrlivej diskusii, ktorej predchádzal návrh Pištu, dnes už mäsiara na penzii. Pišta okrem toho, že je známy výrobou fantastických klobás, je zároveň obdivovateľom ázijských kultúr. A medzi ne samozrejme patrí aj čínska. A práve tento rok je podľa čínskeho kalendára rokom prasaťa. Aj keď sme Pištov návrh spočiatku brali dosť opatrne, potom ako nám vysvetlil zmysel Roku Smeru, ktorý navrhol oslavovať súbežne s Rokom prasaťa, sme napokon súhlasili. Vysvetlil nám totiž vzťah Roku Smeru a Roku prasaťa. Rok prasaťa podľa čínskeho kalendára padne na dátumy  5.2.2019 – 24.1.2020.

„Rok Prasaťa je považovaný za najlepší rok dvanásťročného cyklu. A Prasa za najštedrejšieho vládcu čínskeho zvieratníka. Všeobecnou vlastnosťou Prasaťa je jeho zmyselnosť a pôžitkárstvo, najmä čo sa týka dobrého jedla a stolovania.Vďaka svojej schopnosti vnímať krásno, utráca rád za luxus a nezaujíma ho, že sa v tomto ohľade chová neprakticky. Je nerád sám a aktívne hľadá svoju druhú polovičku. Keď uzavrie sobáš, urobí všetko pre to, aby jeho manželstvo bolo trvalé a šťastné“.(moneo.sk Horoskop)

Pišta sa pustil do objasňovania súvislostí :“Smer končí svoj 12 ročný volebný cyklus takmer identicky začiatkom roku 2020. Tento rok a začiatkom budúceho ešte bude hodovať a stolovať na eurofondoch. Bude si pôžitkársky vychutnávať dobroty z bruselskej pokladnice. Keďže sobáš uzavrel pred tromi rokmi s Mostom, Sieťou, SNS a poslancami okolo Marčeka a vo štvrtok už pribral na tento politický grupák aj fašistov od Kotlebu, mohli by sme to nazvať politickou bigamiou. Bigamia je síce trestný čin pri sobáši s dvoma partnermi, ale nie je trestným činom v politike, ak každý dáva každému“. Po tejto hutnej právnej analýze takmer harabinovskej úrovne, sme ostali nemo stáť, Imro, Jožo a Paľo sedieť pri pulte a Karol ležať pred ním, s otvorenými ústami. Hlasovaním sme nielenže zobrali Pištov návrh na vedomie, ale nechali sme ho Ferimu, ktorý je výrobcom náhrobných kameňov, rovno vytesať do základov krčmy. Pôvodne sme chceli na krčmu osadiť mosadznú tabuľu, ale keďže sme minule videli obšmietať sa okolo Aladára, známeho zberateľa drahých kovov, upustili sme z praktických dôvodov od tejto myšlienky.  Zoli odporučil, aby sme zápis v základoch nechali vyhotoviť v dvoch exemplároch. Jeden by bol ten, ktorý hovorí o čínskom Roku prasaťa a druhý, ktorý hovorí o Roku Smeru ako o Roku svíň. Einstein síce protestoval, ale keďže sme ho zbavili súbežne práva podávať návrhy a práva hlasovať hneď potom, ako ho psychiatri zbavili svojprávnosti, nedali sme jeho protest ani do zápisnice.

Takže definitívny záver znie, že máme Rok prasaťa a Rok  svíň zo Smeru, lebo Feri nám tvrdil, že v inom znení mu to dláto do kameňa nevytepe.

Úplne na záver sme rozmýšľali, ktorú sviňu zavoláme na slávnostné strihanie pásky pri odhaľovaní nášho malého pamätníka. Narazili sme však na personálny problém, lebo tí, ktorých sme chceli osloviť sú momentálne v lochu a zdá sa, že tam ešte dlho(a niektorí aj na furt) ostanú a keď sme chceli niekoho požiadať o záskok, neuspeli sme rovnako.  Podmienkou totiž bolo, aby mali aspoň 100 vymenených sms s Mariánom, alebo minimálne 50 fotografií v negližé od Aleny. Z tridsiatich oslovených poslancov dvadsiati tvrdili, že nikdy nemali a nemajú mobil a desiati zase prisahali, že nevedia ani telefonovať.

Tak sme sa napokon rozhodli, že ten Rok svíň oslávime sami. Veď napokon všetci dúfame, že bude už posledný.

Na obrázku č. 1 vidíte originálne čínske prasa, na obrázku č.2 sa tiesnia pri eurohrante… Nože uhádnite, ktoré prasatá?

Foto : Pravda.sk

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.