Založ si blog

Čítaním listov poslancov sa bude zaoberať prokuratúra. Ďalší skutok, ktorý sa nestal.

Mediálne, ale predovšetkým spoločensky mimoriadne neprjemný škandál s čítaním a cenzurovaním listov poslancov, má svoje pokračovanie. Do prípadu sa vložila s celou svojou vážnosťou(čítať bez úškĺabkov)Generálna prokuratúra. Podľa vyjadrenia jej hovorkyne Andrei Predajňovej,už požiadala o súčinnosť kanceláriu Národnej rady a po zadovážení relevantných informácií rozhodne o ďalšom postupe.

Aby ste nemuseli čakať na „ďalší postup“, ja vám ho popíšem už teraz. Prokuratúra požiada o písomné doklady, predovšetkým o infantilné nariadenie o cenzurovaní pošty podpísané Dankovým kancelárom Guspanom. Zároveň si vyžiada písomné stanovisko predsedu NR SR Andreja Danka a Daniela Guspana. Po ich doručení postúpi celý materiál na krajskú prokuratúru v Bratislave. Tá ich po doručení a zaevidovaní zabalí a zašle na okresnú prokuratúru Bratislava I. Táto ich znovu zaeviduje, opakovane prebalí a zašle na okresné riaditeľstvo polície, tiež Bratislava I. Tam spis pridelia na vyšetrovačku, ktorej šéf rozhodne, ktorému konkrétnemu vyšetrovateľovi vec pristane na stole. Potom si ho šéf zavolá a povie mu zhruba toto : Venuj sa tomu, je to citlivá politická vec. Hlavne dávaj bacha na procesné pochybenia. Ja osobne si myslím, že by sme to mali dať maximálne na péčko(rozuzmej priestupok) a nech si to ten truľo, ktorý ho podpísal, dorieši do konca. Vlastne nech to dorieši a truĺa vyrieši Danko.

Vyšetrovateľ urobí množstvo úkonov, o ktorých už od počiatku vie, že sú zbytočné, pretože nech by sa akokoľvek snažil dostať vec až pred súd, vstúpi do hry prokuratúra, kde bude postup tentokrát opačný. Okresný prokurátor nariadi zastavenie stíhania, pretože skutok sa nestal. O tomto svojom rozhodnutí bude informovať krajskú prokuratúru a tá zase prokuratúru generálnu. Generálny prokurátor do médií oznámi, že nechá rozhodnutie okresného prokurátora preskúmať a požiada o doručenie celého vyšetrovacieho spisu. Ten, keď bude dopravený na jeho ustanovizeň, pridelí námestníkovi pre trestné veci, ten ho pridelí riaditeľovi trestného odboru a ten zase konkrétnemu prokurátorovi. Onen konkrétny prokurátor bude mať dve možnosti. Buď spis rozbalí a preštuduje, alebo ani nerozbalí a potvrdí rozhodnutie okresu. Aj on totiž vie, alebo sa „dozvie“, že je to citlivá politcká vec a mohla by ohroziť jestvovanie vládnej koalície.

Takže ak niekto prípadne očakáva, že „autorita“ s názvom Generálna prokuratúra bude postupvať podľa §3 zákona 153/2001 (zákon o prokuratúre) –  ods. 1 : „Prokuratúra chráni práva a zákonom chránené záujmy fyzických osôb, právnických osôb a štátu a podľa ods. 2 – Prokuratúra je v rozsahu svojej pôsobnosti povinná vo verejnom záujme vykonať opatrenia na predchádzanie porušeniu zákonnosti, na zistenie a odstránenie porušenia zákonnosti, na obnovu porušených práv a vyvodenie zodpovednosti za ich porušenie. Pri výkone svojej pôsobnosti je prokuratúra povinná využívať zákonné prostriedky tak, aby sa bez akýchkoľvek vplyvov zabezpečila dôsledná, účinná a rýchla ochrana práv a zákonom chránených záujmov fyzických osôb, právnických osôb a štátu, nech si dá lekárovi predpísať niečo proti naivite.

Na záver iba upozorňujem, že do hry sa vložili už aj stávkové kancelárie, ktoré na možnosť, že celý tento škandál skončí podaním žaloby prokuratúrou na súde, vypísali kurz 0,1. To znamená, že ak by sa tak aj stalo, z vložených 10,- € sa vám aj v prípade vašej výhry vráti spolu rovné euro…

Pretože prokuratúra už dávno inovovala olympijské motto : Nie je dôležité vyhrať. Dôležité je vyhrať.

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Syrskyj: Rusi vypália šesťkrát viac munície. V Charkove sme mohli dosiahnuť viac

29.03.2024 14:16, aktualizované: 15:55

Ukrajinské obranné sily pozdĺž celej rozsiahlej frontovej línie podľa neho majú len minimum zbraní a munície.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.