Založ si blog

Gdo ešte nevytrýskal ženu po papuly, nech sa pryhlásý na Úrade vlády! Konec hláseňá!

Takto nejako znie posledný odkaz o neratifikácii Istanbulského dohovoru, ktorým zahltil médiá slovenský premiér. Istanbulský dohovor, ktorého alfou a omegou je zabránenie páchaniu násilia na ženách, sa tak stal témou na vyvolávanie najprimitívnejších pudov u časti obyvateľstva. Premiér s vytasenou hruďou pred kamerami oznámil, že veru kým on bude vo funkcii, takýto návrh vláda na ratifikáciu do parlamentu neposunie. Lebo vraj nedovolí, aby utečenci páchali na ženách zlo! Áno, také je skutočné posolstvo premiéra. Takže chce zabrániť utečencom, ktorí tu nie sú, aby bili ženy, ale naši domáci chrapúni tak môžu robiť úplne slobodne, lebo sú naši, slovenskí. Že je to idiotina? Asi áno, ale detaily k tomuto myšlienkovému posolstvu by vám poskytol skôr Úrad vlády.

Nuž, ak opomenieme tieto ideologické, ale hlavne volebno-preferenčné „argumenty“premiéra, nemôžeme opomenúť ďalší, kde totálne zlyhal ako právnik : „Nemôžeme niečo prijať na medzinárodnej úrovni, čo je v rozpore s Ústavou SR“. Možno však budúci predseda Ústavného súdu zase iba raz prepadol vo svojej právnickej odbornosti. Každá medzinárodná zmluva je nadradená domácim právnym predpisom, dokonca aj Ústave. Toto sa učia študenti hneď na prvom seminári z ústavného a medzinárodného práva.

Ku kritike sa, akože inak, pridala aj SNS, Tá istá SNS, ktorú roky viedol ožran a chrapúň. Vtedy úbožiakom, ktorí dnes vytŕčajú rachitické politické prsia pred kamerami nevadilo, že jej nominanti rozkradli miliardy cez garážové firmy a nástenkové tendre. Vtedy im nevadilo, že grco v predsedníckm kresle velil do „tankoch na Budapešť“, pričom sám nebol schopný vyliezť ani na rebrinák s hnojom.

Ale máme aj radostné správy. Napríklad webnoviny.sk napísali:

„Slovensko bude podporovať reformné zámery Kuby, pričom v mnohých oblastiach sme pripravení poskytnúť našich odborníkov. Ako informoval hovorca ministerstva vnútra Petar Lazarov, vyhlásil to podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák na stretnutí s podpredsedom Rady ministrov a ministrom ekonómie a plánovania Kubánskej republiky Ricardom Cabrisasom v Havane.  „Minister Kažimír sa stretol s ministerkou financií a cien Kubánskej republiky Linou Olindou Perdraza Rodriguez, s ktorou podpísali Akčný plán 2018. Tento dokument znamená pokračovanie spolupráce medzi oboma ministerstvami a potvrdzuje záujem kubánskej strany o naše poznatky a skúsenosti. Na základe dohody budú experti Ministerstva financií SR spolupracovať s kolegami z Kuby najmä v oblasti fiškálnej a daňovej politiky,“ informoval Lazarov.Ja zase informujem, že sa teším, ako sa kubánski súdruhovia inšpirujú našimi „odborníkmi“na eurofondy, DPH, alebo na reštrukturalizáciu kubánskych Váhostavov. Obávam sa však, že v takom prípade by si museli Kubánci od Američanov prenajať značnú časť Guantanáma.

Súhrn : Roztrhaj Istanbulský dohovor a rozbi žene hubu! Vyšlime odborníkov z ministerstva vnútra, financií a zdravotníctva na Kubu. Kubánci sa potešia možno, my určite. Kubáncom možno pomôžu a nám určite nebudú doma škodiť.

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.