Založ si blog

Štartér Pellegrini.

Počúvať novoročný prejav ešte stále vlastne nového slovenského premiéra nebol síce zážitok do budúcich dní a už vôbec nie do celého nového roka, ale niečo sme sa len predsa dozvedeli. Skúša konať v prostredí Smeru pomerne autonómne, nezávisle na jeho verchuške.. Aj keď treba jedným dychom dodať, že zatiaľ iba vo verbálnej rovine.A druhým dychom zase môžeme doplniť, že to pri tej verbálnej autonómnosti s veľkou pravdepodobnosťou aj dlho ostane. Na tú politickú nemá ani rozmer, ani politický výtlak, ale predovšetkým sponzorov.Zatiaľ.

Rozprávanie o tom, že vražda novinára a jeho priateľky postavila na Slovensku Berlínsky múr je možno pre poslucháčov zapamätateľná floskula, ale nič nemení na skutočnosti, že dôvodne podozriví sú z nej ľudia, roky napojení práve na Pellegríniho Smer. Stranu, ktorá ho povila. Stranu, ktorej nominanti sa v štátnych funkciách zoskupili do útvarov, ktoré Trestný zákon nazýva organizovaná zločinecká skupina. Presnejšie organizované zločinecké skupiny. Od východu na západ, od severu na juh a opačne. Pellegrini by sa dnes rád staval do pozície akéhosi zjednocovateľa národa. Národa, ktorý je vraj rozdelený Berlínskym múrom. Chce váľať múr, ktorý však vystavali jeho vlastní smeráci so svojimi pucflekmii z SNS a Mostu. Miesto „búrania múru“ by nám radšej nám mal vysvetliť ako to myslel so svojimi nezmyslami typu „protiruské sankcie škodia Slovensku“, alebo ako pasoval do pozície „protislováka“europoslanca Štefanca, ktorý vraj priviedol na Slovensko skupinu europoslancov, aby Slovensku škodili. Tí pritom nerobili nič iné, iba si plnili svoje povinnosti, vyplývajúce z ich mandátu a pýtali sa na rabovanie eurofondov,  ktoré páchali a páchajú (nielen)na východe smerácki kápovia.

Pellegrini sa nás dnes snaží presviedčať, že on s tým, čo bolo a je zlé, zhnité a smrduté v tradičnom Smere, nemá nič spoločné. Že on bol iba „akože“smerákom. Kto chce nech mu uverí, ale kto nechce, stačí aby si spomenul na 90 roky, keď v čase mečiarizmu na Slovensku vládla mafia. Jej bossovia mali zaujímavých poskokov. Volali ich štartéri. Úlohou štartéra bolo spustiť motor na aute predtým, ako si doň sadol najvyšší kápo. Bolo to z jednoduchého dôvodu. Grázli si radi nechávali navzájom v rámci konkurenčného boja v autách ako pozdravy výbušné systémy. Tie explodovali obyčajne po otočení kľúčika. Štartéri boli testovací panáci. Nezapájali sa priamo do aktivít akou bolo vyberanie výpalného, či predaja drog, ani žiadnej inej „podnikateľskej“činnosti klanu. Niektorí z nich neprežili, iní áno.  Tí druhí si neskôr otvorili vlastné živnosti, ktoré už nemali s organizovaným zločinom až tak veľa spoločného. A ak aj niečo, iba okrajovo.

Pellegrini robil niekoľko rokov v Smere štartéra. A dnes by si chcel otvoriť vlastnú, na pohľad serióznu živnosť. A presvedčiť voliča, aby si v jeho politickom butiku niečo objednal. Verí, že práve onen volič nepríde na to, že nakupuje v second hande.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.