Založ si blog

Béla Bugár : Zbojnícku družinu nám Mika nerozbije!

bugaarMost-Híd podporí v druhom kole voľby riaditeľa televízie Jaroslava Rezníka, oznámil Béla Bugár. Podporí ho napriek tomu, že ešte pred pár dňami sa ten istý Béla búchal do svojich čím ďalej rachitickejších politických pŕs, ako Rezníka Most nepodporí. Prešlo zopár hodín a  predstaviteľ hlavného „hrdinu“z bilboardu „Charakter rozhoduje“ sa otočil, ako čerstvá držiteĺka šoférskeho preukazu na kruhovom objazde. Samotný Bugár odôvodnil túto obrátku slovami : „Rozbíjať si koalíciu kvôli pánovi Mikovi určite nebudeme“. Bugár má možno rád dejiny a v zásade sa teda iba opiera o historickú skúsenosť. Každá banda, či už Timurova, Jánošíkova, tá Mikuláša Černáka, alebo táto politická, musí držať pohromade! Inak by boli za týždeň v pr….i!

Ak bude Rezník zvolený za šéfa televízie, udeje sa množstvo vecí, ktoré nám možno občas pohnú žlčou, ale určite nepohnú dejinami. V zásade sa teda neudeje nič svetaborného. Václava Miku si už televízia užila a keďže ju vytiahol z najväčších lájn, bolo potrebné presne v intenciách slovenskej politickej logiky, kopnúť ho …. von.

Už teraz sa teším napríklad na nový televízny program „Hovorí k vám Andrej“, keď každý(prípadný) divák pri jeho sledovaní dostane od Rezníka osobného tlmočníka, ktorý mu dešifruje zmysel povedaného. Teším sa na to, ako počas žatvy bude premiér obklopený latifundistami žmolkať obilie a rozprávať o nezastupiteľnosti slovenských zemepánov z pohľadu potravinovej sebestačnosti.Teším sa aj na to, ako sa každý večer dozviem, že ruskí vojaci nie sú na východe Ukrajiny, ale východ Ukrajiny je už na základe „slobodnej vôle občanov“ vyjadrenej v referende pripojený k Rusku. Tiež sa dozviem, že ruský prezident Vladimír zložil na lopatky pri prechádzke tajgou rozzúreného sibírskeho tigra, ktorý napadol deti zo školského výletu. Teším sa aj na to, ako v sobotu večer vyrazí do útoku Marcin so svojou šou, umelecky až nápadne sa podobajúcou estráde pre družstevníkov pri príležitosti výročnej schôdze. Spravodajstvo si po čase začne naplno plniť svoju prioritnú funkciu a bude v prehľade a súhrne správ informovať dôchodcov o tom, že na svoje penzie si nezarobili sami a nedoplácajú im na ne podnikatelia a živnostníci, ale že im ich osobne posiela premiér.

A naplnia sa tak slová Karola z našej krčmy, ktorý raz pri obdobnej téme povedal : Na izbe nás na vojenčine bolo 20. Nemali sme uhlie, ani drevo. Vonku bolo – 25 stupňov. Tak sme všetci zapli „vlastné bioplynky“ a pod spacákom sme mali síce neuveriteľne smradľavo, ale boli sme v teplúčku.

Tak si len teda môžeme povzdychnúť, že my na Slovensku mečiarovský smrad snáď ani vyvetrať nechceme. Hlavne, že sme v teplúčku…

Na fotografii prevzatej z DenníkaN odkazuje niečo Béla Bugár Robertovi Ficovi.

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

Srbsko

Výbor Rady Európy podporil členstvo Kosova, Srbsko to odsúdilo

28.03.2024 13:10

Srbský šéf diplomacie označil rozhodnutie výboru PZ RE o podpore členstva Kosova za "škandalózne" a "hanebné".