Založ si blog

Z prezidenta Kisku štátnik nebude. On ním už je.

Odovzdávanie vyznamenaní prezidentom Andrejom Kiskom vybraným osobnostiam vedeckého, spoločenského, či kultúrneho života rozpútalo na Slovensku medzi časťou rádoby „politikov a intelektuálov“ takú búrku nevôle, že by sa za ňu nemusel hanbiť ani besnotou napadnutý vlčiak. Zoznam ocenených je dosť rozsiahly na to, aby sme mohli z neho usúdiť, či je dostatočne vyvážený. Ja osobne si síce myslím že áno, ale taký poslanec Smeru Ján Podmanický má na vec iný názor : „Mne neprekáža až tak, že vyznamenania dostávajú bojovníci proti samostatnému Slovensku, ale nespomenúť si na nikoho z tých stoviek ľudí, čo obetovali životy za našu samostatnosť, je naozaj poľutovaniahodné.“ Neviete, aké stovky ľudí, ktorí obetovali život za našu samostatnosť, mal tento gigant ducha na mysli? Lebo ja osobne v dejinách z rokov 1989-1993 žiadneho takého nepoznám. Iba ak by trebárs myslel na mafiánov, ktorých priamo splodil mečiarovský režim(predchodca dnešného Smeru) a ktorí sa kántrili v 90 rokoch, v čase mladej „slovenskej štátnosti a svojstojnosti“medzi sebou. Alebo mal vyznamenať tých, ktorí po výzve Jozefa Tisa v Holíči našli nepriateľa medzi židovskými „parazitmi“? A s radosťou ich ládovali do dobytčiakov smer Oswienčim? A vzápätí po vzore starého otca podpredsedu parlamentu Martina Glváča, Podmanického súdruha v smeráckej zbrani, arizovali obchody vtedy už odtransportovaných a zrejme už aj povraždených Židov?

Ďalší velikán slovenskej politickej scény, Podmanického spolupartajník Ľuboš Blaha, netajaci sa láskou k Vladimírovi Putinovi(Pozor!!! Nezamieňať si s láskou k Rusku a bežným Rusom!) a nenávisťou k NATO a Európskej únii, zašiel dokonca vo svojich úvahách ešte ďalej a na svojom FB napísal : Slovensko potrebuje spoločenský zmier. Úprimný, priatelia, pretože každého „komunistu“ spred roku 1989 si rozhodne nevážim – napríklad voči bývalému šéfovi Socialistického zväzu mládeže v Naftoprojekte, čo dnes z Prezidentského paláca pri každej príležitosti znevažuje Slovensko, nepociťujem ani najmenšiu úctu… Pekný večer!“ Aby sa vzápätí vo veci prezidentom Kiskom udelených vyznamenaí vyjadril natoľko „kvalifikovane“, že môj kamarát psychiater po prečítaní jeho statusu vyhlásil : „Nevadí, na našom oddelní máme teraz jednu posteľ voľnú“! Napokon posúďte sami : Udeliť štátne vyznamenanie Fedorovi Gálovi na 25.výročie vzniku Slovenskej republiky, to je ako keby mne udelili vyznamenanie na počesť 17.novembra 1989 – ten Kiska si fakt robí zo Slovenska dobrý deň. Veď Gál vznik SR od začiatku zurvalo odmietal a dodnes Slovensko neznáša. To je výsmech a sedlačina najhrubšieho zrna. A Šimečka? Ten, čo Slovákov označil za fašistov? To je snáď ešte väčší škandál ako Kocáb a ten organizátor Pohody, čo dostali rad minulý rok… Nedať vyznamenanie nikomu, kto stál pri zrode SR a oceniť tých, čo Slovensko nenávidia, to je symbolika na úrovni Kotlebových šekov na 1488 eur. Je to vyznanie zlomyselného človeka, ktorý sa nezmieril s tým, že Slovensko má štát a denne mu ubližuje. Aj takto trápne a prízemne… Priznám sa, že som pôvodne mal byť na dnešnom slávnostnom večeri, ale na poslednú chvíľu som to zrušil – ja Kiskovi nebudem robiť komparz pri takomto symbolickom zneúcťovaní Slovenska. Kiska od rána do večera tára o tom, ako je zlé, že politici rozdeľujú spoločnosť a pritom nikto tak škodoradostne a detinsky nerozdeľuje spoločnosť ako práve on 😠“.

Nuže, pán poslanec. Neviem, kde ste zobrali, alebo po vzore vašich spolupáchateľov smerákov ukradli názor, že Šimečka označil Slovákov za fašistov? Mám na mysli za fašistov an-bloc, lebo presne takto to vyplýva z vášho kvílenia na FB. On iba neznáša hlupákov. A ak sa vás toto jeho „antihlupákovstvo“nejako osobne dotklo, musíte mať na to zrejme dôvod. Tiež si nemyslím, že by vás mal niekto v úmysle pozvať na výročie oslavy 17. novembra, Veď aj čierny humor má svoje hranice.To, že ste zrušili svoju účasť na slávnostnom večeri, určite nikoho z prezidentskej kancelárie nezarmútilo, ale potešilo minimálne jedného človeka. Šatniara, ktorý nemal problém s vaším kabátom. Tí z kancelárie prezidenta vás mali a majú totiž úplne, ale úplne na háku. Musím vás sklamať, ale keď Andrej Kiska bude ešte stále vystupovať so svojimi prejavmi trebárs v americkom Kongrese, nemeckom Bundestagu, alebo v čínskom parlamente. vy spoločne s Podmanickým budete rozprávať svoje zážitky z veľkej politiky dvom, či trom pripitým odroňom v dedinskej krčme. Za predpokladu, že im tam zaplatíte pobyt pri pulte.

Takže už iba úplne na záver. Andrej Kiska je štátnik. A vy zase štatisti.

Lúčim sa s vami výzvou: Mladú štátnosť si nedajte rovracať, aj keby sa iní mali z vás povracať.

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.