Založ si blog

Golem fašizmu sa vymkol svojim konštruktérom spod kontroly. Na vine sú novinári.

Aspoň podľa vyjadrenia slovenského premiéra, ktorý na otázku redaktorky STV, čo vraví o narastajúcom fašizme, odpovedal nasledovne: „Pravicový extrémizmus je na takom vzostupe, aký priestor mu vytvára Slovenská televízia a ďalšie médiá. Jednoducho robíte mu reklamu“.

Ak odhliadnem od skutočnosti, že premiér bol práve po obede s vybranými študentami zo Smer Jugend-u a možno mu ostalo zle od žalúdku, mne ostalo zle tiež od žalúdku. Z jeho slov. Takže za to, že ulicami Bratislavy pochodovali tisícky fašistov, môžu novinári, lebo o tom informovali. Nie vyšetrovatelia, ktorí už podľa nacyklostilovanej šablóny odmietajú trestné oznámenia za propagáciu fašizmu, nie prokurátori, ktorí podľa tej istej šablóny ich rozhodnutia potvrdzujú! Mohli by sme sa tešiť, že premiér našiel páchateĺa. Dokonca namiesto polície.

Pravda je však úplne iná a úplne prostá. Najväčší rozmach fašistických a nacistických hnutí, na Slovensku reprezentovaných proredovšetkým Kotlebovcami, Vzdor-om Kysuce, alebo proputinovskýmii pomätencami z O2H, nastal práve v období vládnutia Smeru.

Tu je krátky prehľad ich volebných výsledkov:

2006 Slovenská ľudová strana (ideový prechodca Kotlebu) 0,16%

2010 Kotlebovci 1,33%

2012 Kotlebovci 1,58%

2016 Kotlebovci 8,04%

Frustrácia, sklamanie a nemožnosť domôcť sa svojho práva sa stávajú dôsledkom toho, že občan namiesto aktuálneho politického spasiteĺa, hĺadá náhradné riešenie. A nachádza ho často u politikov, ktorí mu ho ponúkajú. Už menej hodnotia reálnosť, vlastne nereálnosť a absurditu jeho riešení. To je jeden dôvod.

Druhý spočíva v tom, že časť politikov potrebuje vyrábať nepriateĺa, na ktorého môže ukazovať prstom, „bojovať“ proti nemu a „chrániť“ pred ním pospolitý ľud.

Tak, ako to urobil Orbán v Maďarsku, kde sa vlastne stal strojcom Jobbiku. Možno práve ním sa inšpiroval jeho dnešný najvernejší politický priateľ, slovenský premiér. Iste nie on osobne, ale niekto z jeho okruhu „múdrych“, mu poradil tento scenár. A vzostup Kotlebu je tu! A tak, ako sa Orbánovi definitívne vymkli z rúk jeho fašisti, vymkli sa aj Ficovi vstupom do parlamentu tí slovenskí.

Fašistické hnutia v Maďarsku, Čechách a na Slovensku zažili najväčší nárast v súvislosti s utečeneckou tragédiou. Jedovaté sliny, aké nedokáže vyprodukovať ani kobra kráĺovská, pravdepodobne najjedovatejší had planéty Zem. ktoré chrlili a dodnes chrlia na adresu týchto nešťastníkov Orbán, Fico a Zeman, zabili akýkoľvek ľudský cit v množstve ľudí. Pritom ani jediný z tejto masy ľudskej tragédie neukradol peniaze na stavbu Bonaparte, ani jediný z nich neprevádzkuje kompu cez Dunaj, ani jediný nesedel na jachte v Monaku s Počiatkom, ani jediný neposielal pred voĺbami cigarety do rómskych osád. Ani jediný! Rovnako, ako ani jediný novinár neokradol Slovensko a Slovákov o milóny pri vymyslenej kauze Tipos, rovnako, ako ani jediný novinár si nekúpil podiel v Bašternákovej firme, rovanko, ako ani jediný z nich neparticipoval na vytunelovaní Váhostavu a okradnutí robotníkov. A takto by som mohol pokračovať ďalej a ďalej, ďalej a ďalej…

Aj keď premiér Fico to vidí podľa priloženého videa úpne inak.

Pozrite si to od 1,25 min do 1,50 min.

http://www.tyzden.sk/politika/35602/fico-pravicovy-extremizmus-je-na-vzostupe-pretoze-mu-media-davaju-priestor/?z=1&p=4&t=a1793be&v=7835

 

 

Čakanie na ruského Stauffenberga, alebo Brutusa?

21.03.2023

Písal sa rok 1944 a skupina nemeckých dôstojníkov v snahe ukončiť vojnu a zabrániť totálnemu zničeniu Nemecka spáchala atentát na Adolfa Hitlera. Bombu k jeho nohám mal na porade vo Vlčom hniezde umiestniť práve Stauffenberg. Hitler zázrakom prežil a rozpútal krvavé orgie, ktoré zasiahli množstvo sprisahancov a ich rodín. Nemecko však nakoniec tak, či onak utrpelo [...]

Brat za brata!

23.02.2023

Inšpirovaní touto čud(r)áckou skupinou slovenských vlastencov, Vlastičiek a vlastníkov napríklad hotelov v Karibiku, sme sa v našej krčme rozhodli nielenže podporiť ich aktivity, ale dokonca rozšíriť toto ich hnutie. Tak sme si založili organizáciu Brat za brata, sestra za sestru, sesternica za sesternicu, bratranec za bratranca, sestrička za primára a primár za vrchnú [...]

Od boľševizmu k nacizmu. Život a dielo Ľuboša Blahu, život a dielo Smeru.

22.02.2023

Ľuboš Blaha, kedysi absolútne bezvýznamný poslanecký asistent ešte bezvýznamnejšieho poslanca za komunistickú stranu, vycítil správne svoju šancu. Hneď ako preveksloval do Smeru, začal po krátkej epizóde so svojím sociálnym cítením prezentovať svoje postoje ku Covidu, k očkovaniu a teraz predovšetkým k vojne na Ukrajine. Stal sa miláčikom konšpiračných webových [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.