Založ si blog

Neuveriteľné! Karol si našiel trvalé zamestnanie!

Krátky prehľad týždňa z našej krčmy.

Pondelok : Šaňo nás presvedčil, že nielen borovičkou a Ficovými sľubmi je človek živý, tak sme si urobili súťaž v rýchlosti zloženia Rubikovej kocky. Podľa očakávania vyhral Jaro, ktorý ju dokázal zložiť za 8 sekúnd 4 razy. Súťaž prebiehala tak, že sme kocku položili na najvyššiu policu v regáli a keďže Jaro meria 201 cm, dokázal toto zápolenie bez problémov vyhrať. Ivan síce namietal, že by malo byť umožnené skladať kocku z výskoku, pretože je bývalý skokan do výšky, ale to sme odmietli z dôvodov národnej hrdosti. Ivan je pôvodom Bulhar a predsa nemôžeme dovoliť, aby Bulhar vyskakoval na Slovensku.

Utorok : Vláda zasadala v Medzilaborciach. Sľúbila občanom na čo si len spomenuli a keď si náhodou na nič nespomenuli, tak to nebolo tým, že by si niečo neželali, ale tým, že už na vládu slovami Karola zvysoka … hľadia. Pozitívne na celej udalosti bol jedine fakt, že nikto pred príchodom vlády nevyzýval občanov, aby si pre každý prípad zatvorili sliepky a zamkli bicykle.

Streda : Europoslanci sa pýtali na vyšetrovanie vraždy Jána Kuciaka a Martinky Kušnírovej. Dozvedeli sa presne to, čo sa dozvedel Karol v banke, keď sa bol spýtať na výšku aktuálneho stavu svojho účtu… Ale polícia ako protiútok zverejnila štatistiku, podľa ktorej sa jej podarilo takmer rozložiť organizovaný zločin na Slovensku, keď vyšetrila krádež 2 bicyklov, 4 radiátorov z opustenej kotolne a 5 vriec kukurice na poli grófky agrobarónky, ktorá je „Našim človekom“. Karol už tretí deň sedí pri okne a upäto sa pozerá na ulicu. Keď sa ho Jano spýtal, čo sa deje, povedal : „Pozerám, kedy už naši, teda ich ľudia prestanú kradnúť“. Tak sme sa všetci potešili, že si po 25 rokoch našiel stálu prácu.

Ukrajinský režisér Sencov, ktorého zatkla ruská KGB za to, že vraj plánoval okrem iného vyhodiť na Kryme do luftu sochu Lenina, pomaly zomiera v ruskom gulagu. Režisér Robert Kirchhof a ďalší umelci písali list aj nášmu ministrovi zahraničia Lajčákovi, aby sa zasadil za jeho prepustenie. Nedostali, ako to je už na Slovensku v takýchto prípadoch pravidlom žiadnu odpoveď. Iba stanovisko z ministerstva zahraničných vecí, ktoré je podľa Zoliho viac ako výrazné : „Minister využíva vlastné kanály a kontakty na komunikáciu s ruskými partnermi a využíva ich na nastoľovanie jednoznačných posolstiev v tejto, ako aj ďalších otázkach“. Zoli to vyhodnotil tak, že voči Rusku nestojí naša vláda vrátane nádejného kandidáta na prezidenta M. Lajčáka už iba v hlbokom a úctivom predklone, ale snaží sa dostať do priazne majiteľa Kremľa novátorsky, dokonca kanálmi.

Štvrtok : V druhom pilieri je našetrených rekordných 8 miliárd €. Pišta povedal, že toto nemôže nechať „Našich ľudí“ chladnými.  Tým 8 miliardám dáva životnosť asi tak pol druha roka, teda do najbližších volieb. Lebo tak, ako je najlepšie prehrať na automatoch požičané peniaze, vraj najlepšie je aj  predvolebné hrebíčky pre fanklub nakúpiť z ukradnutých peňazí.

Piatok : Americký prezident Trump prišiel na návštevu Veľkej Británie a pri prehliadke čestnej stráže sa natoľko ponáhľal na golf, že najdlhšie vládnucu panovníčku sveta kráľovnú Alžbetu nechal ako správny pako cupitať za sebou. Imro povedal, že sa iba potvrdilo jeho dávne presvedčenie, že český a americký ľud majú strašne veľa spoločného. Oba národy si napríklad dokázali zvoliť za hlavu štátu truľa.

Sobota : Premiér Pellegríni na stretnutí v Šumiaci povedal, že slovenský národ má za sebou veľa ťažkého. „Za sebou“?, reagoval na túto správu Ďuso a uprene sa zahľadel na televíznu obrazovku, konkrétne na premiéra. Čo tým presne myslel nám odmietol objasniť so slovami, že manželka mu pracuje na okresnom úrade.

Nedeľa : Srbský tenista Djokovič oznámil, že vo finále MS vo futbale bude fandiť Chorvátsku. To nenechalo chladným srbského politika Vladimíra Ďukanoviča, ktorý povedal : „Len idiot a psychopat môže fandiť Chorvátsku“. Béla povedal, že vie, čo všetko urobil pre Srbsko Djokovič, ale netuší, čo všetko Srbom kdejakí odroni ďjukanovičovci ukradli. Vlastne či im ešte vôbec niečo nechali? Futbalové finále sme si pozreli v televízii a keď sme videli, že počas odovzdávania medailí lialo a ochranka ruského prezidenta sa išla pos…., aby na ich vedúceho nepadla ani kvapka dažďa a kľudne nechali zmoknúť chorvátsku prezidentku. Béla to ohodnotil:  No a čo? Nebojovala v Čečensku, aniv Gruzínsku, neokupovala Krym, dokonca neslúžila ani v Donbase. A navyše ani len Troškou, prepáčte troškou neprispela k ruskému dopingovému programu. My sme v krčme fandili Chorvátom napriek tomu, že by nás za to Ďjukanovič  určite označil za idiotov a psychopatov. Ale ako zvykne vravieť Šaňo, „ak by sa človek mal riadiť iba radami kreténov, jedli by sme ešte aj dnes z váľovov“.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Crocus, Moskva, Rusko, teroristický útok

Teroristický útok si objednali Ukrajinci máme dôkaz, tvrdí Moskva. Nezmysel, opakovane sme vás varovali, reaguje USA

28.03.2024 16:36, aktualizované: 16:48

Za útok v koncertnej sieni v Krasnogorsku na predmestí Moskvy je zodpovedný výlučne Islamský štát, vyhlásil bezpečnostný hovorca Bieleho domu John Kirby.

Tomáš Drucker

Ministerstvo školstva: Prístup k tehotným študentkám by sa novelou zákona mohol zmeniť

28.03.2024 16:17

Ako priblížili z rezortu, podľa navrhovaných úprav má VŠ povinnosť prihliadať na ich potreby, najmä pri tvorbe študijných plánov.

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.