Založ si blog

Ministerstvo vnútra sa pokúsilo o fakturačný podvod!

Priznal sa k nemu na stredajšej tlačovke k údajným súkromným letom prezidenta Andreja Kisku šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák! Okrem toho, že Kaliňákove tlačovky na túto tému už začínajú pripomínať mexickú telenovelu, keď hrdina v 9. dieli už ani netuší, čo povedal v dieli prvom, po každom ďalšom „dovystveľovaní fakturačnej kauzy“ sa viac a viac preukazuje, že hlavný „hrdina“tejto story klamal ešte predtým, ako sa prvýkrát postavil pred kameru.

Ak na začiatku Kaliňák tvrdil, že vyfakturovali lety prezidentskej kancelárii, v stredu už mlel čosi o tom, že ich fakturovali firme KTAG. To, že si táto firma od vládnej letky neobjednávala žiadnu prepravu, už nejako „zabudol“ spomenúť.

Čo teda najviac usvedčuje Kaliňáka z klamstva? Najviac on samotný.

Poďme od začiatku tohoto jeho nechutného fakturačného porno príbehu. Keď bol prichytený pri tom, že klamal v prípade Bašternáka, keďže na začiatku tvrdil, že ho nepozná, aby sa nakoniec prevalili ich spoločné kšefty, dostal sa do ťažkej defenzívy nielen v Smere, ale predovšetkým na verejnosti. Z kedysi plánovaného nástupcu na predsedníckej stoličke po Ficovi, sa stal v očiach značnej časti voličov po Kotlebovi najodpudzujúcejší politik. Ak dnes nevie preukázať, že firma KTAG si objednala od ministerstva vnútra inkriminované prepravy lietadlom znamená to, že im jeho rezort nechal vystaviť podvodnícke faktúry a chcel ju okradnúť o 1 000 000,-€! Proste pokus o podvod, na ktorý myslí aj trestný zákon. Možno by si ako právnik mohol naštudovať v zákone skutkovú podstatu tohoto trestného činu, alebo by ho mohol o tom pučiť niekto z dvorných „brilantných“ vyšetrovateľov Laho, Ujaváriová, Menčík, či Jombík. Samozrejme za predpokladu, že tí aspoň tušia, o čom píšem. Prípadne ho to môže doučiť duo prokurátorov Palovičovcov. Za rovnakého predpokladu, ako v prípade uvedených vyšetrovateľov. Zarážajúce je, že presne takýmto spôsobom(fiktívne faktúry) sa správajú voči svojim klientom šmejdi, ktorí fakturujú dôchodcom tovar, ktorý si oni nikdy neobjednali.

Kaliňák sa už natoľko zamotal do svojich vlastných klamstiev, že čokoľvek povie, aby ich zakryl, ešte viac ich obnažuje. Klamstvo sa pokúša  zakryť klamstvom, až sa dostal do absolútne abnormálnej situácie. Klame, už keď sa pýta… Mne ako športovému fanúšikovi je až ľúto, že na blížiacich sa Zimných olympijských hrách nie je na programe disciplína klamanie. Vďaka ministrovi by sme mali v súťaži jednotlivcov isté zlato a v súťaži mužstiev vďaka manšaftu Smeru tiež!

Kaliňák sa nezabudol vysťažovať denníku Sme, že :“Vadí mu(rozumej prezidentovi) viac to, že sa na povrch dostali jeho problémy v súvislosti s daňovými podvodmi jeho firmy,“ uviedol po rokovaní vlády Kaliňák. „Za tie roky som si už zvykol, že vždy je na vine minister vnútra bez ohľadu na to, kto tam sedí. To je podobný prípad pána Matoviča, ktorý stále útočí za to isté. Ja za to nemôžem, že tieto problémy oni majú. Nakoniec, tieto informácie nevyhľadáva polícia, ale finančná správa, ktorá k tomu má nejaké dôvody a musí to riešiť,“ dodal.

Nuž a čo dodám ja? Ak Kaliňák tvrdí, že nechal faktúry stornovať kvôli tomu, že ich firma KTAG odmietla preplatiť, tak sa dopustil buď on osobne, alebo ten, kto príkaz na skartáciu vydal, napr. trestného činu porušenia povinností pri správe cudzieho majetku. Jednoducho svojvoľne a protizákonne odpustil dlh, ktorý štát evidoval voči súkromnej spoločnosti. A navyše ruku na srdce. Ktorému z nás sa stalo, že sme dostali od policajtov pokutu, dva razy sme ju ani po opakovanej výzve nezaplatili a policajti ju potom stornovali? To si fakt minister myslí, že jeho tlačovky sledujú výhradne voliči Smeru?

Keď sme včera v našej krčme rozoberali anabázu letov špeciálom, dostala sa na pretras aj Imrova úvaha, že proste máme ministra vnútra klamára. Na jeho obranu sa postavil vehementne Jarík, ktorý pochádza od Trnavy a má prezývku Voltaire. Nie pre jeho mysliteľsko-filozofické vlohy, ale preto, že prežil stret s 22 000 voltami, keď chcel vybrať z transformátora medené drôty. Akurát ho zabudol predtým vypnúť. Jarík rezolútne vyhlásil: „Klamár nemóže byt mynystrem, lebo keby ból klamárem, nemóhél by byt mynystrem“! Karol však prešiel do zákerného protiútoku s ešte zákernejšou protiotázku : „Ale čo ak sa stal klamárom až ako minister? Jarík sa zhlboka nadýchol a po asi 20 sekundovej pauze(čas potrebný na prekotenie deci borovičky) zamyslene povedal : „No, ybá ak tak“!

 

P.S. Zákon o účtovnítve presne upravuje postup, ako sa nakladá so stronovanými faktúrami. Nebudem ho tu bližšie rozoberať. Po prvé preto, že voliči Smeru to aj tak niky nepochopia a po druhé preto, lebo dnes je už úplne jasné, že minister Kaliňák v tejto vyfabrikovanej kauze klamal, klame a bude klamať.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?