Založ si blog

Schizofrenik nesmie šoférovať auto, ale na Slovensku môže byť sudcom Ústavného súdu.

Konkrétne sa to týka ústavných sudcov Lašákovej a Mamojku. Dôvod je absolútne prostý a úplne jasný. Ako poslanci Národnej rady hlasovali za ústavný zákon, ktorý riešil previerky sudcov Národným bezpečnostným úradom. Bol prijatý v čase, keď Smer vládol jednofarebne a expremiér v rámci svojej vtedajšej prezidentskej kampane potreboval ohúriť voličov. Rozprával o justičnom bordeli, alebo potrebe zbaviť sa sudcov, ktorí sú vraj podozriví z nekalých praktík, alebo…Proste sa zvolebnievalo a prezidentské voľby už trepali na dvere. Na jeho prijatie potreboval podporu niektorej z opozičných strán. Našlo sa vtedy KDH, ktoré zahlasovalo za. Sudcovský stav pochopiteľne nebol spokojný s takýmto riešením a posunul cez svojich zástupcov zákon na Ústavný súd, aby tento posúdil jeho súlad s Ústavou samotnou. To, prečo súd súd nemal podľa môjho presvedčenia tento podnet vôbec prijať na ďalšie konanie, som vysvetľoval v predošlom blogu. Najsenzačnejším však na celej veci bolo hlasovanie dvoch sudcov Ústavného súdu. Mojmíra Mamojku a Jany Lašákovej. Obaja hlasovali za vyslovenie nesúladu zákona so základným právnym pilierom štátu, Ústavou Slovenskej republiky. To by však stále nebolo jadro tejto právnickej schizofrénie. Tou je skutočnosť, že v čase keď bol zákon prijatý, hlasovali za jeho prijatie! To znamená, že buď porušili Ústavu ako vtedajší poslanci, alebo teraz, keď hlasovali za neústavnosť právnej normy, ktorú kedysi sami odhlasovali! Ak ju porušili ako poslanci, nikdy sa nemali a nesmeli stať sudcami najvyššej justičej autority tejto krajiny! Ak ju porušili ako sudcovia, mali by mať už kúpené cestovné lístky na trasu Košice – trvalé bydlisko.

Lekárska veda popisuje schizofréniu nasledovne : Je to duševná choroba, spôsobená poruchou činnosti mozgu. Prejavuje sa napríklad halucináciami, alebo presvedčením chorého, že má nadprirodzené schopnosti.“Vďaka“tomuto postihnutiu vám lekári nedovolia šoférovať auto, alebo viesť lokomotívu. Medicína a farmácia však v posledných rokoch urobili pri jej liečbe obrovský pokrok. Novými liekmi sa dá choroba utlmiť, dostať pod kontrolu a chorí môžu pri dodržiavaní liečebného procesu viesť takmer plnohodnotný život.

To je pokrok v medicíne. Na schizofréniu niektorých ústavných sudcov však veda nevymyslela vôbec nič. Obávam sa, že takého medicínskeho prelomu sa ani nikdy nedožijeme…

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.