Založ si blog

Politický prehľad týždňa z našej krčmy.

Pondelok. Všetci sme hodnotili župné voľby. Dalo by sa povedať, že sme ich priam analyzovali. Takmer politologicky. Jožo povedal, že tak ako po každých voľbách, by mali teraz skoro všetky prieskumné agentúry odovozdať živnostenské listy. Jediné, do čoho sa v súvislosti s voľbami trafili bola predpoveď, že sa voľby uskutočnia. Ďalej dodal, že všetky strany sa budú cítiť víťazne, čo sa naplnilo o pár dní neskôr. Keď Kotlebovi priniesli pred úrad v Banskej Bystrici aktivisti krabice, aby si mal do čoho pobaliť svoje cáky-páky, vrátane úchylných symbolov, Mišo sa ponúkol, že im pristaví zdarma kamión na prevoz ošípaných. Vraj aby mohol naložiť aj personál úradu, ktorý tam stihol zamestnať.

Utorok. Dozvedeli sme sa, že advokát Bžán, ktorý údajne vysúdil Slovensku nazad Gabčíkovo, dostane skoro 18 000 000,-€. To, že Bžán nevie anglicky, nemecky, ani francúzsky, takže nie jasné, v akom jazyku mohol komunikovať pred rakúskym arbitrážnym súdom, postavil Paľo ako otázku, na ktorú sme takmer celý deň hľadali odpoveď. Vyriešil to, ako doteraz každý zapeklitý problém Mišo, ktorý po 7. poldecáku a 12 hodinovom premýšľaní zvolal : Heuréka! On rokoval po rakúsky! Všetci sme zostali v nemom úžase a trošku závistlivo, ale aj s radostným pocitom novopoznaného, takmer zborovo zvolali : Esteže ťa máme, Mišo!

Andrejovi Dankovi sa zrejme zaľúbilo bozkávanie hmotných vecí, lebo potom, ako dal takmer jazýčkovú kapitánskym výložkám, vycmúľaľ aj stuhu na venci, ktorý položil na hrob Alexandra Dubčeka. Jožo povedal, že nabudúce už oslintá celý Kriváň a možno aj sochu Svätopluka na bratislavskom hrade. Paľo si neodpustil doplniť, že možno by mal začať koňom, na ktorom Svätopluk sedí a to jeho veľmi konkrétnou časťou. Všetci sme tipovali, že tým myslel uzdu, akurát Zolo tipoval úplne inú časť, ktorú sem však nemôžem napísať.

Streda. Všetci pátrame po premiérovi. Už ho nie je niekoľko dní, tak nám Imro sľúbil, že nám ho donesie. Nechceli sme mu veriť, ale za hodinu bol späť aj s premiérom. Teda len s jeho fotografiou, ktorú doniesol od svokry. Tá ho mala v kredenci, odkiaľ dlhé roky predtým zaplavoval svojím „dobráckym“pohľadom kuchyňu Vladimír Švajčiarsky, toho času už pastier oviec na dôchodku. Jožo mu položil otázku, či sa svokra nebude za túto svätokrádež na neho hnevať? Asi nie, povedal Imro. Teraz ležala 2 týždne v nemocnici a pravdepodobne(zdôraznil pravdepodobne)pochopila, že nemôže súčasne panovať stav, v ktorom smeráci rabujú zo špitálov milióny a ona si nebude musieť so sebou doniesť pyžamo, toaletný papier, príbor a nabudúce možno už aj teplú vodu, elektriku a lekára.

Štvrtok. Minister vnútra Kaliňák a jeho podriadený Gašpar-uffff, oprava – policajný prezident Gašpar-oznámili, že Matoviča začal vyšetrovateľ Menčík zase natriasať za vraj nezaplatené dane. Jano protestoval, že už to začína pripomínať policajnú buzeráciu, ale hlbokú a predovšetkým myšlienku v tejto súvislosti vyriekol Ďuro, ktorý nám ako bývalý daňový delikvent objasnil princíp celého konania policajtov. „Keďže Gašpar je vo funkcii vďaka Smeru, ten Menčík k nemu nemôže mať tiež ďaleko. Skôr by som povedal, že má k nemu až veľmi blizúčko, vlastne sa k Smeru priamo túli. Z tohoto dôvodu nemôže byť tento prípad v lepších rukách, ako je! Ja osobne totiž nepoznám smeráka, ktorý by platil dane. Takže najlepší odborníci na neplatenie daní sú zo Smeru. A preto súhlasím s takýmto postupom!

Piatok. Konečne sa objavil ! Zvolal radostne Imro, keď som vstúpil do krčmy. V prvom okamihu som si naivne myslel, že prejavil radosť nad mojím príchodom, ale pravda bola podstatne krajšia! „Objavil sa premiér! Mal tlačovku! A je vo forme! Nakladačku vo voľbách si odsrala opozícia, novinári, voliči aj nevoliči, rušňovodiči, vodiči aj polovodiči, proste všetci!“ Potom už iba dodal, že teraz sa premiér rozhodne napodobniť Vladimíra Švajčiarskeho a zaspieva „S pánom Bohom, idem od vás…!. Akurát to bude inovovaná verzia a slová budú znieť „S pánom Bohom, idete od nás“! Určená bude vraj výrazným a charizmatickým postavám Smeru, akými sú napríklad  Stanislav Kubánek, Renáta Zmajkovičová, Jana Valová, Martin Glvač, Dušan Jarjabek, či Peter Chudík.

Sobota. Karol, ktorý sa celý týždeň nezapojil do diskuie, konečne prehovoril. Dôvodom jeho celotýždňovej mlčanlivosti bola skutočnosť, že v pondelok dostal dôchodok. Po takomto výplatnom termíne nám vždy potvrdí v praxi výrok môjho, bohužiaľ už nebohého kolegu, ktorý zvykol vravieť : Ked sa v pondelek nadrbeš, hned je pátek… Takže Karol nám oznámil, že on na celé voľby … oné! Lebo aj keby mu víťazi sľúbili, že mu zrušia 10 exekútorov, ktorých má na krku, aj tak mu ich ešte ostane 20…

Nedeľa. V televízii sme začali pozerať „O 5 minút dvanásť“. Keď Zoli zbadal diskutujúcich Kaliňáka a Bugára, úpenlivo zvolal : Nech je už o 5 minút 16, to už bude dávno po diskusii!

 

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Peter Kotlár

Kotlár identifikoval zásahy do ľudských práv a slobôd počas pandémie covidu

28.03.2024 19:02

„Odbornej konferencie“ sa zúčastnila aj ministerka kultúry Šimkovičová.

APTOPIX Russia Ukraine War

List z Charkova: Ako sa žije v tme?

28.03.2024 18:00

Po masívnych raketových útokoch žije Charkov zväčša v tme, no ja sa aj tak usmievam. Možno už len nevládzeme plakať.

1. netradicny porod Krompachy

Zámena pacientiek v pražskej nemocnici viedla u jednej k potratu

28.03.2024 17:47

Zamestnanci nemocnice nedodržali interné predpisy a lekári preto operovali nesprávnu pacientku.

polícia, evakuácia, vyhrážky, UK, fakulta

Polícia v Bratislave zadržala medzinárodne hľadaného občana Bosny a Hercegoviny

28.03.2024 17:32

V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov.